OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ ΚΥΠΡΟΣ

Κυπριακό: Τι είπαν Χριστοδουλίδης και Υπουργός Εξωτερικών της Κίνας στη συνάντησή τους

04/01/2021 - 19:23
Χριστοδουλίδης
Share on FacebookShare on Twitter

Σημαντικό τετ-α-τετ είχε ο Κύπριος Υπουργός Εξωτερικών Νίκος Χριστοδουλίδης με τον Κινέζο ομόλογό του, ο οποίος βρέθηκε στην Κύπρο, στο πλαίσιο της περιοδείας του σε χώρες της Αφρικής, όπου συζητήθηκαν μεταξύ άλλων και οι εξελίξεις στο Κυπριακό.

Όπως αναφέρουν τα κυπριακά μέσα ενημέρωσης ο Υπουργός Εξωτερικών της Κίνας απηύθυνε πρόσκληση στο Νίκο Χριστοδουλίδη και οι δύο τους συναντήθηκαν στο αεροδρόμιο της Λάρνακας, καθώς ο Κινέζος ομόλογος του Wang Yi,  έκανε σταθμό στην Κύπρο καθ’οδόν προς την Αφρική.

Σε δηλώσεις ύστερα από τη συνάντηση, ο κ. Χριστοδουλίδης είπε πως μεταξύ των θεμάτων που συζητήθηκαν ήταν οι σχέσεις Κύπρου – Κίνας, αφού όπως εξήγησε «συμπληρώνονται 50 χρόνια διμερών σχέσεων με τη χώρα αυτή και «στο πλαίσιο αυτό έγινε ανταλλαγή απόψεων για τις εκδηλώσεις με τις οποίες θα γιορτάζονται ουσιαστικά οι διπλωματικές σχέσεις των δύο χωρών».

Το Κυπριακό στο προσκήνιο

Σύμφωνα με τον ΥΠΕΞ, συζητήθηκε επίσης το Κυπριακό. «Η Κίνα ως μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας, ειδικότερα στην παρούσα συγκυρία, με τις προκλήσεις της Τουρκίας είτε στην Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη της Κύπρου, είτε στην περίκλειστη περιοχή της Αμμοχώστου και σε μια περίοδο, που βρίσκεται σε εξέλιξη η προσπάθεια του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ για επανέναρξη των συνομιλιών (για το Κυπριακό), ο ρόλος του Συμβουλίου Ασφαλείας είναι καθοριστικής σημασίας», σημείωσε.

Μέσα σ’ αυτό το πλαίσιο, συνέχισε ο κ. Χριστοδουλίδης, «έγινε ανταλλαγή απόψεων, ειδικότερα ενόψει και της συζήτησης που θα γίνει στο Συμβούλιο Ασφαλείας για ανανέωση της θητείας της Ειρηνευτικής Δύναμης των Ηνωμένων Εθνών, αλλά και των αναγκαίων μηνυμάτων, που πρέπει να σταλούν ανάμεσα σε άλλα, σε σχέση με τον επιδιωκόμενο στόχο, ο οποίος δεν μπορεί να ξεφεύγει του συμφωνημένου πλαισίου λύσης της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας».

Ανέφερε ακόμα ότι με τον Κινέζο ομόλογο του «έγινε συζήτηση για τις σχέσεις της Ευρωπαϊκής Ενωσης με την Κίνα». Οπως δήλωσε, «παρά τις κάποιες διαφορετικές προσεγγίσεις, κάποιες διαφορετικές αναγνώσεις σε σειρά διεθνών θεμάτων, είναι σημαντικό ότι υπάρχει θέληση και από τις δύο πλευρές για περαιτέρω ενίσχυση των σχέσεων ανάμεσα στην Ευρωπαϊκή Ενωση και την Κίνα».

Με πληροφορίες από: Offsite – ΚΥΠΕ / Φωτογραφία αρχείου

Tags: ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΑΚΙΝΑΚΥΠΡΙΑΚΟΚΥΠΡΟΣΤΟΥΡΚΙΑΧΡΙΣΤΟΔΟΥΛΙΔΗΣ

Related Posts

Ισραήλ
ΕΛΛΑΔΑ

«Μυστική» συνάντηση του Αρχηγού της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας με ανώτατους αξιωματικούς Ελλάδας και Κύπρου στη Λευκωσία

17/12/2025 - 12:26
Μητσοτάκης - Χριστοδουλίδης
ΕΛΛΑΔΑ

Κυριάκος Μητσοτάκης: Μίλησε με τον πρόεδρο Χριστοδουλίδη για τα επόμενα βήματα στο Κυπριακό

11/12/2025 - 16:25
Κύπρος - Χριστοδουλίδης
ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Σε ανασχηματισμό προχώρησε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης – Aλλαγές σε πέντε υπουργεία

05/12/2025 - 20:24

Διαβάστε Επίσης

Καιρός σήμερα: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας – Βροχές σε νότια Πελοπόννησο και Κρήτη

Σαν σήμερα: Το 1821 αρχίζει στην Επίδαυρο η Α’ Εθνοσυνέλευση

Ο Τραμπ δεν αποκλείει την πιθανότητα ενός πολέμου στη Βενεζουέλα: «Ο Μαδούρο ξέρει ακριβώς τι θέλω»

Μίτσκοσκι: «Για μένα το όνομα Μακεδονία είναι ιερό», λέει ο πρωθυπουργός της γείτονος χώρας

ΗΠΑ: Δεν ανησυχούν για τη «ρητορική στήριξη» της Ρωσίας στη Βενεζουέλα – «Απαράδεκτη» η κατάσταση με το καθεστώς Μαδούρο

Arrow 3: Ισραήλ και Γερμανία υπέγραψαν επέκταση σύμβασης ύψους 3,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το σύστημα αεράμυνας

Ρούμπιο: Έχει σημειωθεί πρόοδος στις συνομιλίες για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία, «αλλά έχουμε ακόμη δρόμο»

«Στο κόκκινο» το θερμόμετρο στο Αιγαίο: Παραβιάσεις από οπλισμένα τουρκικά F-16 και μία εμπλοκή

Top News

«Ο Νίκος Παππάς λέει ψέμματα: Με χτύπησε και με γρονθοκόπησε πισώπλατα» λέει ο δημοσιογράφος Νίκος Γιαννόπουλος

Γιώργος Μαζωνάκης: Βίντεο του Στέφανου Παπαδόπουλου με τον τραγουδιστή προκαλεί αντιδράσεις: «Με τους σωστούς ανθρώπους δίπλα μου»

Άρης Μουγκοπέτρος: Φοράω το χέρι τρεις μέρες, ήρθαν οι κόρες μου, το χαϊδέψαν και είπαν «μπαμπά το μιμί πέρασε»

Καιρός τα Χριστούγεννα: Βροχές παραμονή και ανήμερα - Οι περιοχές που θα βραχούν σίγουρα και τριήμερη πρόγνωση

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert