OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ ΚΥΠΡΟΣ

Χαρακόπουλος για επέτειο της ΕΟΚΑ: Αρραγές μέτωπο ενάντια στις τουρκικές προκλήσεις

31/03/2019 - 17:40
Share on FacebookShare on Twitter

«Ο ελληνισμός σε Ελλάδα και Κύπρο οφείλει, με αρραγές μέτωπο, να αντιταχθεί απέναντι στους σχεδιασμούς της γείτονος, καθώς και όσων θα επιθυμούσαν να αλλάξουν το στάτους κβο, ψαλιδίζοντας κυριαρχικά δικαιώματα τόσο της Κυπριακής Δημοκρατίας όσο και της Ελλάδας, ιδιαίτερα στο Αιγαίο». Τα παραπάνω τονίζει ο τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Λαρίσης, κ. Μάξιμος Χαρακόπουλος σε μήνυμα που απέστειλε στο «Σύλλογο Κυπρίων Νομού Λάρισας», απαντώντας στην πρόσκληση του Διοικητικού Συμβουλίου του να παραβρεθεί στη Δοξολογία για την Εθνική Επέτειο της 1η’Απριλίου 1955 και στην κατάθεση στεφάνων στο Μνημείο Απαγχονισθέντων Αγωνιστών της ΕΟΚΑ στη Λάρισα.

«Ο μεγαλειώδης αγώνας της ΕΟΚΑ, με σκοπό την απαλλαγή της Μεγαλονήσου από τα αποικιοκρατικά δεσμά και την Ένωσή της με την Ελλάδα, θα παραμένει ένα από τα σημαντικότερα γεγονότα της σύγχρονης ιστορίας του ελληνισμού. Σε απολύτως αντίξοες συνθήκες, οι Έλληνες της Κύπρου, πολέμησαν με απαράμιλλο θάρρος και αγνό πατριωτισμό ενάντια σε μια γιγαντιαία αυτοκρατορική μηχανή καταστολής, η οποία δεν δίστασε να στείλει στην αγχόνη ακόμη και εφήβους για να κάμψει το λαϊκό πατριωτικό αίσθημα. Τα ονόματα των Αυξεντίου, Παλληκαρίδη, Καραολή, Δημητρίου και δεκάδων άλλων έχουν χαραχθεί ανεξίτηλα στις πλάκες των ηρωικότερων στιγμών του έθνους», προσθέτει ο κ. Χαρακόπουλος.

«Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι οι στιγμές είναι κρίσιμες, καθώς η τουρκική επιθετικότητα οξύνεται, αμφισβητώντας τα αναφαίρετα δικαιώματα της Κύπρου και επιδιώκοντας να τα υπονομεύσει με την γνώστη μέθοδο των απειλών και της βίας. Ο ελληνισμός σε Ελλάδα και Κύπρο οφείλει, με αρραγές μέτωπο, να αντιταχθεί απέναντι σε αυτούς τους σχεδιασμούς της γείτονος, καθώς και όσων θα επιθυμούσαν να αλλάξουν το στάτους κβο, ψαλιδίζοντας κυριαρχικά δικαιώματα τόσο της Κυπριακής Δημοκρατίας όσο και της Ελλάδας, ιδιαίτερα στο Αιγαίο. Αιωνία η μνήμη των αγωνιστών της ΕΟΚΑ», καταλήγει στο μήνυμά του. 

Tags: ΕΛΛΑΔΑΕΟΚΑΚΥΠΡΟΣΤΟΥΡΚΙΚΕΣ ΠΡΟΚΛΗΣΕΙΣ

Related Posts

Ισραήλ
ΕΛΛΑΔΑ

«Μυστική» συνάντηση του Αρχηγού της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας με ανώτατους αξιωματικούς Ελλάδας και Κύπρου στη Λευκωσία

17/12/2025 - 12:26
Μητσοτάκης - Χριστοδουλίδης
ΕΛΛΑΔΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Μίλησε με τον πρόεδρο Χριστοδουλίδη για τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό

11/12/2025 - 16:25
Κύπρος - Χριστοδουλίδης
ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Σε ανασχηματισμό προχώρησε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης – Aλλαγές σε πέντε υπουργεία

05/12/2025 - 20:24

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1821 αρχίζει στην Επίδαυρο η Α’ Εθνοσυνέλευση

Ο Τραμπ δεν αποκλείει την πιθανότητα ενός πολέμου στη Βενεζουέλα: «Ο Μαδούρο ξέρει ακριβώς τι θέλω»

Μίτσκοσκι: «Για μένα το όνομα Μακεδονία είναι ιερό», λέει ο πρωθυπουργός της γείτονος χώρας

ΗΠΑ: Δεν ανησυχούν για τη «ρητορική στήριξη» της Ρωσίας στη Βενεζουέλα – «Απαράδεκτη» η κατάσταση με το καθεστώς Μαδούρο

Arrow 3: Ισραήλ και Γερμανία υπέγραψαν επέκταση σύμβασης ύψους 3,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το σύστημα αεράμυνας

Ρούμπιο: Έχει σημειωθεί πρόοδος στις συνομιλίες για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, «αλλά έχουμε ακόμη δρόμο»

«Στο κόκκινο» το θερμόμετρο στο Αιγαίο: Παραβιάσεις από οπλισμένα τουρκικά F-16 και μία εμπλοκή

F127: Εξοπλισμένες σαν «αστακοί» οι νέες γερμανικές φρεγάτες με 96 κελιά κάθετης εκτόξευσης

Top News

«Ο Νίκος Παππάς λέει ψέμματα: Με χτύπησε και με γρονθοκόπησε πισώπλατα» λέει ο δημοσιογράφος Νίκος Γιαννόπουλος

Γιώργος Μαζωνάκης: Βίντεο του Στέφανου Παπαδόπουλου με τον τραγουδιστή προκαλεί αντιδράσεις: «Με τους σωστούς ανθρώπους δίπλα μου»

Άρης Μουγκοπέτρος: Φοράω το χέρι τρεις μέρες, ήρθαν οι κόρες μου, το χαϊδέψαν και είπαν «μπαμπά το μιμί πέρασε»

Καιρός τα Χριστούγεννα: Βροχές παραμονή και ανήμερα - Οι περιοχές που θα βραχούν σίγουρα και τριήμερη πρόγνωση

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert