OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ ΚΥΠΡΟΣ

«Αναταραχή» στην Εθνική Φρουρά Κύπρου: Επιστολή «βόμβα» από τον Υπαρχηγό κατά του ΥΠΑΜ και του ΓΕΕΦ

04/07/2024 - 09:54
Εθνική Φρουρά Κύπρου
Share on FacebookShare on Twitter

Μια επιστολή του Υπαρχηγού Αντιστράτηγου Λουκά Χατζημιχαήλ έρχεται να «ταράξει» τα νερά στην Εθνική Φρουρά της Κύπρου.

Στην επιστολή του, την οποία έφερε στο φως το κυπριακό μέσο «philenews», ο Αντιστράτηγος βάλλεται κατά πάντων, λέγοντας πως έπειτα από 40 χρόνια υπηρεσίας «έζησε τον απόλυτο εξευτελισμό».

«Μετά από 41 έτη στον στρατό και 37 στην ενεργή υπηρεσία, έζησα τον απόλυτο εξευτελισμό (ως απόρροια της διαμαρτυρίας μου, για όσα συμβαίνουν στην Εθνική Φρουρά, τους τελευταίους 10 μήνες), σε μία προσπάθεια υποβάθμισης του θεσμού και της αξίας του Κύπριου Υπαρχηγού, του αρχαιότερου εν ενεργεία Κύπριου Αξιωματικού και κατά συνέπεια και του ίδιου του Κύπριου Αξιωματικού».

Στην ίδια επιστολή-βόμβα, ο κ. Χατζημιχαήλ αναφέρεται σε «άρχοντες» οι οποίοι κρίνουν υποτιμητικά τον Κύπριο αξιωματικό, υπαξιωματικό και ΣΥΟΠ, γεγονός το οποίο μεταφέρει το βάρος της ευθύνης στην όλη υπόθεση στην ηγεσία του υπουργείου Άμυνας και στην ηγεσία του ΓΕΕΦ.

«Ήθελα να επισκεφθώ το προσωπικό μας, σε μία ακόμη επίσκεψή μου, ίσως την τελευταία της καριέρας μου, σε όλα τα στρατόπεδα/ φυλάκια/υπηρεσίες της Εθνικής Φρουράς, από 25 Ιουνίου μέχρι και 26 Ιουλίου 2024. Δυστυχώς, μου απαγορεύτηκε», αναφέρει ο Αντιστράτηγος.

Όταν ρωτήθηκε για την επιστολή σήμερα το πρωί, ο πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης, απέφυγε να απαντήσει. Ωστόσο σχολίασε: «Δεν μιλάμε δημόσια και ειδικότερα, δεν προέρχομαι από τις τάξεις του στρατού αλλά θεωρώ ότι, ένας αξιωματικός της Εθνικής Φρουράς, οποιοσδήποτε αξιωματικός, από το νεότερο μέχρι το αρχαιότερο στέλεχος, οι δημόσιες δηλώσεις (του) δεν βοηθούν και αυτό δεν ισχύει μόνο στην Κύπρο, ισχύει σε όλες τις χώρες. Άρα, δεν θα προχωρήσω να σχολιάσω τις συγκεκριμένες αναφορές».

Ποιος είναι ο Υπαρχηγός ΓΕΕΦ

Ο Αντιστράτηγος Λουκάς Χατζημιχαήλ, γεννήθηκε στις 4 Οκτωβρίου 1965, στη Λευκωσία. Οι οικογενειακές ρίζες του είναι από το χωριό Κυπερούντα.

Αποφοίτησε από το Α΄ Λύκειο Κύκκου το 1983 και εισήλθε στην Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων, από την οποία αποφοίτησε το 1987, με τον βαθμό του Ανθυπολοχαγού Πεζικού.

Παρακολούθησε επιτυχώς όλα τα προβλεπόμενα σχολεία του όπλου του, καθώς και τις, Ανώτατη Σχολή Πολέμου και Σχολή Εθνικής Άμυνας (κανονική φοίτηση).

Κατά τη διάρκεια της καριέρας του, υπηρέτησε για 15 έτη σε Μ/Κ Μονάδες Πεζικού και Τάγματα  Πεζικού, 3  έτη στον ΛΣΝ, 5  έτη σε Σχηματισμούς – Συγκροτήματα, 5 έτη στο ΓΕΕΦ, 2 έτη στο Υπουργείο Εσωτερικών και 2 στη Δύναμη Πολιτικής Άμυνας.

Διετέλεσε Διοικητής της 7ης Μ/Κ ΤΑΞ ΠΖ, των 213 ΤΠ, 231 Μ/Κ ΤΠ, ΛΣΝ και της Δύναμης Πολιτικής Άμυνας, του Υπουργείου Εσωτερικών, καθώς και Διευθυντής Α΄ Κλάδου του ΓΕΕΦ.

Ομιλεί Αγγλικά και Γαλλικά.

Από την 1η Σεπτεμβρίου 2022, διορίστηκε Υπαρχηγός της Εθνικής Φρουράς.

Tags: ΓΕΕΦΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑ ΚΥΠΡΟΥΚΥΠΡΟΣ

Related Posts

Ισραήλ
ΕΛΛΑΔΑ

«Μυστική» συνάντηση του Αρχηγού της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας με ανώτατους αξιωματικούς Ελλάδας και Κύπρου στη Λευκωσία

17/12/2025 - 12:26
Μητσοτάκης - Χριστοδουλίδης
ΕΛΛΑΔΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Μίλησε με τον πρόεδρο Χριστοδουλίδη για τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό

11/12/2025 - 16:25
Κύπρος - Χριστοδουλίδης
ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Σε ανασχηματισμό προχώρησε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης – Aλλαγές σε πέντε υπουργεία

05/12/2025 - 20:24

Διαβάστε Επίσης

Κίεβο: Μπαράζ ρωσικών βομβαρδισμών με πυραύλους και drones πριν το τετ α τετ Ζελένσκι με Τραμπ

Ζελένσκι: «Επικίνδυνο παιχνίδι παίζει η Λευκορωσία – Από εκεί εκτοξεύονται ρωσικές επιθέσεις εναντίον μας»

Ταϊλάνδη και Καμπότζη υπέγραψαν συμφωνία για άμεση κατάπαυση του πυρός – Τι προβλέπει

Πολωνία: Αεροδρόμια έκλεισαν προσωρινά και απογειώθηκαν μαχητικά λόγω ρωσικών πληγμάτων στην Ουκρανία

Υεμένη: Στα πρόθυρα νέας εμφύλιας σύρραξης μεταξύ κυβέρνησης και αυτονομιστών του STC – «Αυτοσυγκράτηση» ζήτησαν οι ΗΠΑ

Κιμ Γιονγκ Ουν σε Πούτιν: Οι σχέσεις Ρωσίας – Βόρειας Κορέας σφυρηλατήθηκαν στον πόλεμο της Ουκρανίας

MQ-9 Reaper: Με 19 πυραύλους χτυπήθηκαν οι τζιχαντιστές στη Νιγηρία – «Τους αποδεκατίσαμε με χριστουγεννιάτικο δώρο»

Τραμπ: «Ο Ζελένσκι δεν έχει τίποτα μέχρι να το εγκρίνω εγώ» – Το εδαφικό θα τεθεί στη συνάντησή τους

Top News

Καιρός: Έρχονται χιόνια στις κορυφές της Πάρνηθας και πτώση της θερμοκρασίας - Η πρόγνωση των επόμενων ημερών

Η σημαντική παρέμβαση του Παπανικολάου στο τελευταίο τάιμ άουτ του Ολυμπιακού στην Μπολόνια

Να μ’ αγαπάς - spoiler: Ο Άγγελος σώζει τον Ορφέα από τη μανία του Λευτέρη

Επιστρέφουν στα μπλόκα οι αγρότες: Κλείνουν το ρεύμα πρς Αθήνα στα Μάλγαρα - Μετά την Πρωτοχρονιά η πανελλαδική σύσκεψη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert