Ουκρανία: Διαψεύδονται οι πληροφορίες για κατάληψη του υδροηλεκτρικού σταθμού του Κιέβου – Νέο μήνυμα Ζελένσκι: Δεν καταθέτουμε τα όπλα

Μαίνονται οι μάχες στην Ουκρανία και όχι μόνο στην Κίεβο, αλλά ταυτόχρονα σε πολλά σημεία.

Νωρίτερα πληροφορίες ανέφεραν ότι ακούγονται πυροβολισμοί και εκρήξεις στην καρδιά της πρωτεύουσας, αλλά και στα περίχωρα του Κιέβου.

Πριν λίγο γινόταν γνωστή η πληροφορία ότι οι ρωσικές δυνάμεις που εισέβαλαν στην Ουκρανία κατέλαβαν τον υδροηλεκτρικό σταθμό του Κιέβου.

Όπως μετέδιδε τα ξημερώματα το ουκρανικό πρακτορείο Ukrinform στο στόχαστρο των ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων έχει μπει ο ηλεκτροπαραγωγικός σταθμός CHP-6.

Ωστόσο λίγο αργότερα το Reuters ανέφερε πως ο υδροηλεκτρικός σταθμός παραμένει στα χέρια των Ουκρανών, αποδίδοντας την «κατάληψη» από τους Ρώσους σε λανθασμένη μετάφραση.

 

Εντωμεταξύ νέο μήνυμα έστειλε ο πρόεδρος Βολοντιμίρ Ζελένσκι, διαψεύδοντας τα fake news για φυγάδευσή του.

«Υπάρχουν πολλές πλαστές πληροφορίες στο διαδίκτυο ότι καλώ τον στρατό μας να καταθέσει τα όπλα και ότι υπάρχει εκκένωση.Είμαι εδώ. Δεν θα καταθέσουμε τα όπλα. Θα υπερασπιστούμε τη χώρα μας», είπε ο Ζελένσκι.

Την ίδια ώρα μάχες διεξάγονται σήμερα κοντά στις πόλεις της νότιας Ουκρανίας Μαριούπολη, Χερσώνα, Μικολάιβ και Οδησσό, δήλωσε ένας σύμβουλος του γραφείου του Ουκρανού προέδρου.

«Σφοδρές μάχες σημειώνονται κοντά στη Μαριούπολη», δήλωσε στους δημοσιογράφους ο Μικάιλο Ποντόλιακ, σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας.

«Όμως δεν υπάρχει περίπτωση η Μαριούπολη να παραδοθεί ή να καταληφθεί«.