OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ ΚΥΠΡΟΣ

«Πάγωμα» λογαριασμών Τούρκων στο Λονδίνο μετά από δικαίωση Κυπρίων!

09/01/2016 - 07:30
Share on FacebookShare on Twitter

Βρετανικό δικαστήριο διέταξε το πάγωμα τραπεζικών λογαριασμών Τούρκων διπλωματών που υπηρετούν στη Βρετανία, κάνοντας δεκτό αίτημα Κυπρίων πολιτών που βρίσκονταν σε δικαστική διαμάχη με την Άγκυρα για τις περιουσίες τους.
Σύμφωνα με την εφημερίδα Χουριέτ, οι επτά Ελληνοκύπριοι είχαν δικαιωθεί από κυπριακό δικαστήριο μέσω του οποίου είχαν υποβάλει την αγωγή και είχαν ζητήσει από τη βρετανική δικαιοσύνη να εφαρμόσει στη Βρετανία την απόφαση.
Η απόφαση του βρετανικού δικαστηρίου έχει προκαλέσει αντιδράσεις στην Άγκυρα. Σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα, το τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών κάλεσε τον Βρετανό πρέσβη στη χώρα για εξηγήσεις και παράλληλα η τουρκική πρεσβεία στο Λονδίνο υποβάλλει επίσημο διάβημα διαμαρτυρίας.
Η Τουρκία υποστηρίζει ότι η απόφαση για πάγωμα των λογαριασμών των διπλωματών της δεν συνάδει με τη Συνθήκη της Βιέννης για τις προξενικές σχέσεις, καθώς επίσης ότι εμποδίζει τη λειτουργία της διπλωματικής της αντιπροσωπείας στη Βρετανία.
Η Χουριέτ αναφέρεται σε δηλώσεις του εκπροσώπου του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών Ταντζού Μπιλγκίτς που έκανε λόγο για απαράδεκτη απόφαση. Φέρεται δε να πρόσθεσε ότι η εξέλιξη αυτή θα μπορούσε να επηρεάσει το θετικό περιβάλλον στις συνεχιζόμενες συνομιλίες για το Κυπριακό.

Διάβημα Άγκυρας προς Βρετανία

Σε διάβημα εναντίον της Βρετανίας προέβη η Άγκυρα, καλώντας τον Βρετανό Πρέσβη στο τουρκικό Υπουργείο Εξωτερικών διαμαρτυρόμενη για την απόφαση βρετανικού δικαστηρίου να παγώσει τους λογαριασμούς Τούρκων διπλωματών έπειτα από προσφυγές Ελληνοκυπρίων κατά της Άγκυρας για τις περιουσίες τους.
Σε δηλώσεις του ο εκπρόσωπος του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών Τανζού Μπιλγκίτς κατηγόρησε τη Βρετανία για παραβίαση της Συνθήκης της Βιέννης, προσθέτοντας ότι έχει ξεκινήσει νομική διαδικασία αμφισβήτησης της απόφασης.
“Δεν είναι δυνατόν να αποδεκτούμε τέτοια εφαρμογή. Αναμένομε να αρθούν οι περιορισμοί στους λογαριασμούς αυτούς, να αρθεί η απόφαση μέτρων επειγόντως και η Βρετανία να εφαρμόσει τις ευθύνες της που πηγάζουν από το διεθνές δίκαιο. Αναμένουμε άλλωστε να ολοκληρωθεί το συντομότερο η νομική διαδικασία αμφισβήτησης”, είπε ο Τανζού Μπιλγκίτς.
Ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ είπε ακόμη ότι ενώ συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις στην Κύπρο και αναζητείται πολιτική λύση αυτού του είδους οι προσφυγές δηλητηριάζουν το θετικό κλίμα των διαπραγματεύσεων.
ΠΗΓΗ:ΚΥΠΕ – Άννα Ανδρέου-Αθανάσιος Γκαβός
 

Tags: ΒΡΕΤΑΝΙΑΚΥΠΡΟΣΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

Ακρωτήρι - Κύπρος
ΚΥΠΡΟΣ

Ήχησαν οι σειρήνες στο Ακρωτήρι της Κύπρου: Προειδοποίηση στους κατοίκους για «απειλή ασφαλείας»

19/03/2026 - 17:15
Μητσοτάκης - ΚΙΜΩΝ
ΚΥΠΡΟΣ

«ΚΙΜΩΝ»: Μητσοτάκης και Χριστοδουλίδης επισκέφθηκαν την ελληνική φρεγάτα – Συνάντηση και με τους πιλότους των F-16 [pics, vid]

09/03/2026 - 18:08
Κύπρος - Μακρόν - Χριστοδουλίδης - Μητσοτάκης
ΚΥΠΡΟΣ

Μακρόν: Η Γαλλία σχεδιάζει «αμυντική αποστολή» στα Στενά του Ορμούζ – Οι κοινές δηλώσεις με Μητσοτάκη και Χριστοδουλίδη στην Κύπρο [vid]

09/03/2026 - 15:05

Διαβάστε Επίσης

ΥΠΕΘΑ: Κανονικά οι άδειες Πάσχα στο προσωπικό των Ενόπλων Δυνάμεων – Πότε θα γίνουν οι μεταθέσεις Συνταγματαρχών

Ιράν: «Άριστη η παραγωγή βαλλιστικών πυραύλων» απαντούν οι Φρουροί της Επανάστασης στον Νετανιάχου

Μοτζτάμπα Χαμενεΐ: «Επανεμφάνιση» με μήνυμα για τη δολοφονία του υπουργού Πληροφοριών

IRGC: Νεκρός ο εκπρόσωπος των Φρουρών της Επανάστασης στρατηγός Ναϊνί

Μετά το USS Tripoli, ο Τραμπ στέλνει την ομάδα κρούσης του USS Boxer στο Ιράν – Διπλασιάζονται οι αποβατικές δυνάμεις Πεζοναυτών

Οδησσός: Ρωσικά drones έπληξαν εμπορικά πλοία φορτωμένα με σιτηρά

Χέγκσεθ για τα 200 δισεκ. δολάρια που ζήτησε για τον πόλεμο στο Ιράν: «Για να σκοτώνεις κακούς, θες χρήματα»

Ουκρανία: Τρεις άμαχοι νεκροί από ρωσικά πλήγματα στην περιφέρεια Ζαπορίζια

Top News

Ο Δημήτρης Αλεξάνδρου ανέβασε μία τρυφερή selfie με την Ρία Ελληνίδου με τις φήμες περί σχέσης να «φουντώνουν»

Γιάννης Στάνκογλου: Ο Γιάννης Σμαραγδής είπε ότι δεν με ξέρει για να κάνει σόου, προφανώς γνωριζόμαστε

Kαιρός: Αφρικανική σκόνη μέχρι την Κυριακή - Κρύο και την επόμενη εβδομάδα

Ούρσουλα Άντρες: Η γυναίκα - μύθος και δεν συμφιλιώθηκε ποτέ με το πόσο όμορφη ήταν

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert