OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Όλαφ Σολτς: Επιδιώκει εμβάθυνση διμερών σχέσεων με την Ινδία και…συμφωνία πώλησης έξι υποβρυχίων

25/02/2023 - 11:22
Όλαφ Σολτς
Share on FacebookShare on Twitter

Ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς δήλωσε ότι θέλει να εμβαθύνει τη σχέση της χώρας του με την Ινδία ενόψει της συνάντησής του με τον πρωθυπουργό Ναρέντρα Μόντι στο Νέο Δελχί. «Η Ινδία και η Γερμανία έχουν πολύ καλές σχέσεις και θέλουν να τις εμβαθύνουν. Αυτό θα είναι το θέμα των συζητήσεών μας και, το πιο σημαντικό, η ειρήνη στον κόσμο», ανέφερε ο Σολτς σε ανάρτησή του στο Twitter.

Ο Σολτς, που συναντά τον Μόντι για τέταρτη φορά, έφθασε στην Ινδία μια ημέρα μετά την πρώτη επέτειο της έναρξης του πολέμου στην Ουκρανία, γεγονός που αποτυπώνει την αυξανόμενη σημασία που έχει το Νέο Δελχί για τις Δυτικές δυνάμεις που αναζητούν στήριξη για την αντίθεσή τους στη ρωσική εισβολή. Ο Σολτς αναμένεται επίσης να πιέσει ιδιαίτερα για μια συμφωνία 5,2 δισεκ. δολαρίων για την πώληση στο Νέο Δελχί έξι συμβατικών υποβρυχίων.

Αξίζει να σημειωθεί ωστόσο ότι αυτή η νέα προσπάθεια δυτικής δύναμης να μειωθεί η εξάρτηση της Ινδίας από τη Ρωσία ως προς τους στρατιωτικούς εξοπλισμούς δεν αναμένεται να έχει άμεσα αποτελέσματα. Η προσπάθεια της Γερμανίας να στραφεί στην Ινδία συναντά δυσκολίες, δεδομένου ότι οι στενοί οικονομικοί δεσμοί με την Κίνα, τον βασικό αγοραστή γερμανικών μηχανημάτων, και τη Ρωσία, τον βασικό ενεργειακό της προμηθευτή, έχουν διαδραματίσει ρόλο στην ευημερία της Γερμανίας τα τελευταία 15 χρόνια.

Η πίεση για την αντιρωσική επιρροή στην Ινδία

Ενώ ένας από τους δεδηλωμένους στόχους του ταξιδιού αυτού είναι η βελτίωση των οικονομικών δεσμών, οι αξιωματούχοι έχουν επίγνωση της ανάγκης να ασκηθούν πιέσεις στη χώρα που σύντομα θα είναι το πολυπληθέστερο κράτος του κόσμου να αντιταχθεί στη ρωσική εισβολή, παρόλο που η διακοπή των οικονομικών δεσμών της Ινδίας με την Μόσχα δεν βρίσκεται στο τραπέζι.

«Κάθε περιοχή έχει τη δική της άποψη», δήλωσε Γερμανός αξιωματούχος. «Κάθε περιοχή έχει τον δικό της τρόπο να ασκεί διπλωματία. Στις δικές μας συνομιλίες, συμφωνήσαμε ποιος είναι ο επιτιθέμενος και ποιος είναι το θύμα». Η κυβέρνηση του Μόντι δεν έχει επικρίνει ανοικτά τη Μόσχα για την εισβολή και αντ’ αυτού έχει ζητήσει διάλογο και διπλωματία για να τερματιστεί ο πόλεμος. Η Ινδία έχει επίσης αυξήσει πολύ τις αγορές της πετρελαίου από τη Ρωσία, τον μεγαλύτερό προμηθευτή της στο πεδίο της άμυνας, παρά τη μείωση των τιμών.

«Εκείνοι πληρώνουν λιγότερο, οι Ινδοί είναι ικανοποιημένοι με αυτό. Η Ρωσία παίρνει λιγότερα, και εμείς είμαστε ικανοποιημένοι με αυτό», δήλωσε Γερμανός κυβερνητικός αξιωματούχος, προσθέτοντας ότι είναι αδύνατον να αναμένει κανείς και πως άλλες χώρες θα επιβάλουν κυρώσεις, όπως κάνουν η Ευρωπαϊκή Ένωση και οι ΗΠΑ.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφίες Reuters

Tags: NATOΓΕΡΜΑΝΙΑΔΥΣΗΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΕΝΩΣΗΙΝΔΙΑΝΑΡΕΝΤΡΑ ΜΟΝΤΙΟΛΑΦ ΣΟΛΤΣ

Related Posts

Κύπρος - Χριστοδουλίδης
ΚΥΠΡΟΣ

Κύπρος: Σε ανασχηματισμό προχώρησε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης – Aλλαγές σε πέντε υπουργεία

05/12/2025 - 20:24
Ουκρανία
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Νέες συνομιλίες με Αμερικανούς στη Φλόριντα για τον τερματισμό του πολέμου

05/12/2025 - 19:27
Λίβανος - Ισραήλ
ΚΟΣΜΟΣ

Λίβανος: Kαλεί τον ΟΗΕ να ασκήσει πιέσεις στο Ισραήλ για να σεβαστεί την εκεχειρία με την Χεζμπολάχ

05/12/2025 - 17:30

Διαβάστε Επίσης

Ενώσεις Στρατιωτικών Κρήτης: Νέες αντιδράσεις για το νομοσχέδιο του ΥΠΕΘΑ – Κατέθεσαν ψήφισμα διαμαρτυρίας

Κύπρος: Σε ανασχηματισμό προχώρησε ο πρόεδρος Χριστοδουλίδης – Aλλαγές σε πέντε υπουργεία

F-35: «Η Τουρκία είναι λίγους μήνες μακριά από το να επιστρέψει στο πρόγραμμα», λέει ο Αμερικανός πρέσβης στην Άγκυρα

Ουκρανία: Νέες συνομιλίες με Αμερικανούς στη Φλόριντα για τον τερματισμό του πολέμου

Η Νορβηγία θα αγοράσει ακόμη δύο υποβρύχια από την Γερμανία και πυραύλους μεγάλου βεληνεκούς

Κυριάκος Μητσοτάκης: «Η Τουρκία δεν μπορεί να μπει στο SAFE – Το πρώτο τρίμηνο του 2026 μπορεί να γίνει το ΑΣΣ»

123 γαλλικά τεθωρακισμένα Serval και 92 Griffon αποκτά το Βέλγιο, με κόστος 1,15 δισ. ευρώ

Λίβανος: Kαλεί τον ΟΗΕ να ασκήσει πιέσεις στο Ισραήλ για να σεβαστεί την εκεχειρία με την Χεζμπολάχ

Top News

Έφηβος στη Βρετανία για την εξάρτησή του από την κεταμίνη: «Ξεκίνησα στα 13, έφτασα να παίρνω 11 γραμμάρια την ημέρα»

«Προσοχή, Netflix»: Ξένοι αναλυτές για τις προκλήσεις και τους κινδύνους του mega-deal με τη Warner Bros

Κόνι Μεταξά - Τάσος Ξιαρχό: «Κάποιοι κρύβουν την πραγματικότητα για να αρέσουν στον κόσμο» υποστηρίζει η τραγουδίστρια

Οι αγρότες έχουν κόψει με μπλόκα 3 σημεία στην Αθηνών - Λαμίας: Δυόμιση ώρες παραπάνω το ταξίδι για Θεσσαλονίκη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert