OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Νίγηρας: 29 στρατιωτικοί σκοτώνονται σε νέα επίθεση αποδιδόμενη σε τζιχαντιστές

03/10/2023 - 07:29
Νίγηρας - στρατιωτικοί
Share on FacebookShare on Twitter

Είκοσι εννιά στρατιωτικοί σκοτώθηκαν σε επίθεση στον δυτικό Νίγηρα, την πιο πολυαίμακτη αφότου κατέλαβαν την εξουσία οι στρατιωτικοί στα τέλη του Ιουλίου στη χώρα που σπαράσσεται από τη βία των τζιχαντιστών, ανακοίνωσε τη νύχτα της Δευτέρας προς Τρίτη το υπουργείο Άμυνας.

«Απόσπασμα των δυνάμεων ασφαλείας έγινε στόχος περίπλοκης επίθεσης βορειοδυτικά της Ταμπατόλ, με τη χρήση αυτοσχέδιων εκρηκτικών μηχανισμών και οχημάτων-καμικάζι, από περίπου εκατό τρομοκράτες», σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου που αναγνώστηκε στην κρατική τηλεόραση.

«Ο προσωρινός απολογισμός αυτής της επίθεσης είναι ο ακόλουθος: στις φίλιες τάξεις, 29 στρατιωτικοί έπεσαν ήρωες, δύο τραυματίστηκαν σοβαρά», συνεχίζει το κείμενο, διαβεβαιώνοντας ταυτόχρονα ότι «δεκάδες» τρομοκράτες επίσης σκοτώθηκαν.

Η επίθεση έγινε κοντά στα σύνορα με το Μαλί, κατά τη διάρκεια επιχειρήσεων με σκοπό να «εξουδετερωθεί η απειλή που εγείρει το Ισλαμικό Κράτος στη Μεγάλη Σαχάρα (ΙΚΜΣ)», το οποίο λυμαίνεται την περιοχή.

Ο απολογισμός αυτός είναι ο βαρύτερος που ανακοινώνεται αφότου κατέλαβαν την εξουσία οι στρατιωτικοί, οι οποίοι δικαιολόγησαν το πραξικόπημα στο οποίο προχώρησαν την 26η Ιουλίου επικαλούμενοι κυρίως την επιδείνωση της κατάστασης ασφαλείας.

Την περασμένη Πέμπτη σκοτώθηκαν σε επίθεση επτά στρατιωτικοί, επίσης στο δυτικό τμήμα της χώρας, ενώ άλλοι πέντε έχασαν τη ζωή τους σε τροχαίο στο πλαίσιο της αντίδρασης.

Στα μέσα Αυγούστου, τουλάχιστον 17 νιγήριοι στρατιωτικοί σκοτώθηκαν και άλλοι 20 τραυματίστηκαν σε επίθεση αποδιδόμενη σε τζιχαντιστές στην περιοχή των συνόρων του Νίγηρα και της Μπουρκίνα Φάσο.

Τη λεγόμενη περιοχή των «τριεθνών συνόρων» του Νίγηρα, της Μπουρκίνα Φάσο και του Μαλί λυμαίνονται τζιχαντιστές του Σαχέλ που πρόσκεινται είτε στην Αλ Κάιντα, ή στο Ισλαμικό Κράτος.

Υποκλαπείσες «επικοινωνίες τρομοκρατών», οι οποίοι «υποχρεώθηκαν να υποχωρήσουν», επέτρεψαν να εξαχθεί το συμπέρασμα πως «οι εγκληματίες αυτοί επωφελούνται από εμπειρογνωμοσύνη από το εξωτερικό», αναφέρει ακόμη η ανακοίνωση που δημοσιοποιήθηκε σήμερα από το υπουργείο Άμυνας του Νίγηρα, χωρίς άλλες διευκρινίσεις.

Πηγές: AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags: ΙΣΛΑΜΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣΝΙΓΗΡΑΣΠΡΑΞΙΚΟΠΗΜΑ ΣΤΟ ΝΙΓΗΡΑΣΤΡΑΤΙΩΤΙΚΟΙΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ

Related Posts

Τραμπ
ΚΟΣΜΟΣ

Κονγκό και Ρουάντα υπέγραψαν ειρηνευτική συμφωνία παρουσία Τραμπ, αλλά οι μάχες συνεχίζονται

04/12/2025 - 21:34
Βρετανία - Νορβηγία
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία και Νορβηγία ενώνουν τις δυνάμεις τους για να «κυνηγούν» ρωσικά υποβρύχια και να προστατεύουν τις υποδομές στη Βόρεια Θάλασσα

04/12/2025 - 21:10
Ισραήλ - Μοσάντ - Νετανιάχου
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Νέος επικεφαλής της Μοσάντ ο Ρόμαν Γκόφμαν, στρατιωτικός σύμβουλος του Νετανιάχου

04/12/2025 - 19:32

Διαβάστε Επίσης

Όπλα μακράς εμβέλειας: Ο πόλεμος αποστάσεως και το νέο δόγμα που προκαλεί ανησυχία στην Τουρκία

Καιρός σήμερα: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας – Πού προβλέπονται ισχυρές βροχές

Σαν σήμερα: Το 1831 αρχίζει η Ε’ Εθνοσυνέλευση στο Άργος για να ψηφίσει νέο Σύνταγμα

«Το NATO πρέπει να είναι έτοιμο να ανταποκριθεί σε υβριδικές απειλές», λέει ο ανώτατος στρατιωτικός διοικητής της συμμαχίας

Κονγκό και Ρουάντα υπέγραψαν ειρηνευτική συμφωνία παρουσία Τραμπ, αλλά οι μάχες συνεχίζονται

Βρετανία και Νορβηγία ενώνουν τις δυνάμεις τους για να «κυνηγούν» ρωσικά υποβρύχια και να προστατεύουν τις υποδομές στη Βόρεια Θάλασσα

Eastern Sentry: Η Γερμανία ανέπτυξε πέντε Eurofighter και 150 στρατιώτες στην Πολωνία

«ΚΙΜΩΝ»: «Ερχόμαστε σύντομα», το μήνυμα του πληρώματος της πρώτης ελληνικής φρεγάτας FDI [vid]

Top News

Eurovision 2026: Παραμένει το Ισραήλ στον διαγωνισμό - Αποχωρούν Ολλανδία, Ισπανία, Ιρλανδία και Σλοβενία

Σκληρή σύγκρουση Κωνσταντοπούλου και Μαγειρία στην εξεταστική του ΟΠΕΚΕΠΕ: «Τρώτε με χρυσά κουτάλια» - «Είστε πλεύση λασπολογίας»

Σπύρος Μαρτίκας: Φίλος του τον διαψεύδει για την συμμορία των καζίνο - «Δεν γνωρίζω τα μέλη του κυκλώματος, του δάνεισα 200.000 ευρώ ως δάνειο»

Κακοκαιρία Byron: Νόμιμη η απουσία των δημοσίων υπαλλήλων που δεν θα μπορούν να προσέλθουν την Παρασκευή

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert