OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Μακρόν στους Financial Times: Η μάχη μας δεν είναι απέναντι στο Ισλάμ

05/11/2020 - 09:06
Μακρόν
Share on FacebookShare on Twitter

Ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν δημοσίευσε χθες, Τετάρτη, το βράδυ ένα άρθρο στους Financial Times προκειμένου να εξηγήσει ότι “η Γαλλία μάχεται εναντίον του ισλαμιστικού αυτονομισμού, ποτέ εναντίον του ισλάμ”, σε απάντηση σε άρθρο που δημοσιεύθηκε στον ιστότοπο της βρετανικής εφημερίδας τη Δευτέρα, το οποίο όμως πλέον έχει αποσυρθεί.

Σε μια μακροσκελή “επιστολή προς τον εκδότη”, που αναρτήθηκε και στον ιστότοπο της γαλλικής προεδρίας, ο Μακρόν εκφράζει την αγανάκτησή του για το άρθρο, το οποίο, όπως δηλώνει, “τον κατηγορεί ότι στιγματίζει για εκλογικούς σκοπούς τους Γάλλους μουσουλμάνους, ακόμη χειρότερα ότι καλλιεργεί ένα κλίμα φόβου και καχυποψίας απέναντί τους”.

“Δεν θα επιτρέψω σε κανέναν να ισχυριστεί ότι η Γαλλία, το κράτος της, καλλιεργεί τον ρατσισμό εις βάρος των μουσουλμάνων”, τονίζει ο Γάλλος πρόεδρος, εκτιμώντας ότι οι δηλώσεις του παρερμηνεύθηκαν.

Όπως και στη συνέντευξή του την προηγούμενη εβδομάδα στο τηλεοπτικό δίκτυο al Jazeera με έδρα το Κατάρ, ο Μακρόν επιθυμεί να εξηγήσει έξω από τα σύνορα της Γαλλίας ότι η μάχη του είναι “εναντίον του ισλαμιστικού αυτονομισμού” (σ.σ.: δηλαδή των φανατικών ισλαμιστών που δεν επιθυμούν να υπακούουν στους νόμους του γαλλικού κράτους, αλλά σε αυτούς που επιβάλλει ο τρόπος που ερμηνεύουν το ισλάμ) και όχι εναντίον του ισλάμ, την ώρα που μουσουλμάνοι σε πολλές χώρες αντέδρασαν οργισμένα στις δηλώσεις του Γάλλου προέδρου, καλώντας και σε μποϊκοτάζ των γαλλικών προϊόντων.

Διαβάστε ακόμη: Η Γαλλία διέλυσε τους «Γκρίζους Λύκους» του Ερντογάν

Αφού υπενθυμίζει τη σειρά των τρομοκρατικών επιθέσεων που σημειώθηκαν στη Γαλλία μετά από την επίθεση στη σατιρική εφημερίδα Charlie Hebdo το 2015, από τις οποίες σκοτώθηκαν 300 άνθρωποι, ο Μακρόν εξηγεί ότι η Γαλλία δέχεται επίθεση για τις αξίες της, την κοσμικότητα του κράτους της, την ελευθερία της έκφρασης και υπογραμμίζει ότι “δεν θα εκχωρήσει τίποτα”.

Παράλληλα στο άρθρο του στη βρετανική εφημερίδα ο Γάλλος πρόεδρος παρουσιάζει με λεπτομέρειες την περίπτωση του “ισλαμιστικού αυτονομισμού”, ο οποίος σύμφωνα με τον ίδιο είναι “πεδίο καλλιέργειας τρομοκρατικών τάσεων”.

Κάνει λόγο “για εκατοντάδες ριζοσπαστικοποιημένα άτομα, για τα οποία φοβόμαστε ότι ανά πάσα στιγμή θα πάρουν ένα μαχαίρι και θα πάνε να σκοτώσουν Γάλλους”.

“Σε κάποιες συνοικίες, όπως και στο διαδίκτυο, ομάδες που συνδέονται με το ακραίο ισλάμ διδάσκουν στα παιδιά της Γαλλίας το μίσος προς τη Δημοκρατία, τα καλούν να μην σέβονται τους νόμους”.

Διαβάστε ακόμη FAZ: Τα βαθύτερα αίτια της κόντρας Μακρόν – Ερντογάν

“Δεν με πιστεύετε; Ξαναδιαβάστε τις συνομιλίες, τις εκκλήσεις για μίσος που διαδίδονται στο όνομα ενός παρεκκλίνοντος ισλάμ στους ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης που τελικά κατέληξαν στον θάνατο του καθηγητή Σαμουέλ Πατί πριν από μερικές ημέρες. Πηγαίνετε να επισκεφθείτε τις συνοικίες όπου μικρά κορίτσια τριών ή τεσσάρων ετών φορούν μπούρκα” και “αναθρέφονται με ένα σχέδιο μίσους εναντίον των αξιών της Γαλλίας”, καταγγέλλει.

“Εναντίον αυτού σκοπεύει να πολεμήσει σήμερα η Γαλλία”, αλλά “ποτέ εναντίον του ισλάμ”. “Κατά του σκοταδισμού, του φανατισμού, του βίαιου εξτρεμισμού. Ποτέ κατά μιας θρησκείας. Λέμε ‘όχι στη χώρα μας!’”, υπογραμμίζει ο Μακρόν.

“Είναι αναφαίρετο δικαίωμά μας ως κυρίαρχου κράτους”, “δεν έχουμε ανάγκη κανένα άρθρο εφημερίδας που προσπαθεί να μας διχάσει”, καταλήγει.

Πηγή: AFP / ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags: FINANCIAL TIMESΕΜΑΝΟΥΕΛ ΜΑΚΡΟΝΙΣΛΑΜΜΑΚΡΟΝΜΟΥΣΟΥΛΜΑΝΟΙΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

Related Posts

Ζελένσκι
ΚΟΣΜΟΣ

Κίεβο: Μπαράζ ρωσικών βομβαρδισμών με πυραύλους και drones πριν το τετ α τετ Ζελένσκι με Τραμπ

27/12/2025 - 10:55
Λευκορωσία
ΚΟΣΜΟΣ

Ζελένσκι: «Επικίνδυνο παιχνίδι παίζει η Λευκορωσία – Από εκεί εκτοξεύονται ρωσικές επιθέσεις εναντίον μας»

27/12/2025 - 10:22
Ταϊλάνδη
ΚΟΣΜΟΣ

Ταϊλάνδη και Καμπότζη υπέγραψαν συμφωνία για άμεση κατάπαυση του πυρός – Τι προβλέπει

27/12/2025 - 09:47

Διαβάστε Επίσης

Κίεβο: Μπαράζ ρωσικών βομβαρδισμών με πυραύλους και drones πριν το τετ α τετ Ζελένσκι με Τραμπ

Ζελένσκι: «Επικίνδυνο παιχνίδι παίζει η Λευκορωσία – Από εκεί εκτοξεύονται ρωσικές επιθέσεις εναντίον μας»

Ταϊλάνδη και Καμπότζη υπέγραψαν συμφωνία για άμεση κατάπαυση του πυρός – Τι προβλέπει

Πολωνία: Αεροδρόμια έκλεισαν προσωρινά και απογειώθηκαν μαχητικά λόγω ρωσικών πληγμάτων στην Ουκρανία

Υεμένη: Στα πρόθυρα νέας εμφύλιας σύρραξης μεταξύ κυβέρνησης και αυτονομιστών του STC – «Αυτοσυγκράτηση» ζήτησαν οι ΗΠΑ

Κιμ Γιονγκ Ουν σε Πούτιν: Οι σχέσεις Ρωσίας – Βόρειας Κορέας σφυρηλατήθηκαν στον πόλεμο της Ουκρανίας

MQ-9 Reaper: Με 19 πυραύλους χτυπήθηκαν οι τζιχαντιστές στη Νιγηρία – «Τους αποδεκατίσαμε με χριστουγεννιάτικο δώρο»

Τραμπ: «Ο Ζελένσκι δεν έχει τίποτα μέχρι να το εγκρίνω εγώ» – Το εδαφικό θα τεθεί στη συνάντησή τους

Top News

Καιρός: Έρχονται χιόνια στις κορυφές της Πάρνηθας και πτώση της θερμοκρασίας - Η πρόγνωση των επόμενων ημερών

Η σημαντική παρέμβαση του Παπανικολάου στο τελευταίο τάιμ άουτ του Ολυμπιακού στην Μπολόνια

Σε ισχύ το χριστουγεννιάτικο ωράριο: Ανοιχτά καταστήματα και σούπερ μάρκετ την Κυριακή 28/12

Οι μεγάλες νίκες στον τομέα της Υγείας: Τα επιστημονικά επιτεύγματα και η τεχνητή νοημοσύνη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert