OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ ΚΥΠΡΟΣ

Κυπριακός τύπος: Η επίσκεψη Αναστασιάδη στην Αθήνα

12/03/2013 - 09:51
Share on FacebookShare on Twitter
Τα αποτελέσματα της επίσκεψης του Προέδρου Αναστασιάδη στην Αθήνα και οι πληροφορίες για το πακέτο της ανακεφαλαιοποίησης των κυπριακών τραπεζών, η συνεδρίαση της Συνόδου Κορυφής της ΕΕ και η κρισιμότητα για το κυπριακό μνημόνιο, αλλά και οι εξελίξεις στα θέματα υδρογονανθράκων είναι τα βασικά θέματα που προβάλλονται στο σημερινό Τύπο.

«Μεγάλη Πέμπτη» τιτλοφορεί το κύριό της θέμα η εφημερίδα «Αλήθεια»
, που γράφει ότι κρίσιμη είναι η Σύνοδος Κορυφής αφού οι Ευρωπαίοι ηγέτες αναμένεται να επιχειρήσουν να κλειδώσουν τους όρους της δανειακής σύμβασης για την Κύπρο. Αλλού αναφέρει ότι Λευκωσία και Αθήνα πάνε με κοινή γραμμή στη Σύνοδο Κορυφής και θα υποστηρίξουν κοινές θέσεις για την ανακεφαλαιοποίηση των κυπριακών τραπεζών ενώ γίνεται αναφορά στις δηλώσεις Σαμαρά για κοινή ευρωπαϊκή πολιτική στο θέμα των ΑΟΖ. Σε άλλο θέμα η «Α» αναφέρεται στις εσωκομματικές διαδικασίες στο ΔΗΣΥ και γράφει ότι στις 27 Απριλίου εκλέγεται η νέα ηγεσία.

Η εφημερίδα «Σημερινή», υπό τον τίτλο «Κλείνει η πηγή χρηματοδότησης μίας τράπεζας», γράφει στο κύριό της θέμα ότι η Τρόικα έχει προειδοποιήσει ότι η κάνουλα της ρευστότητας του μηχανισμού έκτακτης ρευστότητας θα κλείσει για μια τράπεζα στις 22 του μήνα ενώ για άλλη δόθηκε παράταση. Στο ίδιο θέμα δημοσιεύονται δηλώσεις και πληροφορίες για τη Λαϊκή και την Τράπεζα Κύπρου. Στην πρώτη της σελίδα η εφημερίδα αναφέρει ότι η Κύπρος έθεσε ενώπιον των Ευρωπαίων εταίρων της το θέμα της ένταξής της στο Συνεταιρισμό για την Ειρήνη. Επίσης η «Σ» γράφει ότι ο Γιώργος Λιλλήκας τείνει χείρα βοηθείας στον Νικόλα Παπαδόπουλο για την προεδρία του ΔΗΚΟ.

Υπό τον τίτλο «Αναζητείται φόρμουλα €2 δις», ο «Φιλελεύθερος» γράφει στο κύριό του θέμα ότι το αργότερο αύριο ξεκαθαρίζει κατά πόσον η Ελλάδα θα αναλάβει μέρος της ανακεφαλαιοποίησης των κυπριακών τραπεζών αφού θα εξαρτηθούν πολλά από την αποτίμηση των προβληματικών δανείων και της αξίας των περιουσιακών στοιχείων. Αλλού αναφέρει ότι ένα στα πέντε εξώδικα που κόπηκαν πέρσι δεν πληρώθηκαν και οι υποθέσεις παραπέμπονται στο δικαστήριο με τα πρόστιμα να ανέρχονται στα 10 εκατομμύρια. Στο πρωτοσέλιδό του ο «Φ» αναφέρει επίσης ότι απειλήθηκε περιβαλλοντική καταστροφή στη Λάρνακα όταν δεξαμενόπλοιο κτύπησε και παρέσυρε υποθαλάσσιους αγωγούς της ΑΗΚ την ώρα που ξεφόρτωνε 20,000 τόνους μαζούτ.

Η «Χαραυγή», με τίτλο «Το ΑΚΕΛ απαντά γραπτώς…», αναφέρεται στις δηλώσεις Άντρου Κυπριανού ότι με προϋποθέσεις θα στηριχθεί η Κυβέρνηση για υπογραφή του μνημονίου και ότι μετά τη σύσκεψη του περασμένου Σαββάτου το ΑΚΕΛ θα υποβάλει γραπτώς τις θέσεις του με επιστολή στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας. Αλλού η εφημερίδα αναφέρει ότι η Αθήνα διαψεύδει τα περί συμβολής για τραπεζικό τομέα και ότι τέλος της βδομάδας η Τρόικα ετοιμάζει έκθεση. Σε άλλο θέμα προβάλλεται η επίσκεψη Αναστασιάδη στην Αθήνα και οι τοποθετήσεις για το θέμα των ενεργειακών αποθεμάτων και της ανάγκης κοινής ευρωπαϊκής πολιτικής.

Η αγγλόγλωσση εφημερίδα “Cyprus Mail”, με τίτλο «Σημάδια υποχώρησης για εταιρικό φόρο», γράφει ότι η Κυβέρνηση φέρεται έτοιμη να συμφωνήσει σε μικρή αύξηση του εταιρικού φόρου ως τίμημα για μη κούρεμα των καταθέσεων. Αλλού αναφέρεται σε δηλώσεις του Αρχιεπισκόπου για την περίληψη της Ελληνικής τράπεζας στα ιδρύματα που χρειάζονται οικονομική βοήθεια. Επίσης στην εφημερίδα πρωτοσέλιδα γίνεται αναφορά στην αυτοκτονία του Ινδού οδηγού του λεωφορείου στο οποίο βιάστηκε η φοιτήτρια στο Νέο Δελχί.

cna.org.cy

Tags: NEWSPAPERSΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣΚΥΠΡΟΣΜΝΗΜΟΝΙΟΟΙΚΟΝΟΜΙΑΣΑΜΑΡΑΣΤΥΠΟΣ

Related Posts

Τουρκία - Κύπρος
ΚΥΠΡΟΣ

«Στράβωσε» η Τουρκία με τη συμφωνία Κύπρου – Λιβάνου για καθορισμό ΑΟΖ: «Αγνοούνται οι Τουρκοκύπριοι – Θα υπερασπιστούμε τα συμφέροντά τους»

27/11/2025 - 11:13
Κύπρος - ΑΟΖ
ΚΟΣΜΟΣ

Κύπρος και Λίβανος υπέγραψαν συμφωνία οριοθέτησης ΑΟΖ και ηλεκτρικής διασύνδεσης

26/11/2025 - 15:14
Κύπρος - Χριστοδουλίδης
ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης συναντήθηκε για πρώτη φορά με τον νέο ηγέτη των Τουρκοκυπρίων – Τα 4 θετικά σημεία

20/11/2025 - 21:51

Διαβάστε Επίσης

Γερμανία: Πέρασε από την Μπούντεσταγκ η νομοθεσία για τη στρατιωτική θητεία – Ποιες αλλαγές προβλέπει

Πολεμικό Ναυτικό: Τελετές ορκωμοσίας ναυτών με την Δ’ ΕΣΣΟ 2025 [pics]

Συμμετοχή αρχηγού ΓΕΣ στο 11ο Forum of Commanders of European Land Forces στη Σουηδία

Γεραπετρίτης: Η Ελλάδα, με την πρωτοβουλία της Πενταμερούς, επιδιώκει να καθιερώσει τη θέση της ως πυλώνας σταθερότητας

Κρεμλίνο στηρίζει Γουίτκοφ: Δηλώνει έτοιμο να συνεχίσει να εργάζεται με την παρούσα αμερικανική ομάδα

Κυβέρνηση Τραμπ: Αναπροσαρμόζει «την αμυντική στρατηγική» των ΗΠΑ και «βλέπει» πολιτισμική εξάλειψη της Ευρώπης

«Πεισματική βλακεία»: Αιχμηρό σχόλιο του απεσταλμένου του Πούτιν εναντίον του καγκελαρίου Μερτς

Γαλλία: Άνοιξε πυρ εναντίον drones πάνω από τη βάση των υποβρυχίων της γαλλικής δύναμης αποτροπής

Top News

Κακοκαιρία Byron: «Πνίγηκε» στα νερά και τις λάσπες πάλι το Θριάσιο - Αποκαλυπτικές εικόνες

Το Netflix εξαγοράζει τη Warner Bros για 82,7 δισ. δολ - Mega deal στην ψυχαγωγία και το streaming

Η efood υποσχέθηκε bonus σε όσους κάνουν delivery εν μέσω της σφοδρής καταιγίδας - Μετά τον σάλο σταμάτησε τη διανομή

Ο ΕΦΕΤ ανακαλεί τα σοκολατάκια «Kinder Μιx 3D pop-up»: «Δεν είναι εμφανείς οι αλλεργιόνες ουσίες»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert