OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ ΚΥΠΡΟΣ

Κατεχόμενα: «Δεν υπάρχει συνεργασία αλλά κρίση» για Κυπριακό και αν.Μεσόγειο

17/07/2019 - 13:06
Γιαβούζ
Share on FacebookShare on Twitter

Στα Κατεχόμενα τα μέσα ενημέρωσης θέτουν στο προσκήνιο τις»αναταράξεις» που σημειώνονται στην διπλωματική και ενεργειακή «σκακιέρα» της ανατολικής Μεσογείου, με επίκεντρο τα ευρωπαϊκά μέτρα κατά της Τουρκίας και την απάντηση της Άγκυρας διά στόματος Τσαβούσογλου.

Την ίδια στιγμή εκτυλίσσεται και ένα πολιτικό «παιχνίδι» με την πρόταση Ακιντζί στην Λευκωσία για κοινή επιτροπή υδρογονανθράκων που έβαλε «φωτιά» στις συζητήσεις για το Κυπριακό, με τα μέσα ενημέρωσης του «ψευδοκράτους» να κάνουν λόγο για «κρίση και όχι συνεργασία» μεταξύ των δύο πλευρών.

Ειδικότερα, οι εξελίξεις μετά τα μέτρα της ΕΕ εναντίον της Τουρκίας και την απόρριψη της πρότασης Ακιντζί από την ε/κ πλευρά, κυριαρχούν στον τ/κ Τύπο σήμερα.

Τα πρωτοσέλιδα των μέσων στα Κατεχόμενα

Αναφορά γίνεται επίσης σε μη εκραγέν βλήμα όλμου που εντοπίστηκε και πάλι κοντά σε πεδίο βολής στην Χρυσηλιού, αλλά και στις αποφάσεις του «υπουργικού συμβουλίου» που ανέλαβε τη κηδεμονία του 12χρονου που έχασε ολόκληρη την οικογένειά του από πνιγμό.

Η «Αφρίκα» (Αφρική) με τίτλο «Αναβίωσε το πνεύμα της εθνικής ενότητας» διερωτάται αν κάθε Ιούλη οι καμπάνες θα χτυπάνε για τους Κύπριους κάνοντας λόγο σε ένταση που κλιμακώνεται, στην προσπάθεια της τουρκικής πλευράς να επιβάλει τους όρους της για το φυσικό αέριο στην ε/κ πλευρά, βασιζόμενη στην στρατιωτική της δύναμη και προσθέτει ότι απέναντι στην Τουρκία, που δεν κάνει βήμα πίσω, κανείς δεν υψώνει την φωνή του από την τ/κ κοινότητα.

Αλλού γράφει ότι βρέθηκε βλήμα που δεν είχε εκραγεί σε χωράφι στην Χρυσηλιού. Σε άλλο θέμα γράφει ότι με απόφασή του το «υπουργικό συμβούλιο» ανέλαβε τον 12χρονο Μπαρίς Κατιρτζί, τον μοναδικό επιβιώσαντα από πνιγμό.

Δεν υπάρχει συνεργασία υπάρχει κρίση

Η «Χαλκίν Σεσί» (Φωνή του λαού) με τίτλο «δεν υπάρχει συνεργασία, υπάρχει κρίση» γράφει ότι η ένταση στην ανατολική Μεσόγειο αυξήθηκε ακόμη περισσότερο και πως βροχή ήταν οι αντιδράσεις στην απόφαση της ΕΕ για μέτρα εναντίον της Τουρκίας.

Αλλού γράφει ότι «πανεπιστήμιο» εγγύς Ανατολή μετά το πενταετές πρόγραμμα ανταλλαγής φοιτητών Erasmus, στο οποίο συμμετείχε παρά τις αντιδράσεις των Ε/κ, τώρα προβαίνει και σε ανταλλαγή ακαδημαϊκών. Σε άλλο θέμα γράφει ότι ο «δήμαρχος» Κιόνελι απένειμε τους τίτλους στα παιδιά που ολοκλήρωσαν με επιτυχία τη σειρά μαθημάτων ποδηλασίας που διοργάνωε ο «δήμος».

Η «Χαβαντίς» με τίτλο «Αντίποινα στα μέτρα» γράφει ότι με την ένταση να αυξάνεται μέρα με τη μέρα και να υπάρχει προοπτική να μετατραπεί σε κρίση στην ανατολική Μεσόγειο, η Τουρκία ετοιμάζεται για βήματα που θα αποτελούν απειλή για την ΕΕ και δημοσιεύει τη δήλωση Ακιντζί ότι με την απόρριψη της πρότασής του η ε/κ ηγεσία προτίμησε την ένταση και τη δήλωση Τσαβούσογλου για το τέταρτο πλοίο που έρχεται στην περιοχή.

Σε άλλο θέμα αναφέρεται στις δηλώσεις του «πρωθυπουργού» Τατάρ ότι από μια σύγκρουση στην περιοχή πρέπει να φοβούνται οι Ε/κ. Αλλού αναφέρεται σε μια σειρά αποφάσεων που έλαβε χθες το «υπουργικό συμβούλιο» για τον 12χρονο Μπαρίς, και εσωτερικά θέματα στα Κατεχόμενα.

Τα «ξεχασμένα» βλήματα στα Κατεχόμενα

Η «Κίπρις» (Κύπρος) με τίτλο «Τόσο φτηνή η ανθρώπινη ζωή;» αναφέρεται στον εντοπισμό βλήματος όλμου σε χωράφι κοντά στη Χρυσηλιού, όπου πριν 18 μέρες είχαν εκκενωθεί κάποια σπίτια λόγω μη εκραγέντων βλημάτων από άσκηση που είχε γίνει από τον στρατό στην περιοχή.

Σε άλλο θέμα γράφει ότι τα λεμόνια ακρίβυναν τόσο που έφτασαν τις 12 ΤΛ (λίγο περισσότερο από 2 ευρώ) το κιλό. Αλλού γράφει ότι βροχή ήταν οι αντιδράσεις για τα μέτρα της ΕΕ εναντίον της Τουρκία και πως δεν έτυχε αποδοχής η πρόταση Ακιντζί.

Η «Γενί Ντουζέν» (Νέα τάξη) με τίτλο «Θέλουμε λύση, όχι ένταση» δημοσιεύει φωτογραφία από τουρκικές φρεγάτες και ελικόπτερα στη θάλασσα και σημειώνει τις πέντε εξελίξεις που έγιναν το τελευταίο 24ωρο από την απόφαση της ΕΕ για την Τουρκία μέχρι την απόρριψη της πρότασης Ακιντζί.

Αλλού γράφει ότι το ΡΤΚ σε ανακοίνωσή του αναφέρει πως από μια σύγκρουση στην περιοχή όλες οι πλευρές θα ζημιώσουν. Σε άλλο θέμα δημοσιεύει τις αποφάσεις που έλαβε χθες το «υπουργικό» το οποίο συνεδρίαζε για τέσσερις ώρες.

Πηγή: ΚΥΠΕ / Cyprus Times

Tags: ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑΚΥΠΡΙΑΚΗ ΑΟΖΚΥΠΡΟΣΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ

Related Posts

Ισραήλ
ΕΛΛΑΔΑ

«Μυστική» συνάντηση του Αρχηγού της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας με ανώτατους αξιωματικούς Ελλάδας και Κύπρου στη Λευκωσία

17/12/2025 - 12:26
Μητσοτάκης - Χριστοδουλίδης
ΕΛΛΑΔΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Μίλησε με τον πρόεδρο Χριστοδουλίδη για τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό

11/12/2025 - 16:25
Κύπρος - Χριστοδουλίδης
ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Σε ανασχηματισμό προχώρησε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης – Aλλαγές σε πέντε υπουργεία

05/12/2025 - 20:24

Διαβάστε Επίσης

ΓΕΕΘΑ: Yπεγράφη το «Πρόγραμμα Στρατιωτικής Συνεργασίας (ΠΣΣ) Ελλάδας – Αρμενίας» για το 2026

Οι σοροί 1.003 πεσόντων στρατιωτών επέστρεψαν στην Ουκρανία – Η Ρωσία παρέλαβε 26 σορούς

Τουρκία: Ρωσικό drone τύπου Orlan-10 έπεσε κοντά στην Κωνσταντινούπολη

Ειρωνικά μηνύματα και ερωτήματα Ρώσων στη συνέντευξη του Πούτιν

Καβγάς Καιρίδη – Δαβάκη για την απουσία Δένδια από την Επιτροπή Εθνικής Άμυνας της Βουλής

Το Ισραήλ απήγγειλε κατηγορίες εις βάρος ενός Ρώσου πολίτη για κατασκοπεία υπέρ του Ιράν

SBU: Η Ουκρανία έπληξε με drone πετρελαιοφόρο του ρωσικού «σκιώδους στόλου» στη Μεσόγειο [vid]

Χαμάς: «Ελπίζουμε το Ισραήλ να σταματήσει τις παραβιάσεις στη Γάζα μετά τις συνομιλίες με τις ΗΠΑ»

Top News

Γιώργος Μαζωνάκης: «Δεν έχω λόγο να πω ψέματα» λέει ο νεαρός που του έκανε μήνυση - «Ο Γιώργος δεν ήθελε να συνεργαστεί μαζί του» υποστηρίζει συνεργάτης του τραγουδιστή

Μπήκαν στην Ποσειδώνος οι πρώτες κάμερες με ΑΙ που θα στέλνουν αυτόματα «ραβασάκια» - Δείτε φωτογραφίες

Άρης Μουγκοπέτρος: Φοράω το χέρι τρεις μέρες, ήρθαν οι κόρες μου, το χαϊδέψαν και είπαν «μπαμπά το μιμί πέρασε»

Νίκος Παππάς: Σε καμία περίπτωση δεν τον γρονθοκόπησα - Καταδικάζω την πράξη μου και ντρέπομαι

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert