OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: €290.000 αποζημίωση για τραυματισμό αξιωματικού

07/12/2018 - 09:50
υπολοχαγός
Share on FacebookShare on Twitter

 Σε σημαντική αύξηση των αποζημιώσεων που δόθηκαν πρωτόδικα σε αξιωματικό της Εθνικής Φρουράς της Κύπρου, για τον σοβαρό τραυματισμό του εν ώρα καθήκοντος, προχώρησε το Εφετείο. Συγκεκριμένα, πρωτόδικα, δόθηκαν γενικές αποζημιώσεις ύψους €175.000, ποσό το οποίο κρίθηκε από το Ανώτατο Δικαστήριο, ως έκδηλα ανεπαρκές και αυξήθηκε στις €290.000.

Σύμφωνα με τα γεγονότα, ο τραυματισθείς, σε ηλικίας 27 ετών, στις 27/7/2005 ενώ υπηρετούσε ως υπολοχαγός σε Τάγμα Πεζικού και λάμβανε μέρος σε εκπαίδευση και επίδειξη του αντιαρματικού όπλου τύπου «Α/Τ APILAS» αυτό εξερράγη με αποτέλεσμα ο ίδιος και άλλα 16 μέλη της Εθνικής Φρουράς να τραυματιστούν.

Πρωτόδικα, ήταν παραδεκτό ότι και ο ίδιος είχε συντρέχουσα ευθύνη της τάξης του 30 τοις εκατό και το μόνο θέμα το οποίο αποτέλεσε αντικείμενο δίκης, ήταν ο καθορισμός του ύψους της αποζημίωσης. Σημειώνεται ότι οι αποζημιώσεις έναντι πλήρους ευθύνης, καθορίστηκαν, κατ’ έφεση, στις 415.000 ευρώ.

Κρίνοντας ότι το ποσό που επιδικάστηκε πρωτόδικα ήταν ανεπαρκές, το Εφετείο υπέδειξε πως «είναι φανερό ότι η υπό κρίση περίπτωση είναι από τις σοβαρότερες που απασχόλησαν τα κυπριακά δικαστήρια, εφόσον πρόκειται για νεαρό πολυτραυματία που λόγω των πολύ σοβαρών τραυματισμών του παρέμεινε ένας αριθμός καταλοίπων που επηρεάζουν σε μεγάλο βαθμό την ποιότητα της υπόλοιπης ζωής του.

Δεν πρόκειται για τραυματισμούς που περιορίζονται στα άνω άκρα με ακρωτηριασμό μάλιστα του ενός χεριού ή στο κεφάλι με σοβαρό βαθμό βαρυκοΐας και στα δύο αυτιά, αλλά εκτείνονται σε όλο σχεδόν το σώμα του εφεσείοντα, στην σπονδυλική στήλη, μηρό και κοιλία μέχρι ακόμη και τα γεννητικά του όργανα, τραυματισμοί που επηρεάζουν τη σεξουαλική του ζωή. Παρέμειναν ουλές και ενοχλήσεις λόγω των τραυματισμών και των χειρουργικών επεμβάσεων και της τοποθέτησης μοσχευμάτων, που του δημιουργούν επιπρόσθετα συναισθηματική και ψυχολογική φόρτιση».

Ουσιαστικά, ο εν λόγω αξιωματικός θα βιώνει για όλη του τη ζωή τις συνέπειες του τραυματισμού του. Σημειώνεται ότι λόγω της σοβαρότητας των τραυμάτων, ο εν λόγω αξιωματικός μεταφέρθηκε σε ιατρικό κέντρο στο Ισραήλ όπου παρέμεινε για νοσηλεία για πέντε μήνες.

Προκειμένου να καθορίσει το ποσό της ορθής αποζημίωσης το τριμελές Εφετείο υπέδειξε ότι «η νομολογία έχει επιδείξει μια σταθερή άνοδο του επιπέδου των γενικών αποζημιώσεων. Έχει τονίσει την ανάγκη για μια πιο δίκαιη και φιλελεύθερη αποτίμηση του ανθρώπινου πόνου και των πολλαπλών στερήσεων που προκαλούν οι αναπηρίες στα θέματα αστικών αδικημάτων», επί του προκειμένου του αστικού αδικήματος της αμέλειας.

Πηγή Philenews

Tags: ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΟΣΕΘΝΙΚΗ ΦΡΟΥΡΑΚΥΠΡΟΣΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΑ ΝΕΑΤΡΑΥΜΑΤΙΑΣ

Related Posts

Εθνική Φρουρά
ΚΥΠΡΟΣ

Συναγερμός στην Εθνική Φρουρά Κύπρου: «Εξαφανίστηκαν» 13 κιλά εκρηκτικών – Τα σενάρια που εξετάζονται

30/01/2026 - 16:20
Γεραπετρίτης
ΚΥΠΡΟΣ

Γεραπετρίτης για Κυπριακό: «Νέες συνομιλίες όταν ωριμάσουν οι συνθήκες» – Τι είπε για Συρία και Λιβύη με τον ΓΓ του ΟΗΕ

29/01/2026 - 08:33
Hisar
ΚΥΠΡΟΣ

Hisar: Η Τουρκία ανέπτυξε αντιαεροπορικό σύστημα του Steel Dome στα κατεχόμενα, γράφουν κυπριακά ΜΜΕ

26/01/2026 - 17:22

Διαβάστε Επίσης

Ειδικές Ναυτικές Επιχειρήσεις: Το ΤΝΕΕ αιχμή του δόρατος στο θαλάσσιο περιβάλλον – Το OnAlert μαζί με τους βατραχανθρώπους

Καιρός σήμερα: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές – Δείτε αναλυτικά

Σαν σήμερα: Το 1959 Ελλάδα και Τουρκία συμφωνούν για την επίλυση του Κυπριακού

Patriot: Σε ετοιμότητα τα αμερικανικά συστήματα αεράμυνας στο Κατάρ – Ο Τραμπ σκέφτεται να στείλει δεύτερο αεροπλανοφόρο στη Μέση Ανατολή

«Trolley de Prévaux»: Καθελκύστηκε το πρώτο από τα 7 περιπολικά πλοία (OPV) του γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού

Ισραήλ: Η Ουάσινγκτον αντιτίθεται σε οποιαδήποτε προσάρτηση της Δυτικής Όχθης

Προφυλακίστηκε ο Σμήναρχος που κατηγορείται για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας – Τι ισχυρίστηκε στην απολογία του

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τουλάχιστον τέσσερις άμαχοι νεκροί σε ρωσικά και ουκρανικά πλήγματα

Top News

Akylas: Δε φανταζόμουν ποτέ πως τα 27 μου θα έμοιαζαν έτσι, το "Ferto" έχει αλλάξει ήδη τη ζωή μου

Τρεις υπόπτους κατονόμασε o σμήναρχος για την υπόθεση κατασκοπείας υπέρ της Κίνας: Από το LinkedIn στην προφυλάκιση - Οι απειλές και ο «Στίβεν Γουέιν»

Άρτα: Εντερική απόφραξη οδήγησε στον θάνατο την 35χρονη μητέρα δύο εβδομάδες αφού γέννησε

Κίμπερλι Γκιλφόιλ για τις 100 ημέρες ως πρέσβης: Ανεβάσαμε τη στρατηγική συμμαχία ΗΠΑ - Ελλάδας σε ιστορικά νέα ύψη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert