Ολλανδία: Ανακοίνωσε 1 δις ευρώ σε στρατιωτική βοήθεια για την Ουκρανία το 2024 και άλλα 3 δις έως το 2025

Η Ολλανδία θα παράσχει εφέτος στην Ουκρανία στρατιωτική βοήθεια ύψους 1 δισεκατομμυρίου ευρώ, και έχει δρομολογήσει βοήθεια ύψους 3 δισεκατομμυρίων ευρώ για το 2025, δήλωσε σήμερα ο Ολλανδός πρωθυπουργός Μαρκ Ρούτε.

Η έκτακτη βοήθεια το 2024 έφθασε το συνολικό ποσό των 3 δισεκατομμυρίων ευρώ και θα συμπληρωθεί με το ποσό των 400 εκατομμυρίων ευρώ σε βοήθεια για την στήριξη της οικονομίας της Ουκρανίας, ανέφερε ο Ρούτε σε ανάρτηση του στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης Χ.

Ο Ρούτε είπε ότι συζήτησε τη νέα βοήθεια σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι και υποσχέθηκε να εργαστεί για την επιτάχυνση της προμήθειας όπλων και πυρομαχικών στην Ουκρανία.

«Ευχαριστώ, Μαρκ, ευχαριστώ, Ολλανδία! Αυτή είναι μια υποδειγματική περίπτωση υποστήριξης για την Ουκρανία», έγραψε ο Ζελένσκι σε ανάρτησή του.

«Συζητήσαμε επίσης την κοινή εργασία με τους εταίρους για την επιτάχυνση της προμήθειας πυρομαχικών και συστημάτων αεράμυνας. Εξέφρασα την ευγνωμοσύνη μου για την επιτυχημένη διάσκεψη για τη Δικαιοσύνη στην Ουκρανία που πραγματοποιήθηκε στη Χάγη. Μιλήσαμε για τις προετοιμασίες για τη Σύνοδο Κορυφής της Ειρήνης στην Ελβετία και κάλεσα την Ολλανδία να συμμετάσχει. Συζητήσαμε επίσης τις απαραίτητες προσπάθειες για να διασφαλίσουμε ότι αυτή η σύνοδος θα εγκριθεί από όσο το δυνατόν περισσότερες χώρες», πρόσθεσε ο Ζελένσκι.

Με πληροφορίες από: Reuters / Φωτογραφία αρχείου Reuters