OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: «Οι δυνάμεις της Ρωσίας αδυνατούν να προελάσουν, αλλά έχουν ισχυρές άμυνες»

03/08/2023 - 13:20
Ουκρανία: «Οι δυνάμεις της Ρωσίας αδυνατούν να προελάσουν, αλλά έχουν ισχυρές άμυνες»

(File Photo/REUTERS)

Share on FacebookShare on Twitter

Οι ρωσικές ένοπλες δυνάμεις δεν έχουν μπορέσει να σημειώσουν αξιόλογα σημαντικά κέρδη στα μέτωπα, όμως έχουν ισχυρές οχυρώσεις και εκτεταμένα ναρκοπέδια στις περιοχές που ελέγχουν, κάνοντας δύσκολο για τα ουκρανικά στρατεύματα να κινηθούν προς ανατολική και νότια κατεύθυνση, ανέφεραν χθες Τετάρτη 2/8/2023 αξιωματούχοι στην Ουκρανία.

Από πλευράς Ρωσίας, ανακοινώθηκε πως αποκρούστηκαν 12 ουκρανικές επιθέσεις στην περιφέρεια Ντονέτσκ, την οποία προσπαθούν να ελέγξουν εξ ολοκλήρου οι δυνάμεις της Μόσχας για μήνες.

Η ρωσική στρατιωτική δραστηριότητα τα τελευταία 24ωρα στην Ουκρανία επικεντρώθηκε σε αεροπορικές επιδρομές, οι οποίες προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές τις πρώτες πρωινές ώρες χθες στις λιμενικές εγκαταστάσεις στην Ιζμαήλ, στα σύνορα Ουκρανίας – Ρουμανίας. Ακόμη, το ρωσικό υπουργείο Άμυνας ανέφερε πως καταστράφηκε ναυτικό τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο σκάφος (USV), που προσπάθησε να επιτεθεί σε ρωσικό πολεμικό το οποίο εκτελούσε αποστολή συνοδείας στη Μαύρη Θάλασσα.

Τον Ιούνιο, οι ουκρανικές ένοπλες δυνάμεις εξαπέλυσαν την πολυαναμενόμενη αντεπίθεσή τους, με σκοπό να προελάσουν προς νότο, προς την Αζοφική θάλασσα, προκειμένου να κόψουν τη λεγόμενη χερσαία γέφυρα από την ανατολική Ουκρανία στη χερσόνησο της Κριμαίας. Ακόμη, προσπαθούν να ανακαταλάβουν τομείς γύρω από την Μπαχμούτ, που έπεσε σε ρωσικά χέρια τον Μάιο, έπειτα από πολύμηνες, εξαιρετικά αιματηρές εχθροπραξίες.

Σύμφωνα με την υφυπουργό Άμυνας Χάνα Μαλιάρ, τα ρωσικά στρατεύματα «προσπάθησαν πολύ επίμονα να σταματήσουν την προέλασή μας στον τομέα της Μπαχμούτ, Χωρίς επιτυχία». Κατά την ίδια, οι ρωσικές δυνάμεις ενισχύουν τις εφεδρείες τους και μεταφέρουν εξοπλισμό σε τρεις περιοχές βορειότερα στην Ουκρανία, όπου αναφέρονται σφοδρές μάχες εδώ κι εβδομάδες.

Ο Ολεξίι Ντανίλοφ, γραμματέας του συμβουλίου ασφαλείας στην Ουκρανία, επισήμανε από την πλευρά του ότι τα ρωσικά στρατεύματα είχαν άφθονο χρόνο για να ετοιμάσουν αμυντικές γραμμές και να στήσουν ναρκοπέδια.

«Ο εχθρός προετοιμάστηκε πολύ σχολαστικά», δήλωσε στην κρατική τηλεόραση. «Ο αριθμός των ναρκών στο έδαφος που ανακατέλαβαν οι δυνάμεις μας είναι εντελώς παλαβός. Κατά μέσον όρο υπάρχουν τρεις, τέσσερις, πέντε νάρκες ανά τετραγωνικό μέτρο».

"The number of mines on the territory that our troops have retaken is utterly mad. On average, there are three, four, five mines per square meter," said Oleksiy Danilov, secretary of Ukraine's National Security and Defense Council.https://t.co/FtGjWLNrh9

— Radio Free Europe/Radio Liberty (@RFERL) August 3, 2023

Ο κ. Ντανίλοφ επανέλαβε εξάλλου τη δήλωση του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι πως δεν μπορεί να γίνει βιαστικά η προέλαση – η πρόοδος των ουκρανικών δυνάμεων αναγνωρίζεται πως είναι πολύ πιο βραδεία απ’ ό,τι προβλεπόταν –, καθώς για την Ουκρανία διακυβεύονται ζωές.

«Κανένας δεν μπορεί να θέσει προθεσμίες για εμάς πέρα από εμάς (…) δεν υπάρχει συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα», τόνισε και πρόσθεσε πως «ουδέποτε χρησιμοποίησα προσωπικά τον όρο αντεπίθεση. Πρόκειται για στρατιωτικές επιχειρήσεις, περίπλοκες, δύσκολες, που εξαρτώνται από πολλούς παράγοντες», σημείωσε.

https://t.co/oGvYe2KK8c
🗣The schedule and deadlines of the offensive of the AFU do not exist, the enemy has prepared powerfully, – Danilov

— Ukraine 4 Freedom (@uawarinfo) August 3, 2023

Πηγές: Reuters, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags: ΟΥΚΡΑΝΙΑΟΥΚΡΑΝΙΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑΡΩΣΙΑΡΩΣΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ

Related Posts

ΗΠΑ - CENTCOM
ΚΟΣΜΟΣ

CENTCOM: Πάνω από 300 Αμερικανοί στρατιωτικοί έχουν τραυματιστεί από την έναρξη του πολέμου με το Ιράν

27/03/2026 - 21:50
Κουβέιτ - Ιράν
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν ότι στοχοθέτησαν αμερικανοϊσραηλινές δυνάμεις στο Κουβέιτ

27/03/2026 - 21:00
ΗΠΑ - Ρούμπιο
ΚΟΣΜΟΣ

Ρούμπιο: «Ο πόλεμος στο Ιράν θα τελειώσει σε 2 με 4 εβδομάδες – Δεν θα χρειαστούν χερσαία στρατεύματα»

27/03/2026 - 19:27

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1939 ο αρχιστράτηγος Φράνκο κατακτά τη Μαδρίτη και θέτει τέλος στον εμφύλιο

CENTCOM: Πάνω από 300 Αμερικανοί στρατιωτικοί έχουν τραυματιστεί από την έναρξη του πολέμου με το Ιράν

Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν ότι στοχοθέτησαν αμερικανοϊσραηλινές δυνάμεις στο Κουβέιτ

Ρούμπιο: «Ο πόλεμος στο Ιράν θα τελειώσει σε 2 με 4 εβδομάδες – Δεν θα χρειαστούν χερσαία στρατεύματα»

Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών: Εγκαίνια για το νέο αξονικό τομογράφο, παρουσία Δένδια [pics, vid]

Ιράν: Αμερικανοϊσραηλινές επιδρομές σε πυρηνικές εγκαταστάσεις και αντιδραστήρες σε Αράκ και Γιαζντ

ΓΕΕΘΑ: Ιδρύεται γραφείο διασύνδεσης και επαγγελματικής μετάβασης αφυπηρετούντων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων

Στενά του Ορμούζ: Δεν κατάφεραν να περάσουν κινεζικά πλοία, παρά τις υποσχέσεις του Ιράν

Top News

Miss Grand Thailand 2026: Η στιγμή που πέφτουν τα ψεύτικα δόντια υποψήφιας ενώ βρισκόταν στη σκηνή - Δείτε βίντεο

Ιωάννης Παπαζήσης: Ένας φίλος μάγκας, κάποτε, μας πέταξε μέσα στο αμάξι να τρέξουμε μέχρι θανάτου

Μαρία Καρυστιανού: «Δε θα δεχτούμε να παρακολουθούμε τη δίκη στην κάτω αίθουσα, από την τηλεόραση»

Ελένη Ζιώγα: Παντρεύτηκα στα 17 μου, εκείνη την εποχή θεωρούνταν επανάσταση

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert