Λιβύη και Αίγυπτος σφυροκοπούν τους τζιχαντιστές!

Επιπλέον μαχητικά αεροσκάφη της επίσημης κυβέρνησης της Λιβύης έπληξαν σήμερα στόχους εντός της χώρας και συγκεκριμένα στις πόλεις Μπεν Τζαουάντ, Ντέρνα–προπύργιο των ισλαμιστών– και στη Σύρτη, όπως ανακοίνωσε ο διοικητής της αεροπορίας, ο οποίος πρόσθεσε ότι κατά τις σημερινές επιδρομές σκοτώθηκαν 40 με 50 τζιχαντιστές.

Ο Σακέρ αλ-Τζορούσι είπε ότι κάποια από τα πλήγματα έγιναν σε συντονισμό με την Αίγυπτο, η οποία νωρίτερα σήμερα ανακοίνωσε ότι έπληξε στόχους των τζιχαντιστών, μία ημέρα μετά την ανάρτηση ενός βίντεο στο Διαδίκτυο που δείχνει τον αποκεφαλισμό 21 Αιγύπτιων Χριστιανών από το ΙΚ. Δείτε εδω το βίντεο του αποκεφαλισμού των 21 Χριστιανών

Ο αλ-Τζορούσι δήλωσε στο Reuters ότι οι επιδρομές στη Σύρτη και στην Μπεν Τζαουάντ πραγματοποιήθηκαν μόνο από τις δυνάμεις της Λιβύης, ενώ στη Ντέρνα σε συνεργασία με την Αίγυπτο. Η Σύρτη και η Μπεν Τζαουάντ είναι προπύργια των δυνάμεων που πρόσκεινται στην αυτοανακηρυχθείσα κυβέρνηση της Τρίπολης, την οποία η επίσημη κυβέρνηση κατηγορεί ότι υποστηρίζεται από τους τζιχαντιστές.

Διαβάστε: Τι σημαίνει τζιχάντ και ποιοι ειναι οι τζιχαντιστές;


«Σήμερα και αύριο θα πραγματοποιηθούν περισσότερες αεροπορικές επιδρομές σε συντονισμό με την Αίγυπτο», δήλωσε ο διοικητής στον τηλεοπτικό σταθμό al-Arabiya.»Υπάρχουν ανθρώπινες απώλειες μεταξύ των στόχων, απώλειες σε πυρομαχικά και στα επικοινωνιακά δίκτυα των τζιχαντιστών», δήλωσε ο ίδιος στην δημόσια τηλεόραση της Αιγύπτου. «Ο αριθμός των νεκρών δεν είναι σίγουρα μικρότερος από 40 ή 50», πρόσθεσε.

Επιπλέον οι πρόεδροι της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ και της Αιγύπτου Αμπντέλ Φάταχ αλ-Σίσι ζήτησαν σήμερα την έκτακτη σύγκληση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και τη λήψη «νέων μέτρων» κατά της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, έπειτα από τηλεφωνική τους επικοινωνία.

Ο πρόεδρος της Γαλλίας εξέφρασε στον αιγύπτιο ομόλογό του την αλληλεγγύη του έπειτα από την θανάτωση δι΄ αποκεφαλισμού των 21 αιγύπτιων πολιτών, χριστιανών κοπτών, από το Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με ανακοίνωση της γαλλικής προεδρίας που εκδόθηκε σήμερα, ημέρα υπογραφής στο Κάιρο διμερούς σηυμφωνίας για την προμήθεια αεροσκαφών Rafale από τη Γαλλία στην Αίγυπτο.

ΦΩΤΟ: Reuters
Πληροφορίες: ΑΠΕ/Reuters