OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ ΚΥΠΡΟΣ

Κυπριακός Τύπος: «Συνομιλίες-γιοκ χωρίς κοινό ανακοινωθέν»

15/10/2013 - 16:49
Share on FacebookShare on Twitter

Το Κυπριακό και η μέχρι στιγμής απουσία συμφωνίας στο περιεχόμενο κοινού ανακοινωθέντος για επανέναρξη των συνομιλιών, οι αλλαγές που επιφέρονται στα κριτήρια για κατάταξη των υποψηφίων στους πίνακες διοριστέων, η αύξηση των δαπανών τουριστών τον Ιούλιο, και το κόστος των υπηρεσιακών οχημάτων της Cyta, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.

Η «Αλήθεια», υπό τον τίτλο «Σπάει ένα ταμπού πολλών δεκαετιών», γράφει ότι τα κριτήρια που ισχύουν σήμερα για κατάταξη των υποψηφίων στους πίνακες διοριστέων διευρύνονται, το έτος απόκτησης πτυχίου παύει να έχει κυρίαρχο και καθοριστικό ρόλο, και εισάγεται το κριτήριο της γραπτής εξέτασης. Γράφει, επίσης, ότι έργα που αφορούν ενεργειακές υποδομές στην Κύπρο περιλαμβάνονται στον κατάλογο των 250 έργων που πληρούν τις προϋποθέσεις να συγχρηματοδοτηθούν από τον κοινοτικό μηχανισμό «Συνδέοντας την Ευρώπη», με €5,85 δισεκατομμύρια την περίοδο 2014-2020. Επίσης, γράφει ότι το συμβόλαιο του ανώτατου εκτελεστικού διευθυντή της Cyta Άριστου Ριρή προνοεί ένα αυτοκίνητο αξίας €58.120, ενώ οι ετήσιες απολαβές του Γενικού Διευθυντή του Οργανισμού Χρηματοδοτήσεως Στέγης ξεπερνούν τις €120.000.

Η «Σημερινή», υπό τον τίτλο «Συνομιλίες-γιοκ χωρίς κοινό ανακοινωθέν», γράφει ότι τεράστια διάσταση απόψεων εξακολουθεί να χωρίζει την ελληνοκυπριακή και την τουρκική πλευρά στο πλαίσιο της προπαρασκευαστικής διαδικασίας για επανέναρξη των διαπραγματεύσεων για λύση του Κυπριακού, και ότι απαρέγκλιτη προϋπόθεση αποτελεί για την ε/κ πλευρά η προΰπαρξη κοινού ανακοινωθέντος. Γράφει, επίσης, ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ζήτησε από τον Γενικό και τον Βοηθό Εισαγγελέα την ετοιμασία φακέλου από τη Νομική Υπηρεσία με σκοπό την παύση του Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας. Επίσης, γράφει ότι το κράτος θα συνδράμει οικονομικά για την πρόσληψη εμπειρογνωμόνων από διεθνή οίκο, οι οποίοι θα συμβάλουν στις έρευνες που διεξάγονται από τους ποινικούς ανακριτές για την οικονομία.

Ο «Φιλελεύθερος», υπό τον τίτλο «Σε κενό αέρος το Κυπριακό», γράφει ότι η εκκίνηση της νέας διαδικασίας για το Κυπριακό φαίνεται να είναι πολύ μακριά και ότι η μη επίτευξη συμφωνίας στο περιεχόμενο του κοινού ανακοινωθέντος ανατρέπει τους σχεδιασμούς και απομακρύνει χρονικά την έναρξη διαπραγματεύσεων. Γράφει, επίσης, ότι οι νοσηλευτές τσιμέντωσαν χθες το «όχι» τους στην απόφαση της Κυβέρνησης για μείωση των επιδομάτων νυκτερινής βάρδιας, Κυριακής και αργιών, και προειδοποίησαν ότι θα φθάσουν στα άκρα εάν δεν υπάρξει οποιαδήποτε αλλαγή. Επίσης, γράφει ότι απλησίαστη θα είναι και φέτος η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης και, παρόλο που δεν άρχισε ακόμα ο χειμώνας, παρατηρούνται ήδη κρούσματα αισχροκέρδειας στην προμήθεια του από πρατηριούχους.

Η «Χαραυγή», υπό τον τίτλο «Εμμονή στη βάση της ΔΔΟ», γράφει ότι φαίνεται να ξεκαθάρισε χθες για πρώτη φορά στη σύσκεψη των αρχηγών των κομμάτων ότι, αν οι προσπάθειες των δύο πλευρών δεν καταλήξουν σε κοινή δήλωση που να αναφέρεται στη λύση της διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, τότε δεν θα επαναρχίσουν οι συνομιλίες για το Κυπριακό. Γράφει, επίσης, ότι προ των βαρύτατων ευθυνών του θέτει τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Δημήτρης Κοντίδης, ο οποίος με χθεσινή επιστολή του προς τον Πρόεδρο Αναστασιάδη υποβάλλει και την παραίτησή του από την προεδρία του Συμβουλίου του ΤΕΠΑΚ. Επίσης, γράφει ότι οι αγροτικές οργανώσεις εγκαινίασαν εκστρατεία προώθησης κυπριακών γεωργικών προϊόντων, υπό τον τίτλο «Σκέφτομαι κυπριακά – Αγοράζω τοπικά πιστοποιημένα προϊόντα».

Η αγγλόγλωσση «Cyprus Daily», υπό τον τίτλο «Ώθηση στον τουρισμό», γράφει ότι οι δαπάνες τουριστών αυξήθηκαν κατά 12,3% τον Ιούλιο, σε σύγκριση με πέρσι, δίδοντας ελπίδες ότι ο τομέας-κλειδί θα δώσει ώθηση στην οικονομία, παρά το γεγονός ότι ο αριθμός των τουριστών μειώθηκε. Γράφει, επίσης, ότι μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα επιλεγούν τα μέλη της διαπραγματευτικής ομάδας της ελληνοκυπριακής πλευράς που θα βοηθήσει τον Διαπραγματευτή στις συνομιλίες για λύση του Κυπριακού. Επίσης, δημοσιεύει φωτογραφία φρουρών έξω από τα ανάκτορα του Μπάκιγχαμ στο Λονδίνο, όπου η βρετανική αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα με μαχαίρι που προσπάθησε να περάσει από μία πύλη των ανακτόρων, ένα μήνα αφότου συνελήφθησαν δύο άνδρες για παρόμοιο περιστατικό.

Η αγγλόγλωσση «Cyprus Mail», υπό τον τίτλο «Χρησιμοποιήθηκε νομικό κενό για το όχημα διευθύνοντος συμβούλου», γράφει ότι βουλευτές αρνήθηκαν χθες να εγκρίνουν προϋπολογισμό σχεδόν €160.000 για υπηρεσιακά οχήματα για τη Cyta, κατηγορώντας τον οργανισμό ότι προσπάθησε να τους εξαναγκάσει με το να ξοδέψει τα χρήματα στα κρυφά. Γράφει, επίσης, ότι ο ανώτατος εκτελεστικός διευθυντής της Cyta Άριστος Ριρής δήλωσε στην Κοινοβουλευτική Επιτροπή Οικονομικών ότι το αυτοκίνητό του στοίχισε πολύ λιγότερα από αυτό του προκατόχου του και αποτελούσε πρόνοια του συμβολαίου του με τον οργανισμό. Επίσης, γράφει ότι ο Βρετανός ζωγράφος γκράφιτι Bansky, του οποίου τα έργα πωλούνται για χιλιάδες ευρώ, φέρεται να πώλησε έργα του από ανώνυμο περίπτερο αγοράς που έστησε στη Νέα Υόρκη για περίπου 45 ευρώ έκαστο.

cna.org.cy

Tags: NEWSPAPERSΑΝΑΣΤΑΣΙΑΔΗΣΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣΚΥΠΡΙΑΚΟΚΥΠΡΟΣΛΥΣΗ ΚΥΠΡΙΑΚΟΥΤΥΠΟΣ

Related Posts

Ακρωτήρι - Κύπρος
ΚΥΠΡΟΣ

Ήχησαν οι σειρήνες στο Ακρωτήρι της Κύπρου: Προειδοποίηση στους κατοίκους για «απειλή ασφαλείας»

19/03/2026 - 17:15
Μητσοτάκης - ΚΙΜΩΝ
ΚΥΠΡΟΣ

«ΚΙΜΩΝ»: Μητσοτάκης και Χριστοδουλίδης επισκέφθηκαν την ελληνική φρεγάτα – Συνάντηση και με τους πιλότους των F-16 [pics, vid]

09/03/2026 - 18:08
Κύπρος - Μακρόν - Χριστοδουλίδης - Μητσοτάκης
ΚΥΠΡΟΣ

Μακρόν: Η Γαλλία σχεδιάζει «αμυντική αποστολή» στα Στενά του Ορμούζ – Οι κοινές δηλώσεις με Μητσοτάκη και Χριστοδουλίδη στην Κύπρο [vid]

09/03/2026 - 15:05

Διαβάστε Επίσης

F-35: Χωρίς ραντάρ θα παραδίδονται από το φθινόπωρο τα stealth μαχητικά στις ΗΠΑ – Το πρόβλημα με το APG-85

Ώρα υπογραφών για τους PULS: Σε 18 μήνες τα ισραηλινά συστήματα στην Ελλάδα

Καιρός σήμερα: Ισχυρά φαινόμενα στην Κρήτη – Τοπικές βροχές στην υπόλοιπη χώρα

Σαν σήμερα: Το 1821 ο Επίσκοπος Παλαιών Πατρών Γερμανός κηρύσσει την έναρξη της Επανάστασης

Πυρηνικές δοκιμές: Οι ΗΠΑ δεν έχουν λάβει ακόμη «καμία απόφαση» για το πώς θα ξαναρχίσουν

Ερντογάν: «Η Τουρκία διατηρεί την ψυχραιμία της και επιδιώκει ειρήνη στη Μέση Ανατολή»

Ισραήλ: Τουλάχιστον 9 άνθρωποι τραυματίστηκαν από επίθεση του Ιράν με βαλλιστικούς πυραύλους με πυρομαχικά διασποράς [vids]

Financial Times: Το Ιράν επιτρέπει σε «μη εχθρικά» πλοία να περνάνε από τα Στενά του Ορμούζ

Top News

Οι διάλογοι φωτιά που έκαψαν το κύκλωμα που εξαπατούσε τον ΕΦΚΑ - «Δύο μαγαζιά μου είναι σε εικονική εταιρεία» έλεγε ο TikToker

Ο Γιώργος Τσαγκαράκης αφέθηκε ελεύθερος με αυστηρούς περιοριστικούς όρους - Του επιβλήθηκε και εγγύηση 50.000 ευρώ

Νίκος Ορφανός: Μόλις έμαθα ότι έχω όγκο στον εγκέφαλο ενημέρωσα τον γιο και τη γυναίκα μου, τους είπα θα το παλέψουμε

Αλεξάνδρα Ούστα: Η μητέρα μου πέθανε στην κλινική που είχε μπει για απεξάρτηση από το αλκοόλ

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert