OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ ΚΥΠΡΟΣ

Αναστασιάδης: Κύπρος και Ελλάδα σε απόλυτο συντονισμό έναντι της τουρκικής προκλητικότητας

12/07/2022 - 21:59
Αναστασιάδης
Share on FacebookShare on Twitter

«Δεν πρέπει να παρασυρθούμε στα όσα ενδεχόμενα είναι οι επιδιώξεις της Άγκυρας, δηλαδή στην όξυνση του κλίματος», δήλωσε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας Ν. Αναστασιάδης, υπογραμμίζοντας ότι Κύπρος και Ελλάδα βρίσκονται σε απόλυτο συντονισμό.

Σε δηλώσεις του μετά την υπογραφή του βιβλίου συλλυπητηρίων για τον πρώην πρωθυπουργό της Ιαπωνίας Σίνζο Αμπε, στην πρεσβεία της χώρας, στη Λευκωσία και κληθείς να σχολιάσει τις πληροφορίες περί προσάρτησης των κατεχομένων, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης ανέφερε ότι «παρακολουθούμε το κάθε τι με ψυχραιμία και η ενημέρωση που έχουμε δεν νομίζω ότι θα πρέπει να εντείνει τις φημολογίες. Πέραν τούτου, τηρούμε μια στάση με την Ελλάδα που αρμόζει σε ευρωπαϊκά κράτη που δεν έχουν αναθεωρητικές επιδιώξεις και αντιλήψεις όπως κάποιοι άλλοι».

Ερωτηθείς πόσο ικανοποιημένη είναι η κυβέρνηση από τις εκθέσεις του ΓΓ των ΗΕ, ο κ. Αναστασιάδης είπε ότι «υπάρχουν σημαντικά κενά, υπάρχει μια εξίσωση απαράδεκτη και βεβαίως ετοιμάζεται το ανάλογο διάβημα, τόσο προς τον ΓΓ όσο και προς τα Μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας».

Σε παρατήρηση δημοσιογράφου ότι η τουρκική προκλητικότητα συνεχώς εντείνεται, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας είπε ότι «τα παρακολουθούμε. Από τη μια παρουσιάζουν μια προσπάθεια της τουρκικής κυβέρνησης και των συμμάχων της να υπερβάλουν όσον αφορά τον ζήλο για να προβάλουν την αναθεωρητική πολιτική τους, αλλά την ίδια ώρα γίνονται τα ανάλογα διαβήματα προς κάθε κατεύθυνση, προς κάθε σύμμαχο και ιδιαίτερα προς την ΕΕ.

Δεν θεωρώ ότι θα πρέπει να παρασυρθούμε στα όσα ενδεχόμενα είναι οι επιδιώξεις της Άγκυρας, δηλαδή στην όξυνση του κλίματος, για να δικαιολογήσουν μια απαράδεκτη συμπεριφορά».

Κληθείς να σχολιάσει το θέμα της αποστολής επιστολών από τον Τουρκοκύπριο ηγέτη προς τον ΓΓ των ΗΕ, ο Πρόεδρος είπε ότι αυτό γίνεται «καθ΄ υπαγόρευση ενεργειών. Συνεπώς, ναι, θεωρώ ότι όλα γίνονται για το θεαθήναι και για την αναστροφή της εικόνας που δημιούργησαν οι δικές μας πρωτοβουλίες μέσα από σημαντικά μέτρα οικοδόμησης εμπιστοσύνης που πραγματικά θα συνέβαλαν στη δημιουργία ενός θετικού κλίματος που θα οδηγούσε, αν υιοθετούνταν και στην επανέναρξη του διαλόγου».

Σε ερώτηση αν βρίσκεται σε επικοινωνία με τον πρωθυπουργό της Ελλάδας, ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας είπε ότι «βεβαιότατα και σε απόλυτο συντονισμό».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία

Tags: ΕΛΛΑΔΑΚΥΠΡΟΣΝΙΚΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

Ισραήλ
ΕΛΛΑΔΑ

«Μυστική» συνάντηση του Αρχηγού της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας με ανώτατους αξιωματικούς Ελλάδας και Κύπρου στη Λευκωσία

17/12/2025 - 12:26
Μητσοτάκης - Χριστοδουλίδης
ΕΛΛΑΔΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Μίλησε με τον πρόεδρο Χριστοδουλίδη για τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό

11/12/2025 - 16:25
Κύπρος - Χριστοδουλίδης
ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Σε ανασχηματισμό προχώρησε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης – Aλλαγές σε πέντε υπουργεία

05/12/2025 - 20:24

Διαβάστε Επίσης

Ιράν: «Κατασχέσαμε τάνκερ με 4 εκατ. λίτρα λαθραίο καύσιμο – Υπό κράτηση το πλήρωμα» [vid]

Ισραήλ: «Βομβαρδίσαμε κέντρο εκπαίδευσης και θέσεις της Χεζμπολάχ στον Λίβανο»

Ουκρανία: Ρωσικά drones χτύπησαν σκάφη τρίτων χωρών στην Οδησσό και στο Μικολάγιεφ

Kommersant: «Ο Πούτιν εξετάζει την ανταλλαγή εδαφών αλλά θέλει να κρατήσει όλο το Ντομπάς»

Η Καμπότζη καταγγέλλει βομβαρδισμούς της Ταϊλάνδης παρά τις συνομιλίες για νέα εκεχειρία

Τραμπ: «Εξαπολύσαμε πολυάριθμα φονικά πλήγματα σε τζιχαντιστές στη Νιγηρία – Να σταματήσει η σφαγή χριστιανών» [vid]

Ζελένσκι: «Θα συναντηθώ σύντομα με τον Τραμπ – Πολλά μπορούν να αποφασιστούν την Πρωτοχρονιά»

SDF: Οι Κούρδοι της Συρίας κάνουν «ό,τι είναι δυνατόν» για να ενσωματωθούν στους εθνικούς θεσμούς

Top News

Άρης Μουγκοπέτρος: Τα πρώτα του λόγια μετά την σύλληψη για ενδοοικογενειακή απειλή - «Ήθελα μόνο να δω τα παιδιά μου»

Καιρός: Πτώση της θερμοκρασίας και ισχυροί άνεμοι την εβδομάδα της Πρωτοχρονιάς - Η πρόγνωση των επόμενων ημερών

Θεσσαλονίκη: Δωρεά οργάνων από 57χρονο, ανήμερα των Χριστουγέννων - Χάρισε ζωή με κερατοειδείς και νεφρούς

Ζωή Κωνσταντοπούλου και Διαμαντής Καραναστάσης σε χριστουγεννιάτικη διάθεση - Οι ευχές κάτω από το στολισμένο δέντρο

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert