OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Κινέζος κατάσκοπος: Έτσι έδρασα σε Χονγκ Κονγκ και Ταϊβάν

23/11/2019 - 12:37
Χονγκ Κονγκ
Share on FacebookShare on Twitter

Ένας Κινέζος πράκτορας ζήτησε να του χορηγηθεί άσυλο στην Αυστραλία αφού αποκάλυψε λεπτομέρειες για τις μεθόδους πολιτικής παρέμβασης του Πεκίνου στο Χονγκ Κονγκ, την Ταϊβάν και την Αυστραλία, αναφέρουν σήμερα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης.

Σύμφωνα με τις εφημερίδες του ομίλου Nine, ο άνδρας αυτός, ο Ουάνγκ «Ουίλιαμ» Λικιάνγκ από τον Μάιο που λιποτάκτησε έχει αποκαλύψει στις υπηρεσίες Αντιτρομοκρατίας της Αυστραλίας (ASIO) την ταυτότητα ανώτερων αξιωματικών της υπηρεσίας Πληροφοριών στρατού της Κίνας με έδρα το Χονγκ Κονγκ, αλλά και πληροφορίες για τον τρόπο με τον οποίο χρηματοδοτούν και διεξάγουν τις εκστρατείες τους πολιτικής παρέμβασης.

Ο Ουάνγκ διευκρίνισε ότι ενεπλάκη προσωπικά σε κάποιες από αυτές τις εκστρατείες. Ανάμεσά τους η επιχείρηση για την απαγωγή ενός από τους πέντε αντιφρονούντες βιβλιοπώλες από το Χονγκ Κονγκ οι οποίοι εξαφανίστηκαν μυστηριωδώς, προτού εμφανιστούν ξανά κρατούμενοι στην ηπειρωτική Κίνα.

«Έχω εμπλακεί προσωπικά και συμμετάσχει σε μια σειρά από κατασκοπευτικές ενέργειες», τόνισε σε _ προς την ASIO τον Οκτώβριο.

Σε συνεντεύξεις του με πολλά μέσα ενημέρωσης, ανάμεσά τους η εφημερίδα Sydney Morning Herald, ο Ουάνγκ εξήγησε πώς το Πεκίνο ελέγχει μυστικά εταιρείες στο Χονγκ Κονγκ προκειμένου να χρηματοδοτεί τις επιχειρήσεις αυτές.

Ο ίδιος αποκάλυψε ότι πήγε στην Ταϊβάν με ψεύτικη ταυτότητα και διαβατήριο Νότιας Κορέας. Στόχος του: να στρατολογήσει τοπικούς πράκτορες για να αναμιχθούν στις τοπικές εκλογές του 2018 και στις προεδρικές εκλογές του Ιανουαρίου του 2020, όπου ο Τσάι Ινγκ- ουεν, μαύρο πρόβατο του Πεκίνου, επιθυμεί να επανεκλεγεί.

Στο Χονγκ Κονγκ επεσήμανε ότι συμμετείχε σε επιχείρηση διείσδυσης στα πανεπιστήμια και τα τοπικά μέσα ενημέρωσης με στόχο να αντικρούσει το φιλοδημοκρατικό κίνημα που συγκλονίζει την περιοχή από τον Ιούνιο.

Στην πρώην βρετανική επαρχία του Χονγκ Κονγκ, ο Ουάνγκ δήλωσε ότι συμμετείχε και σε κυβερνοεπιθέσεις εναντίον αντιφρονούντων και ότι στρατολόγησε φοιτητές από την ηπειρωτική Κίνα προκειμένου να διεισδύσουν στις φοιτητικές οργανώσεις.

Το άρθρο δεν αναφέρεται στις επιχειρήσεις κατασκοπείας που φέρεται να έχουν διεξαχθεί στην Αυστραλία.

Πλέον ο πρώην κατάσκοπος από την Κίνα ζει στο Σίδνεϊ μαζί με τη σύζυγο του και το παιδί τους και έχει ζητήσει να του δοθεί πολιτικό άσυλο στην Αυστραλία, σύμφωνα με το Nine.

«Αν επιστρέψω στην Κίνα, θα πεθάνω», τόνισε μιλώντας στην εκπομπή “60 Minutes” που θα μεταδοθεί την Κυριακή.

«Αυτός είναι ο βασικός λόγος που ήρθα στην Αυστραλία, να ζητήσω άσυλο. Μόλις με εντοπίσουν, η ασφάλειά μου θα κινδυνεύει», πρόσθεσε.

Η Ταϊβάν ερευνά τους ισχυρισμούς

Το γραφείο του προέδρου της Ταϊβάν ανακοίνωσε ότι η κυβέρνηση της χώρας ερευνά τη υπόθεση και θα καταστείλει με αυστηρότητα οποιαδήποτε παράνομη δραστηριότητα, ενώ εκπρόσωπος του κυβερνώντος Δημοκρατικού Προοδευτικού Κόμματος χαρακτήρισε τις πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας υπενθύμιση της απειλής από την Κίνα.

Tags: ΑΣΥΛΟΑΥΣΤΡΑΛΙΑΚΙΝΑΚΙΝΕΖΟΣ ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΚΙΝΑΣΤΑΙΒΑΝΧΟΝΓΚ ΚΟΝΓΚ

Related Posts

Ρουάντα
ΚΟΣΜΟΣ

Εκατοντάδες άμαχοι από την ΛΔ του Κονγκό περνούν στη Ρουάντα για να γλιτώσουν από τις μάχες – Αναφορές για βομβαρδισμούς

05/12/2025 - 21:25
Κύπρος - Χριστοδουλίδης
ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Σε ανασχηματισμό προχώρησε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης – Aλλαγές σε πέντε υπουργεία

05/12/2025 - 20:24
Ουκρανία
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Νέες συνομιλίες με Αμερικανούς στη Φλόριντα για τον τερματισμό του πολέμου

05/12/2025 - 19:27

Διαβάστε Επίσης

Εκατοντάδες άμαχοι από την ΛΔ του Κονγκό περνούν στη Ρουάντα για να γλιτώσουν από τις μάχες – Αναφορές για βομβαρδισμούς

Tiger: Η Αυστραλία μπορεί να στείλει τα 22 ελικόπτερα που αποσύρει στην Ουκρανία

Ενώσεις Στρατιωτικών Κρήτης: Νέες αντιδράσεις για το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ – Κατέθεσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας

Κύπρος: Σε ανασχηματισμό προχώρησε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης – Aλλαγές σε πέντε υπουργεία

F-35: «Η Τουρκία είναι λίγους μήνες μακριά από το να επιστρέψει στο πρόγραμμα», λέει ο Αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα

Ουκρανία: Νέες συνομιλίες με Αμερικανούς στη Φλόριντα για τον τερματισμό του πολέμου

Η Νορβηγία θα αγοράσει ακόμη δύο υποβρύχια από την Γερμανία και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η Τουρκία δεν μπορεί να μπει στο SAFE – Το πρώτο τρίμηνο του 2026 μπορεί να γίνει το ΑΣΣ»

Top News

Έφηβος στη Βρετανία για την εξάρτησή του από την κεταμίνη: «Ξεκίνησα στα 13, έφτασα να παίρνω 11 γραμμάρια την ημέρα»

«Προσοχή, Netflix»: Ξένοι αναλυτές για τις προκλήσεις και τους κινδύνους του mega-deal με τη Warner Bros

Κόνι Μεταξά - Τάσος Ξιαρχό: «Κάποιοι κρύβουν την πραγματικότητα για να αρέσουν στον κόσμο» υποστηρίζει η τραγουδίστρια

Οι αγρότες έχουν κόψει με μπλόκα 3 σημεία στην Αθηνών - Λαμίας: Δυόμιση ώρες παραπάνω το ταξίδι για Θεσσαλονίκη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert