OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ ΚΥΠΡΟΣ

Ο Κυπριακός Τύπος σήμερα 11-12-12

11/12/2012 - 08:46
Share on FacebookShare on Twitter
Η απώλεια εσόδων από τον κρατικό κορβανά λόγω σπατάλης και κακοδιαχείρισης, όπως αναδεικνύεται μέσα από την έκθεση της Γενικής Ελέγκτριας για το 2011, καθώς και η παράταση της ανακοίνωσης του ποσού για τις ανάγκες της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, από την PIMCO, κυριαρχούν στα σημερινά πρωτοσέλιδα του κυπριακού Τύπου. Άλλα θέματα που προβάλλονται είναι το θέμα του επηρεασμού των ιδιοκτητών ακίνητης ιδιοκτησίας από τις αλλαγές στη φορολόγηση, η κατάσταση στις κυπριακές φυλακές και η αδιαφορία των νέων για τις Προεδρικές.

Η εφημερίδα «Αλήθεια», που τιτλοφορείται «Η Τρόικα ήθελε 5, Φορολογούν για 15», γράφει ότι ο Διευθυντής του ΤΕΠ επιβεβαίωσε, κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου για το φόρο ακίνητης ιδιοκτησίας, τις καταγγελίες επηρεαζόμενων κλάδων πως η Τρόικα ζητούσε έσοδα 69 εκ. ευρώ το χρόνο και η φορολόγηση που επέβαλε η Κυβέρνηση είναι τριπλάσια, 180-200 εκ. Αλλού γράφει ότι δεν υπάρχει τίποτα νεώτερο από την PIMCO για το ποσό της ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Ακόμη, αναφέρει ότι επικρατούν τριτοκοσμικές συνθήκες σε αστυνομικά κρατητήρια και φυλακές σύμφωνα με την αρμόδια επιτροπή του Συμβουλίου της Ευρώπης.

«Χαμένα έσοδα πέραν του ενός δισεκατομμυρίου» είναι ο τίτλος της «Σημερινής», η οποία αναφερόμενη στα ευρήματα της ετήσιας έκθεσης της Γενικής Ελέγκτριας για το 2011, γράφει ότι την ώρα που η Κύπρος ετοιμάζεται να μπει στο μνημόνιο, οι καθυστερημένες οφειλές προς το κράτος ξεπερνούν το 1 δις. Εξάλλου, η «Σ» γράφει ότι γίνεται σκληρή διαπραγμάτευση με την PIMCO για το ποσό που χρειάζονται οι τράπεζες για την ανακεφαλαιοποίησή τους, με στόχο να καθίσταται βιώσιμο το δημόσιο χρέος. Ακόμη γράφει ότι γυρίζουν την πλάτη στις προεδρικές οι νέοι ψηφοφόροι, καθώς η εγγραφή στους εκλογικούς καταλόγους κινείται σε αργούς ρυθμούς.

Ο «Φιλελεύθερος», υπό τον τίτλο «Δυσκολεύει ο δρόμος», γράφει ότι προβλέπεται «θρίλερ με απρόβλεπτο τέλος» μέχρι να κλείσει το τελικό ποσό που χρειάζεται για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, ώστε να ανοίξει ο δρόμος για τη δανειοδότηση. Επίσης κάνει λόγο για πανόραμα σπατάλης, κακοδιαχείρισης και ανευθυνότητας, γράφοντας ότι η έκθεση της Χ. Γιωρκάτζη αναδεικνύει τις μαύρες τρύπες του Δημοσίου που αφαιρούν εκατομμύρια από τον κρατικό κορβανά. Αλλού γράφει για Παρακτηματολόγιο μέσα στο Κτηματολόγιο, καθώς υπάλληλοι της υπηρεσίας εξέδιδαν αναρμοδίως χιλιάδες πιστοποιητικά έρευνας.

Η «Χαραυγή», με τίτλο «Δεν επηρεάζεται το 80,47% των ιδιοκτητών», γράφει ότι η συντριπτική πλειοψηφία των ιδιοκτητών δεν επηρεάζεται από την απαίτηση της Τρόικας για αλλαγή της φορολογίας στην ακίνητη ιδιοκτησία, ενώ το ίδιο ισχύει και για το 39,84% των επιχειρήσεων. Αλλού γράφει ότι ο υποψήφιος Πρόεδρος Σταύρος Μαλάς δεσμεύεται να προχωρήσει σε θεσμικά μέτρα αντιμετώπισης της διαφθοράς. Επίσης γράφει ότι ο Επικεφαλής του εκλογικού επιτελείου του Σ. Μαλά, Νίκος Κατσουρίδης δήλωσε ότι επιδίωξη του υποψήφιου Προέδρου θα είναι η απευθείας αρωγή της ΕΚΤ στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών.

Η αγγλόγλωσση εφημερίδα “Cyprus Mail”, υπό τον τίτλο «Οι τιμές των φαρμάκων και των καυσίμων είναι πολύ υψηλές», γράφει ότι η έκθεση της Γενικής Ελέγκτριας παροτρύνει για λήψη αυστηρών μέτρων κατά των δικηγόρων που φοροδιαφεύγουν, ενώ ζητά καλύτερη τιμολογιακή πολιτική για φάρμακα και καύσιμα. Επίσης γράφει ότι ο Μαραθώνιος της Λευκωσίας, που διεξήχθη την περασμένη Κυριακή, δυσκόλεψε τους οδηγούς και τους καταστηματάρχες. Εξάλλου, η εφημερίδα αναφέρει ότι σύμφωνα με αμερικανική έκθεση, η Ασία θα υπερβεί σε δύναμη την Ευρώπη και την Β. Αμερική μαζί, έως το 2030.

cna.org.cy

Tags: NEWSPAPERSΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣΚΥΠΡΟΣΤΥΠΟΣ

Related Posts

Κύπρος - Χριστοδουλίδης
ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Σε ανασχηματισμό προχώρησε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης – Aλλαγές σε πέντε υπουργεία

05/12/2025 - 20:24
Τουρκία - Κύπρος
ΚΥΠΡΟΣ

«Στράβωσε» η Τουρκία με τη συμφωνία Κύπρου – Λιβάνου για καθορισμό ΑΟΖ: «Αγνοούνται οι Τουρκοκύπριοι – Θα υπερασπιστούμε τα συμφέροντά τους»

27/11/2025 - 11:13
Κύπρος - ΑΟΖ
ΚΟΣΜΟΣ

Κύπρος και Λίβανος υπέγραψαν συμφωνία οριοθέτησης ΑΟΖ και ηλεκτρικής διασύνδεσης

26/11/2025 - 15:14

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Ο Ελληνικός Στρατός (Α’ Σώμα Στρατού) απελευθερώνει τους Αγίους Σαράντα

Εκατοντάδες άμαχοι από την ΛΔ του Κονγκό περνούν στη Ρουάντα για να γλιτώσουν από τις μάχες – Αναφορές για βομβαρδισμούς

Tiger: Η Αυστραλία μπορεί να στείλει τα 22 ελικόπτερα που αποσύρει στην Ουκρανία

Ενώσεις Στρατιωτικών Κρήτης: Νέες αντιδράσεις για το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ – Κατέθεσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας

Κύπρος: Σε ανασχηματισμό προχώρησε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης – Aλλαγές σε πέντε υπουργεία

F-35: «Η Τουρκία είναι λίγους μήνες μακριά από το να επιστρέψει στο πρόγραμμα», λέει ο Αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα

Ουκρανία: Νέες συνομιλίες με Αμερικανούς στη Φλόριντα για τον τερματισμό του πολέμου

Η Νορβηγία θα αγοράσει ακόμη δύο υποβρύχια από την Γερμανία και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς

Top News

Κακοκαιρία Byron: Φεύγει από την Αττική αλλά όχι από τη χώρα - Οι περιοχές που θα «χτυπήσει» τις επόμενες ώρες

Το νέο Δόγμα Μονρόε του Ντόναλντ Τραμπ: Τι σηματοδοτεί η νέα στρατηγική των ΗΠΑ για την Ευρώπη, την Ουκρανία και τον ανταγωνισμό με την Κίνα

Κρήτη: Καναδός youtuber και vlogger πήγε σε ρακοκάζανο στα Χανιά δοκίμασε αντικρυστό και ξετρελάθηκε

Μητσοτάκης, Κουτσούμπας, Ανδρουλάκης και Τσίπρας χορεύουν πεντοζάλι χάρη στην τεχνητή νοημοσύνη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert