OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Απειλεί τη Δύση με «σκληρή απάντηση και αντίποινα» αν κατασχεθούν ρωσικά περιουσιακά στοιχεία

28/04/2024 - 17:24
Ρωσία
Share on FacebookShare on Twitter

Αξιωματούχοι στη Ρωσία προειδοποίησαν σήμερα τη Δύση για «σκληρή» απάντηση σε περίπτωση κατάσχεσης των ρωσικών περιουσιακών στοιχείων που έχουν παγώσει και δεσμεύτηκαν για «ατελείωτες» νομικές μάχες και αντίποινα.

Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Μαρία Ζαχάροβα, δήλωσε ότι η Ρωσία δεν πρόκειται ποτέ να παραχωρήσει εδάφη που κατέσχεσε από την Ουκρανία με αντάλλαγμα την επιστροφή των ρωσικών περιουσιακών στοιχείων που έχουν κατασχεθεί.

«Η πατρίδα μας δεν πωλείται», έγραψε η Ζαχάροβα στο Telegram. «Οποια ρωσικά περιουσιακά στοιχεία πρέπει να παραμείνουν άθικτα, διαφορετικά θα υπάρξει σκληρή απάντηση στη δυτική κλοπή. Πολλοί στη Δύση το έχουν ήδη καταλάβει. Δυστυχώς όχι όλοι», σχολίασε.

Σε απάντηση για τον πόλεμο που διεξάγει η Ρωσία στην Ουκρανία, οι ΗΠΑ και οι σύμμαχοί της απαγόρευσαν τις συναλλαγές με την κεντρική τράπεζα και το υπουργείο Οικονομικών της Ρωσίας και μπλόκαραν ρωσικά περιουσιακά στοιχεία ύψους περίπου 300 δισεκατομμυρίων δολαρίων στη Δύση, τα περισσότερα εκ των οποίων βρίσκονται σε ευρωπαϊκά χρηματοπιστωτικά ιδρύματα και όχι σε αμερικανικά.

Σε διαφορετικό του σχόλιο, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ είπε ότι εξακολουθεί να υπάρχει πολύ δυτικό χρήμα στη Ρωσία που θα μπορούσε να στοχοθετηθεί από τα ρωσικά αντίμετρα. «Οι προοπτικές για νομικές προσφυγές (κατά της κατάσχεσης ρωσικών περιουσιακών στοιχείων) είναι ορθάνοιχτες. Η Ρωσία θα επωφεληθεί από αυτές και θα υπερασπίζεται ασταμάτητα τα συμφέροντά της», είπε ο Πεσκόφ.

Χθες άλλωστε, ο νούμερο δύο του Ρωσικού Συμβουλίου Ασφαλείας και πρώην πρωθυπουργός Ντμίτρι Μεντβέντεφ προειδοποίησε ότι η Ρωσία θα απαντήσει σε τυχόν κατάσχεση από τις ΗΠΑ των ρωσικών κατασχεθέντων νομισματικών αποθεμάτων στη Δύση, κατάσχοντας τα περιουσιακά στοιχεία, περιλαμβανομένων ακινήτων και μετρητών, Αμερικανών πολιτών και επενδυτών στη Ρωσία.

Η αμερικανική Βουλή των Αντιπροσώπων ψήφισε νόμο που επιτρέπει στην κυβέρνηση Μπάιντεν να κατάσχει ρωσικά περιουσιακά στοιχεία που φυλάσσονται σε αμερικανικές τράπεζες και να τα μεταφέρει στην Ουκρανία, κάτι που το Κρεμλίνο έχει χαρακτηρίσει παράνομο κι έχει πει ότι θα προκαλέσει αντίποινα.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφίες Reuters

Tags: ΔΥΣΗΚΥΡΩΣΕΙΣ ΣΤΗ ΡΩΣΙΑΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑΡΩΣΙΑ

Related Posts

Τραμπ
ΚΟΣΜΟΣ

Κονγκό και Ρουάντα υπέγραψαν ειρηνευτική συμφωνία παρουσία Τραμπ, αλλά οι μάχες συνεχίζονται

04/12/2025 - 21:34
Βρετανία - Νορβηγία
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία και Νορβηγία ενώνουν τις δυνάμεις τους για να «κυνηγούν» ρωσικά υποβρύχια και να προστατεύουν τις υποδομές στη Βόρεια Θάλασσα

04/12/2025 - 21:10
Ισραήλ - Μοσάντ - Νετανιάχου
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Νέος επικεφαλής της Μοσάντ ο Ρόμαν Γκόφμαν, στρατιωτικός σύμβουλος του Νετανιάχου

04/12/2025 - 19:32

Διαβάστε Επίσης

Όπλα μακράς εμβέλειας: Ο πόλεμος αποστάσεως και το νέο δόγμα που προκαλεί ανησυχία στην Τουρκία

Καιρός σήμερα: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας – Πού προβλέπονται ισχυρές βροχές

Σαν σήμερα: Το 1831 αρχίζει η Ε’ Εθνοσυνέλευση στο Άργος για να ψηφίσει νέο Σύνταγμα

«Το NATO πρέπει να είναι έτοιμο να ανταποκριθεί σε υβριδικές απειλές», λέει ο ανώτατος στρατιωτικός διοικητής της συμμαχίας

Κονγκό και Ρουάντα υπέγραψαν ειρηνευτική συμφωνία παρουσία Τραμπ, αλλά οι μάχες συνεχίζονται

Βρετανία και Νορβηγία ενώνουν τις δυνάμεις τους για να «κυνηγούν» ρωσικά υποβρύχια και να προστατεύουν τις υποδομές στη Βόρεια Θάλασσα

Eastern Sentry: Η Γερμανία ανέπτυξε πέντε Eurofighter και 150 στρατιώτες στην Πολωνία

«ΚΙΜΩΝ»: «Ερχόμαστε σύντομα», το μήνυμα του πληρώματος της πρώτης ελληνικής φρεγάτας FDI [vid]

Top News

Eurovision 2026: Παραμένει το Ισραήλ στον διαγωνισμό - Αποχωρούν Ολλανδία, Ισπανία, Ιρλανδία και Σλοβενία

Σκληρή σύγκρουση Κωνσταντοπούλου και Μαγειρία στην εξεταστική του ΟΠΕΚΕΠΕ: «Τρώτε με χρυσά κουτάλια» - «Είστε πλεύση λασπολογίας»

Σπύρος Μαρτίκας: Φίλος του τον διαψεύδει για την συμμορία των καζίνο - «Δεν γνωρίζω τα μέλη του κυκλώματος, του δάνεισα 200.000 ευρώ ως δάνειο»

Κακοκαιρία Byron: Νόμιμη η απουσία των δημοσίων υπαλλήλων που δεν θα μπορούν να προσέλθουν την Παρασκευή

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert