OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Σύλληψη και έκδοση εξπρές στην Τουρκία φερόμενου γκιουλενιστή

18/07/2018 - 09:17
Share on FacebookShare on Twitter

Ένας τούρκος μπλόγκερ, που φέρεται να είναι υποστηρικτής του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν—του εγκεφάλου, σύμφωνα με την Άγκυρα, του αποτυχημένου στρατιωτικού πραξικοπήματος του 2016—συνελήφθη στην Ουκρανία, γνωστοποίησε την Τρίτη η ουκρανική αστυνομία.

Το τουρκικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή μετέδωσε την Κυριακή ότι ο Γιούσουφ Ινάν απελάθηκε στην Τουρκία από την Ουκρανία, κατόπιν μιας «επιχείρησης εναντίον μιας τρομοκρατικής οργάνωσης» που διεξήγαγε η τουρκική υπηρεσία πληροφοριών (MİT).

Οι ουκρανικές αρχές δεν επιβεβαίωσαν την απέλαση.

Ο Ινάν «συνελήφθη» στην πόλη Μικολάιφ, στη νότια Ουκρανία, από άνδρες των ουκρανικών υπηρεσιών ασφαλείας (της SBU), οι οποίοι στη συνέχεια «τον μετήγαγαν» αλλού, δήλωσε πάντως στο Γαλλικό Πρακτορείο η εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας Αλένα Μπερέγνα, χωρίς να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Ερωτηθείσες σχετικά από το Γαλλικό Πρακτορείο, η SBU και η ουκρανική εισαγγελία αρνήθηκαν να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο.

Σύμφωνα με την Μπερέγνα, ο Ινάν διαθέτει άδεια παραμονής στην Ουκρανία και είναι παντρεμένος με μια κάτοικο της περιοχής.

Οι ουκρανικές αρχές αρνούνται μέχρι τώρα να κάνουν οποιοδήποτε σχόλιο για την τύχη του Ινάν και αυτή του συμπατριώτη του Σαλίχ Γιγκίτ, που επίσης συνελήφθη μερικές ημέρες νωρίτερα και φέρεται να απελάθηκε στην Τουρκία, σύμφωνα με το Ανατολή.

Ο Ινάν, ο οποίος εγκατέλειψε την Τουρκία μετά την απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος του 2016, κατηγορείται ότι έχει δεσμούς με μια «τρομοκρατική οργάνωση», στην προκειμένη περίπτωση το δίκτυο του Γκιουλέν, και ότι «αποπειράθηκε να δυσφημίσει πολιτικά πρόσωπα και αξιωματούχους του τουρκικού Κράτους» μέσω αναρτήσεών του σε ιστότοπους κοινωνικής δικτύωσης, κατά την ίδια πηγή.

Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες διεξήγαγαν τους τελευταίους μήνες πολλές επιχειρήσεις αυτού του είδους, για να συλληφθούν και να επιστρέψουν στην Τουρκία διάφοροι φερόμενοι υποστηρικτές του Γκιουλέν τους οποίους βαρύνουν υποψίες ότι ενέχονταν στην αποτυχημένη προσπάθεια ανατροπής του προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και επιβολής στρατιωτικού καθεστώτος από στασιαστές στον στρατό.

Το Ανατολή είχε μεταδώσει επίσης τη 12η Ιουλίου τη σύλληψη και την απέλαση στην Τουρκία ενός φερόμενου ως υποστηρικτή του Γκιουλέν από το Αζερμπαϊτζάν.

Στα τέλη του Μαρτίου, η MİT μετέφερε στην Τουρκία πέντε εκπαιδευτικούς κι έναν γιατρό, τούρκους πολίτες, που ζούσαν στο Κόσοβο, έπειτα από μυστική επιχείρηση που προκάλεσε πολιτική κρίση στην Πρίστινα, αφού ΜΜΕ κατήγγειλαν την «απαγωγή» τους.

Η τουρκική κυβέρνηση γνωστοποίησε στις αρχές του Απριλίου ότι οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες μετέφεραν πίσω στην Τουρκία 80 φερόμενους ως υποστηρικτές του Γκιουλέν που συνελήφθησαν σε 18 χώρες.

Ο Γκιουλέν, άλλοτε θερμός υποστηρικτής του Ερντογάν, αυτοεξόριστος στις ΗΠΑ, αρνείται πως είχε οποιαδήποτε εμπλοκή στο αποτυχημένο στρατιωτικό πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου 2016 στην Τουρκία.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags: ΓΚΙΟΥΛΕΝΕΡΝΤΟΓΑΝΟΥΚΡΑΝΙΑΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

ΗΠΑ - CENTCOM
ΚΟΣΜΟΣ

CENTCOM: Πάνω από 300 Αμερικανοί στρατιωτικοί έχουν τραυματιστεί από την έναρξη του πολέμου με το Ιράν

27/03/2026 - 21:50
Κουβέιτ - Ιράν
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν ότι στοχοθέτησαν αμερικανοϊσραηλινές δυνάμεις στο Κουβέιτ

27/03/2026 - 21:00
ΗΠΑ - Ρούμπιο
ΚΟΣΜΟΣ

Ρούμπιο: «Ο πόλεμος στο Ιράν θα τελειώσει σε 2 με 4 εβδομάδες – Δεν θα χρειαστούν χερσαία στρατεύματα»

27/03/2026 - 19:27

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1939 ο αρχιστράτηγος Φράνκο κατακτά τη Μαδρίτη και θέτει τέλος στον εμφύλιο

CENTCOM: Πάνω από 300 Αμερικανοί στρατιωτικοί έχουν τραυματιστεί από την έναρξη του πολέμου με το Ιράν

Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν ότι στοχοθέτησαν αμερικανοϊσραηλινές δυνάμεις στο Κουβέιτ

Ρούμπιο: «Ο πόλεμος στο Ιράν θα τελειώσει σε 2 με 4 εβδομάδες – Δεν θα χρειαστούν χερσαία στρατεύματα»

Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών: Εγκαίνια για το νέο αξονικό τομογράφο, παρουσία Δένδια [pics, vid]

Ιράν: Αμερικανοϊσραηλινές επιδρομές σε πυρηνικές εγκαταστάσεις και αντιδραστήρες σε Αράκ και Γιαζντ

ΓΕΕΘΑ: Ιδρύεται γραφείο διασύνδεσης και επαγγελματικής μετάβασης αφυπηρετούντων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων

Στενά του Ορμούζ: Δεν κατάφεραν να περάσουν κινεζικά πλοία, παρά τις υποσχέσεις του Ιράν

Top News

Miss Grand Thailand 2026: Η στιγμή που πέφτουν τα ψεύτικα δόντια υποψήφιας ενώ βρισκόταν στη σκηνή - Δείτε βίντεο

Ιωάννης Παπαζήσης: Ένας φίλος μάγκας, κάποτε, μας πέταξε μέσα στο αμάξι να τρέξουμε μέχρι θανάτου

Μαρία Καρυστιανού: «Δε θα δεχτούμε να παρακολουθούμε τη δίκη στην κάτω αίθουσα, από την τηλεόραση»

Ελένη Ζιώγα: Παντρεύτηκα στα 17 μου, εκείνη την εποχή θεωρούνταν επανάσταση

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert