Πυρκαγιά σε δεξαμενές αποθήκευσης πετρελαίου στην κεντρική Ρωσία προκάλεσαν τα συντρίμμια μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones) που καταρρίφθηκαν νωρίς σήμερα (23/1/2026) το πρωί στην περιφέρεια της Πένζα, σύμφωνα με τον τοπικό κυβερνήτη.
Κατά τις επίσημες ανακοινώσεις, το ρωσικό σύστημα αντιαεροπορικής άμυνας κατέρριψε συνολικά τέσσερα drones, με τα υπολείμματα ενός εξ αυτών να πέφτουν πάνω στις δεξαμενές, χωρίς να υπάρξουν θύματα.
Βίντεο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνουν φλόγες να υψώνονται από τις εγκαταστάσεις στα ανατολικά προάστια της πόλης, περίπου 618 χιλιόμετρα από τη γραμμή του μετώπου.
Ukrainian attack drones blew up a Russian fuel depot in the city of Penza tonight.
Seen here, the depot burns. pic.twitter.com/F2szrgG9rA
— OSINTtechnical (@Osinttechnical) January 23, 2026
Ukrainian attack drones struck a fuel depot in the Russian city of Penza overnight, setting the facility ablaze, according to local reports. The target was identified as the Penzanefteprodukt oil base. Footage from the scene shows large fires as emergency crews rushed to… pic.twitter.com/hadYmSOU5P
— NOELREPORTS 🇪🇺 🇺🇦 (@NOELreports) January 23, 2026
Η Ουκρανία δεν έχει σχολιάσει το περιστατικό.
Την ίδια ώρα, στην ανατολική Ουκρανία, ρωσικό πλήγμα με drones το βράδυ της Πέμπτης προκάλεσε τον θάνατο τεσσάρων ανθρώπων, ανάμεσά τους και ενός παιδιού, όπως ανακοίνωσαν οι αρχές της περιφέρειας του Ντονέτσκ. Ο βομβαρδισμός έπληξε τον οικισμό Τσερκάσκε, με τον επικεφαλής της περιφερειακής στρατιωτικής διοίκησης Βαντίμ Φιλάσκιν να αναφέρει ότι δύο κατοικίες υπέστησαν ζημιές και πέντε άνθρωποι τραυματίστηκαν.
Σύμφωνα με το γραφείο του εισαγγελέα, το πλήγμα σημειώθηκε γύρω στις 22:50 και στοίχισε τη ζωή σε έναν 32χρονο άνδρα, στον πεντάχρονο γιο του και σε δύο γείτονές τους. Οι τραυματίες, μεταξύ των οποίων και η μητέρα του παιδιού, φέρουν εγκαύματα και τραύματα από την έκρηξη.
We’re devasted to hear reports of an attack that killed a 5yo boy & his father in #Donetsk region.
Three girls, aged 12, 14 & 16, reportedly sustained injuries.
We shouldn’t have to publish more posts like this.
End attacks! Peace #ForEveryChild pic.twitter.com/uqavRNYDbq
— UNICEF Ukraine (@UNICEF_UA) January 23, 2026
Στο Κίεβο, ο δήμαρχος Βιτάλι Κλίτσκο δήλωσε ότι 1.940 πολυκατοικίες εξακολουθούσαν σήμερα το πρωί να παραμένουν χωρίς θέρμανση, μετά τη ρωσική αεροπορική επίθεση της εβδομάδας. Γίνονται προσπάθειες επανασύνδεσης των κτιρίων με το δίκτυο θέρμανσης, για δεύτερη φορά μέσα σε λίγες ημέρες.
Παράλληλα, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις του κατέλαβαν το χωριό Σιμινίφκα στην περιφέρεια του Χαρκόβου, πληροφορία που δεν ήταν δυνατό να επιβεβαιωθεί ανεξάρτητα, σύμφωνα με το Reuters.
Πηγή: Με πληροφορίες από AFP, Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ




