OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Νοσοκομείο αλ Σίφα: Ο ισραηλινός στρατός ανακοίνωσε ότι συνέλαβε εκατοντάδες Παλαιστίνιους μαχητές

22/03/2024 - 12:53
Νοσοκομείο Αλ Σίφα
Share on FacebookShare on Twitter

Οι δυνάμεις του Ισραήλ έχουν συλλάβει εκατοντάδες μαχητές της Χαμάς και του Ισλαμικού Τζιχάντ, περιλαμβανομένου ενός αριθμού αξιωματούχων ασφαλείας και στρατιωτικών διοικητών των οργανώσεων αυτών, στη διάρκεια των επιχειρήσεών τους στο κεντρικό νοσοκομείο της Γάζας, Αλ Σίφα, δήλωσε σήμερα εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού.

Τα ισραηλινά στρατεύματα εισέβαλαν στο νοσοκομείο αλ Σίφα στην πόλη της Γάζας τα ξημερώματα της Δευτέρα και έκτοτε επιχειρούν μέσα στο συγκρότημα της ιατρικής δομής, το οποίο, όπως καταγγέλλει ο ισραηλινός στρατός, συνδέεται με δίκτυο τούνελ το οποίο Παλαιστίνιοι μαχητές χρησιμοποιούν ως βάση.

Σύμφωνα με τον υποναύαρχο Ντάνιελ Χαγκάρι, τα ισραηλινά στρατεύματα έχουν σκοτώσει εκατοντάδες μαχητές και έχουν συλλάβει περισσότερους από 500 υπόπτους, περιλαμβανομένων 358 μελών των παλαιστινιακών οργανώσεων Χαμάς και Ισλαμικός Τζιχάντ, ο μεγαλύτερος αριθμός από την έναρξη του πολέμου πριν σχεδόν έξι μήνες.

Ο εκπρόσωπος του ισραηλινού στρατού σημείωσε ότι μονάδες των ειδικών δυνάμεων χρησιμοποίησαν “τακτικές εξαπάτησης” για να αιφνιδιάσουν τους μαχητές και επέφεραν σοβαρό πλήγμα στη Χαμάς και τον Ισλαμικό Τζιχάντ.

In a video statement from Gaza City’s Shifa Hospital, IDF Spokesman Rear Adm. Daniel Hagari says troops have detained between 250 and 300 terror operatives at the medical center during the ongoing operation against Hamas there.

He says another 300 suspects are also being… pic.twitter.com/SmzBij5Lrl

— Emanuel (Mannie) Fabian (@manniefabian) March 20, 2024

Μεταξύ των συλληφθέντων είναι τρεις υψηλόβαθμοι στρατιωτικοί διοικητές του Ισλαμικού Τζιχάντ και δύο αξιωματούχοι της Χαμάς υπεύθυνοι για την κατεχόμενη Δυτική Όχθη καθώς και άλλα στελέχη της οργάνωσης αρμόδια για την εσωτερική ασφάλεια.

“Όσοι δεν παραδόθηκαν στις δυνάμεις μας, πολέμησαν εναντίον των δυνάμεών μας και εξουδετερώθηκαν”, διευκρίνισε σε ενημέρωση των δημοσιογράφων χθες Πέμπτη ο Χαγκάρι.

Προς το παρόν η Χαμάς και ο Ισλαμικός Τζιχάντ δεν έχουν σχολιάσει τις πληροφορίες αυτές.

Το νοσοκομείο αλ Σίφα, το μεγαλύτερο στη Λωρίδα της Γάζας πριν το ξέσπασμα του πολέμου, είναι τώρα μία από τις λίγες υγειονομικές δομές που λειτουργούν εν μέρει στο βόρειο τμήμα του παλαιστινιακού θύλακα, ενώ εκεί έχουν βρει καταφύγιο και εκτοπισμένοι Παλαιστίνιοι.

Το Ισραήλ αντιμετώπισε σφοδρές επικρίσεις τον Νοέμβριο όταν τα στρατεύματά του πραγματοποίησαν μια πρώτη επιδρομή στο ίδιο νοσοκομείο. Τότε τα ισραηλινά στρατεύματα είχαν ανακοινώσει ότι εντόπισαν κάτω από το αλ Σίφα τούνελ τα οποία χρησιμοποιούνταν ως κέντρα ελέγχου και διοίκησης της Χαμάς.

Η Χαμάς και το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείο διαψεύδουν ότι χρησιμοποιείται για στρατιωτικούς σκοπούς ή ότι εκεί κρύβονται μαχητές.

Τις τελευταίες ημέρες εκπρόσωποι της Χαμάς έχουν επισημάνει ότι οι νεκροί που έχουν ανακοινώσει οι ισραηλινές δυνάμεις κατά τις επιχειρήσεις τους στο αλ Σίφα δεν ήταν μαχητές, αλλά ασθενείς και εκτοπισμένοι που βρίσκονταν στο νοσοκομείο, ενώ κατηγόρησαν το Ισραήλ για εγκλήματα πολέμου.

ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuters

Tags: ΑΛ ΣΙΦΑΙΣΛΑΜΙΚΟΣ ΤΖΙΧΑΝΤΙΣΡΑΗΛΙΣΡΑΗΛΙΝΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣΧΑΜΑΣ

Related Posts

Ουκρανία
ΚΟΣΜΟΣ

Η Ρωσία θέλει να «στραγγαλίσει» οικονομικά και ενεργειακά την Ουκρανία με πλήγματα σε λιμάνια και υποδομές

20/12/2025 - 17:19
Ζελένσκι
ΚΟΣΜΟΣ

Ζελένσκι: Οι ΗΠΑ πρότειναν τριμερή συνάντηση με Ρώσους διαπραγματευτές στο Μαϊάμι

20/12/2025 - 16:29
Πακιστάν
ΚΟΣΜΟΣ

Πακιστάν: Καταδικάστηκε σε κάθειρξη 17 ετών ο πρώην πρωθυπουργός Ιμράν Χαν για διαφθορά

20/12/2025 - 14:32

Διαβάστε Επίσης

Η Ρωσία θέλει να «στραγγαλίσει» οικονομικά και ενεργειακά την Ουκρανία με πλήγματα σε λιμάνια και υποδομές

Ζελένσκι: Οι ΗΠΑ πρότειναν τριμερή συνάντηση με Ρώσους διαπραγματευτές στο Μαϊάμι

e-ΕΦΚΑ και ΔΥΠΑ: Ο «χάρτης» των πληρωμών από 22 έως 24 Δεκεμβρίου

Πακιστάν: Καταδικάστηκε σε κάθειρξη 17 ετών ο πρώην πρωθυπουργός Ιμράν Χαν για διαφθορά

Δαβάκης για Υπαξιωματικούς: «Υπάρχει βαθμολογικός πληθωρισμός – Δεν χρειαζόμαστε έναν προθάλαμο Αξιωματικών»

SBU: Οι Ουκρανοί χτύπησαν ρωσικά Su-27, περιπολικό σκάφος και μια πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου [pics]

Τραμπ: «Τέλος» ο ναύαρχος Χόλζι από την διοίκηση της SOUTHCOM – Διαφωνούσε με τις επιθέσεις κατά «ναρκωτρομοκρατών»

Ουκρανία: Επτά νεκροί από πλήγμα ρωσικού βαλλιστικού πυραύλου στην Οδησσό [vid]

Top News

GNTM 6: Το λάθος στη φωτογραφία των finalist με τα 6 δάχτυλα που κανείς δεν είδε

Νίκος Γιαννόπουλος για τον ξυλοδαρμό του από τον Νίκο Παππά: «Όποιος με αποκαλεί μέθυσο θα βρεθεί στα δικαστήρια»

Γη της ελιάς - επόμενα επεισόδια: Βασιλική και Στέφανος παντρεύονται, χωρίς τον Στάθη και τη Χάιδω

Έρχεται καιρός τύπου «Π»: Χαμηλό βαρομετρικό φέρνει καταιγίδες σε όλη τη χώρα - Πέφτει η θερμοκρασία την Πρωτοχρονιά

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert