Κυπριακή ΑΟΖ: Εντοπίστηκε νέα φρεγάτα – “προστάτης” στον “Πορθητή” [pics]

Τι δείχνουν τα δορυφορικά πλάνα.

Onalert Newsroom
Κυπριακή ΑΟΖ

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Η κυπριακή ΑΟΖ παραμένει πεδίο εντάσεων και προκλήσεων, καθώς εκτός από το Γιαβούζ, το οποίο δικαιολογημένα έχει “τραβήξει” τα βλέμματα και την προσοχή όλων τις τελευταίες ημέρες, ο “Πορθητής” συνεχίζει να βρίσκεται στην περιοχή.

Το “Fatih” όπως αλλιώς ονομάζεται, βρίσκεται ανατολικά της Πάφο, εντός της κυπριακής ΑΟΖ και σε απόσταση δεκάδων χιλιομέτρων, ενώ το Πολεμικό Ναυτικό της Τουρκίας φροντίζει να ανανεώνει τις ναυτικές δυνάμεις που το προστατεύουν, με τη νέα φρεγάτα-“προστάτη” να εντοπίζεται από νέες δορυφορικές εικόνες.

Ο γνωστός λογαριασμός δορυφορικών αναλύσεων “Image Sat International” δημοσίευσε στο Twitter νέες δορυφορικές εικόνες, με ημερομηνία 3 Ιουλίου 2019, όπου εμφανίζεται νέα τουρκική φρεγάτα δίπλα στον “Πορθητή”.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες της ανάλυσης, πρόκειται για φρεγάτα “G-Class”, δηλαδή εκσυγχρονισμένες φρεγάτες κατηγορίας OH Perry του Πολεμικού Ναυτικού της Τουρκίας, κοντά στο τουρκικό γεωτρύπανο που βρίσκεται σε απόσταση 80 χιλιομέτρων ανατολική της Πάφου, στην κυπριακή ΑΟΖ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, όπως αναφέρει το SigmaLive, ο ίδιος λογαριασμός είχε δημοσιεύσει στις 16 Ιουνίου κι άλλη φωτογραφία του “Πορθητή”, το οποίο προστάτευε η τουρκική φρεγάτα “Barbaros”.

Επίσης, στις 20 Μαΐου 2019, το τουρκικό γεωτρύπανο συνόδευε μία φρεγάτα τύπου MEKO 200TN.

Με πληροφορίες από: SigmaLive

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

FDI - Belharra
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

FDI: Η Γαλλία διπλασιάζει τους πυραύλους Aster στις φρεγάτες της – Στα 32 κελιά κάθετης εκτόξευσης, όπως στις ελληνικές Belharra

Η γαλλική Διεύθυνση Εξοπλισμών (DGA) οριστικοποίησε τη παραγγελία με τη Naval Group και την MBDA - Ποιες μονάδες θα αποκτήσουν πρώτες τη νέα διαμόρφωση