OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ ΚΥΠΡΟΣ

Ο Κυπριακος Τύπος σήμερα 04-02-13

04/02/2013 - 09:08
Share on FacebookShare on Twitter
Ο διορισμός του Σπύρου Σταυρινάκη στη θέση του Υποδιοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, η οικονομία της Κύπρου και το ακραίο σενάριο της Pimco για τις μελλοντικές κεφαλαιακές ανάγκες των τραπεζών, και το συλλαλητήριο που διοργανώνει το εκλογικό επιτελείο του Σταύρου Μαλά, είναι τα θέματα που κυριαρχούν στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων σήμερα.

Η «Αλήθεια», υπό τον τίτλο «Το τελευταίο βόλεμα (;)», αναφέρεται στον διορισμό του Σπύρου Σταυρινάκη στη θέση του Υποδιοικητή της Κεντρικής Τράπεζας και γράφει ότι, μόλις 13 ημέρες του έμειναν στην εξουσία, αλλά ο Πρόεδρος Χριστόφιας συνεχίζει την τακτική της άλωσης της κρατικής-πολιτειακής μηχανής με άτομα της δικής του εμπιστοσύνης. Γράφει, επίσης, ότι κορυφαία στελέχη του στρατεύματος βαθμολογήθηκαν δυσμενώς, για να παραχθούν ΑΚΕΛικοί, και την ερχόμενη Πέμπτη αρχίζει στο Ανώτατο Δικαστήριο η εκδίκαση των προσφυγών των αξιωματικών που βαθμολογήθηκαν δυσμενώς. Επίσης, γράφει ότι απίστευτες ουρές, αναμονή και ασυνεννοησία συνθέτουν ένα τριτοκοσμικό σκηνικό στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας.

Η «Σημερινή», υπό τον τίτλο «Άναψαν φωτιές για τον διορισμό Σταυρινάκη», γράφει ότι θύελλα αντιδράσεων εκ μέρους της αντιπολίτευσης έχει ξεσηκώσει η αιφνίδια απόφαση του Προέδρου Χριστόφια να προχωρήσει σε διορισμό του Σπύρου Σταυρινάκη ως Υποδιοικητή της Κεντρικής Τράπεζας, επικαλούμενος το δίκαιο της ανάγκης. Γράφει, επίσης, ότι 36χρονος Ελληνοκύπριος συνελήφθη χθες από τις κατοχικές «αρχές», όταν επιχείρησε να επισκεφθεί συγγενικά του πρόσωπα στο Καϊμακλί, με αποτέλεσμα να χάσει τον προσανατολισμό του. Επίσης, γράφει ότι αεροσκάφος των ρουμανικών αερογραμμών, στο οποίο επέβαινε και ο Ελλαδίτης ποδοσφαιριστής Γκεντζόγλου, έκανε αναγκαστική προσγείωση στην Ιταλία, χωρίς να υπάρξουν θύματα.

Ο «Φιλελεύθερος», υπό τον τίτλο «Σενάριο €10,1 δις από Pimco», γράφει ότι τώρα αρχίζουν τα πολύ δύσκολα για την Κύπρο, καθώς στα €10,1 δισεκατομμύρια ευρώ φέρεται να υπολογίζει τις μελλοντικές κεφαλαιακές ανάγκες τραπεζών και συνεργατικών πιστωτικών ιδρυμάτων το ακραίο σενάριο της Pimco, εμμένοντας στις αρχικές της θέσεις. Γράφει, επίσης, ότι συνεχίζονται σήμερα και αύριο οι εκδηλώσεις διαμαρτυρίας κατοίκων της κοινότητας Πέρα Χωρίου – Νήσου, οι οποίοι ζητούν να κλείσουν αμέσως τα δύο χημικά εργοστάσια που δραστηριοποιούνται εκεί. Επίσης, γράφει ότι απαιτήθηκαν 40 χρόνια από την ίδρυση της Κυπριακής Δημοκρατίας για να βρεθεί τρόπος να διαγράφονται οι νεκροί από τους εκλογικούς καταλόγους.

Η «Χαραυγή», υπό τον τίτλο «Όλοι στο ‘Ελευθερία’ «, γράφει ότι σε παλλαϊκό συλλαλητήριο υπέρ της υποψηφιότητας του Σταύρου Μαλά αναμένεται να μετατραπεί σήμερα στο στάδιο «Ελευθερία – Τάσσος Παπαδόπουλος» η συναυλία που διοργανώνεται από το επιτελείο του υποψήφιου. Γράφει, επίσης, ότι καθήκοντα Υποδιοικητή της Κεντρικής Τράπεζας αναλαμβάνει από σήμερα ο Σπύρος Σταυρινάκης και ότι ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου δήλωσε ότι η Κυβέρνηση δεν προβαίνει σε αντισυνταγματικές ενέργειες. Επίσης, αναφέρεται σε δήλωση του Υπουργού Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Σοφοκλή Αλετράρη ότι η Κύπρος δεν παύει να ανησυχεί πολύ για τις εξελίξεις όσον αφορά την κλιματική αλλαγή.

cna.org.cy

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

ΚΥΠΡΟΣ-ΜΝΗΜΟΝΙΟ: η κοινωνικο-οικονομική διάσταση. Άρθρο του Α.Θεοφάνους

«Μεγάλος Αδελφός» στην Ανατολική Μεσόγειο


«Η Κύπρος προς τριπλή αποικιοποίηση». Άρθρο του Ν.ΚΟΤΖΙΑ

 

Tags: NEWSPAPERSΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣΚΥΠΡΟΣΤΥΠΟΣ

Related Posts

Ακρωτήρι - Κύπρος
ΚΥΠΡΟΣ

Ήχησαν οι σειρήνες στο Ακρωτήρι της Κύπρου: Προειδοποίηση στους κατοίκους για «απειλή ασφαλείας»

19/03/2026 - 17:15
Μητσοτάκης - ΚΙΜΩΝ
ΚΥΠΡΟΣ

«ΚΙΜΩΝ»: Μητσοτάκης και Χριστοδουλίδης επισκέφθηκαν την ελληνική φρεγάτα – Συνάντηση και με τους πιλότους των F-16 [pics, vid]

09/03/2026 - 18:08
Κύπρος - Μακρόν - Χριστοδουλίδης - Μητσοτάκης
ΚΥΠΡΟΣ

Μακρόν: Η Γαλλία σχεδιάζει «αμυντική αποστολή» στα Στενά του Ορμούζ – Οι κοινές δηλώσεις με Μητσοτάκη και Χριστοδουλίδη στην Κύπρο [vid]

09/03/2026 - 15:05

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1896 ο Λεωνίδας Πύργος γίνεται ο πρώτος Έλληνας Ολυμπιονίκης στην ιστορία των σύγχρονων Ολυμπιακών Αγώνων

Νετανιάχου: «Το Ισραήλ διευρύνει την ουδέτερη ζώνη στον Λίβανο – Η επιχείρηση κατά του Ιράν συνεχίζεται»

Ιράν: «Έχουμε πληροφορίες ότι οι ΗΠΑ ετοιμάζουν χερσαία επιχείρηση στα νησιά μας, μέσω γειτονικής χώρας»

ΗΠΑ: «Ο Τραμπ θα πλήξει ακόμη πιο σκληρά το Ιράν εάν δεν αποδεχτεί την ήττα του», προειδοποιεί ο Λευκός Οίκος

NYT: Το Ισραήλ προσπαθεί να καταστρέψει την ιρανική βιομηχανία όπλων μέσα σε 48 ώρες, πριν κάνει συμφωνία ο Τραμπ

To Ιράν απειλεί με επιθέσεις και στο στενό Μπαμπ ελ-Μαντέμπ στην Ερυθρά Θάλασσα, «αν οι ΗΠΑ επιχειρήσουν οποιαδήποτε χερσαία δράση»

Ισραήλ: Η κυβέρνηση ενέκρινε την επιστράτευση 400.000 εφέδρων – «Πράσινο φως» για νέα πλήγματα σε Ιράν και Χεζμπολάχ

Ιράν: Η Ρωσία απομακρύνει το προσωπικό της από τον πυρηνικό σταθμό Μπουσέρ

Top News

Εριέττα Κούρκουλου - Βύρωνας Βασιλειάδης: Φωτογραφίες από την απόδραση στο Ναύπλιο με τους γιους τους

Ο Έλληνας πρέσβης διόρθωσε το «Μακεδονία» της Μελάνια Τραμπ και «πρόλαβε» μεγάλο ατόπημα

Κόνι Μεταξά: Δεν είμαι ανοιχτή σε νέο έρωτα, περνάω ωραία μόνη 

Σίσσυ Χρηστίδου σε Κωνσταντίνο Βασάλο: «Μπορεί να μένουμε σε μία ιστορία που είναι πολύ τοξική, αλλά να μην το ξέρουμε»

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert