OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Μητσοτάκης από την Λιθουανία: «Η Ελλάδα συνεισφέρει στην Πρωτοβουλία Τριών Θαλασσών, ανοίγοντας τη νότια οδό συνδεσιμότητας»

11/04/2024 - 17:03
Μητσοτάκης
Share on FacebookShare on Twitter

Την στρατηγική θέση της Ελλάδας ως προς την συνδεσιμότητα που αφορά την ενέργεια επισήμανε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης σε δήλωσή του κατά την άφιξή του στη Σύνοδο Κορυφής της Πρωτοβουλίας Τριών Θαλασσών, στο Βίλνιου.

Ο κ. Μητσοτάκης επισήμανε ότι η Ελλάδα, έγινε επίσημο μέλος της Πρωτοβουλίας Τριών Θαλασσών πέρυσι και είναι η πρώτη ευκαιρία να εκπροσωπήσει ο ίδιος τη χώρα σε αυτή τη σημαντική συνάντηση, «η οποία λαμβάνει χώρα σε μια περίοδο μεγάλων γεωπολιτικών αναταραχών στην Ευρώπη» όπως είπε.

«Η Ελλάδα μπορεί να συνεισφέρει σε σημαντικό βαθμό στην Πρωτοβουλία Τριών Θαλασσών, ανοίγοντας τη νότια οδό συνδεσιμότητας, είτε αυτό αφορά στη σιδηροδρομική και οδική συνδεσιμότητα είτε αφορά στην ενέργεια, καθώς μπορούμε να γίνουμε το φυσικό σημείο εισόδου για την ενέργεια -είτε πρόκειται για φυσικό αέριο είτε για ενέργεια από ανανεώσιμες πηγές- από το νότο στον βορρά», πρόσθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Ο πρωθυπουργός σημείωσε πως, αν σκεφτεί κανείς με όρους πραγματικής γεωγραφίας, το γεγονός ότι η Ελλάδα είναι πλέον μέλος της Πρωτοβουλίας Τριών Θαλασσών «θα δικαιολογούσε ακόμα και τη μετονομασία της Πρωτοβουλίας Τριών Θαλασσών σε Πρωτοβουλία Τεσσάρων Θαλασσών, καθώς ανοίγει τον νότιο διάδρομο προς το Αιγαίο Πέλαγος. Προσβλέπω ιδιαίτερα, λοιπόν, στις ενδιαφέρουσες συζητήσεις που θα έχουμε στη σημερινή συνάντηση».

Μητσοτάκης

Ηγέτες από περίπου 12 κράτη της Κεντρικής Ευρώπης, περιλαμβανομένης της Πολωνίας, της Δημοκρατίας της Τσεχίας και της Ρουμανίας,  συμμετάσχουν σήμερα στη σύνοδο κορυφής της «Πρωτοβουλίας των Τριών Θαλασσών», η οποία συγκεντρώνει 13 κράτη μέλη της ΕΕ που βρίσκονται μεταξύ της Βαλτικής, της Αδριατικής και της Μαύρης Θάλασσας.

Στην κορυφή της ατζέντας θα κυριαρχήσει ο πόλεμος στην Ουκρανία.

Στη συνάντηση κορυφής παρευρίσκεται και ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι, όπου θα έχει συναντήσεις με ηγέτες αρκετών άλλων ευρωπαϊκών χωρών.

Ο Ζελένσκι, ο οποίος ανακοίνωσε την άφιξή του με ανάρτηση στην πλατφόρμα X, συναντήθηκε πρώτα με τον πρόεδρο της Λιθουανίας Γκιτάνας Ναουσέντα και οι δύο χώρες υπέγραψαν διμερή συμφωνία ασφαλείας.

Συνάντηση Μητσοτάκη – Ζελένσκι

Την στήριξη της Ελλάδας στην Ουκρανία επανέλαβε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στη συνάντηση που είχε με τον Πρόεδρο της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής της Πρωτοβουλίας Τριών Θαλασσών στο Βίλνιους.

Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν οι τελευταίες ρωσικές επιθέσεις στην Ουκρανία.

Ο πρωθυπουργός επανέλαβε ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να στηρίζει την Ουκρανία, ενώ αποδέχτηκε την πρόσκληση που του απηύθυνε ο Πρόεδρος της Ουκρανίας να συμμετάσχει στη Διάσκεψη Ειρήνης που θα πραγματοποιηθεί τον Ιούνιο στην Ελβετία.

In Vilnius, I met with Prime Minister @KMitsotakis to express my gratitude to Greece and its people for their consistent support for Ukraine.

We discussed the implementation of our agreements reached during his visit to Odesa.

I am grateful to Prime Minister Mitsotakis for his… pic.twitter.com/zxOfjuiMtt

— Volodymyr Zelenskyy / Володимир Зеленський (@ZelenskyyUa) April 11, 2024

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφίες EUROKINISSI

Tags: ΒΟΛΟΝΤΙΜΙΡ ΖΕΛΕΝΣΚΙΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑΚΥΡΙΑΚΟΣ ΜΗΤΣΟΤΑΚΗΣΛΙΘΟΥΑΝΙΑ

Related Posts

Ζελένσκι
ΚΟΣΜΟΣ

Οργή Ζελένσκι με τα νέα ρωσικά φονικά πλήγματα στην Οδησσό: Αυτές είναι οι προτεραιότητες της Μόσχας

23/12/2025 - 11:56
Κίεβο
ΚΟΣΜΟΣ

Κίεβο: Μπλακ άουτ μεγάλης έκτασης από ρωσικά πλήγματα – Απογείωσε μαχητικά η Πολωνία για να προστατέψει τον εναέριο χώρο της

23/12/2025 - 10:39
Γροιλανδία
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: «Έχουμε ανάγκη τη Γροιλανδία για την εθνική μας ασφάλεια απέναντι σε Κίνα – Ρωσία» [vid]

23/12/2025 - 09:54

Διαβάστε Επίσης

Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού: Ισχυρές βροχές και καταιγίδες – Ποιες περιοχές θα επηρεαστούν

Πηγές ΥΠΕΘΑ για το νέο μισθολόγιο στις Ένοπλες Δυνάμεις: «Δεν υπάρχει προσωπική διαφορά ούτε κρυφές μειώσεις»

Οργή Ζελένσκι με τα νέα ρωσικά φονικά πλήγματα στην Οδησσό: Αυτές είναι οι προτεραιότητες της Μόσχας

Κίεβο: Μπλακ άουτ μεγάλης έκτασης από ρωσικά πλήγματα – Απογείωσε μαχητικά η Πολωνία για να προστατέψει τον εναέριο χώρο της

Τραμπ: «Έχουμε ανάγκη τη Γροιλανδία για την εθνική μας ασφάλεια απέναντι σε Κίνα – Ρωσία» [vid]

SOUTHCOM: Νέα φονική επίθεση εναντίον σκάφους με «ναρκωτρομοκράτες» στον Ειρηνικό [vid]

«Βόμβα» Τραμπ: Τα θωρηκτά επιστρέφουν με το USS Defiant κλάσης Trump – «Θα είναι τα καλύτερα στον κόσμο»

Τέξας: Πέντε νεκροί από συντριβή αεροσκάφους της μεξικανικής Αεροπορίας Ναυτικού

Top News

Καιρός: Καταιγίδες και βροχές από το απόγευμα μέχρι τα Χριστούγεννα - Χιόνια θα «ντύσουν» τη βόρεια Ελλάδα

Παύλος Σταματόπουλος για το πρόβλημα υγείας του: «Υπήρχε σοβαρή πιθανότητα να μην ξυπνούσα»

Δέσποινα Μοιραράκη: Ο απαγορευμένος έρωτας στην Περσία, η απώλεια κιλών κι ο θάνατος του Γιάννη Κοντούλη

Παχυσαρκία: Ξεκινάει σήμερα το πρόγραμμα με 30.000 δικαιούχους - Ποιοι δικαιούνται δωρεάν φάρμακα

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert