OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Σολτς: Η στάση του Πούτιν δεν έχει αλλάξει και η Ρωσία δεν έχει πετύχει κανέναν πολεμικό της στόχο

15/05/2022 - 12:07
Σολτς
Share on FacebookShare on Twitter

Ο καγκελάριος Όλαφ Σολτς δηλώνει ότι δεν διέκρινε κάποια αλλαγή στάσης στον ρώσο πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής τους συνομιλίας και επαναλαμβάνει ότι απαιτείται απόσυρση των ρωσικών στρατευμάτων.

Τόνισε επίσης ότι η Γερμανία δεν θα λάβει καμία απόφαση, η οποία θα μπορούσε να οδηγήσει σε αντιπαράθεση ΝΑΤΟ-Ρωσίας. Σε ό,τι αφορά ενδεχόμενη επίσκεψή του στο Κίεβο, ο κ. Σολτς σημειώνει ότι θα πραγματοποιηθεί όταν θα υπάρχουν θέματα που θα πρέπει να συζητηθούν επιτόπου.

«Ένα είναι ξεκάθαρο: η Ρωσία δεν έχει επιτύχει κανέναν από τους αρχικούς πολεμικούς της στόχους: Η Ουκρανία δεν έχει κατακτηθεί, αλλά αμύνεται με μεγάλη επιδεξιότητα, θάρρος και αυτοθυσία, το ΝΑΤΟ δεν έχει αποσυρθεί – στην πραγματικότητα αύξησε τις δυνάμεις του στο ανατολικό σκέλος της Συμμαχίας και θα γίνει ακόμη ισχυρότερο όταν ενταχθούν η Φινλανδία και η Σουηδία.

Επιπλέον ο ίδιος ο ρωσικός στρατός έχει υποστεί σημαντικές απώλειες», δηλώνει ο κ. Σολτς σε συνέντευξή του στον ιστότοπο «t-online» και προσθέτει ότι σταδιακά θα πρέπει να γίνει σαφές στον Πούτιν ότι η μόνη διέξοδος από αυτή την κατάσταση είναι η επίτευξη συμφωνίας με την Ουκρανία. Διευκρινίζει ωστόσο ότι η συμφωνία με την Ουκρανία είναι και ο μόνος τρόπος να αρθούν οι κυρώσεις, αλλά «αυτό δεν μπορεί να γίνει με μια υπαγορευμένη ειρήνη» από τη Μόσχα.

Απαντώντας σε ερώτηση εάν τα σύνορα της Ουκρανίας θα πρέπει να επιστρέψουν στα προ του 2014, ο καγκελάριος δηλώνει ότι η Ρωσία πρέπει να αποσύρει τα στρατεύματά της και «για όλα τα άλλα θέματα αποφασίζει η Ουκρανία». Μέχρι τότε, σημειώνει, η Γερμανία θα εξακολουθήσει να ενισχύει την Ουκρανία στρατιωτικά, πολιτικά και οικονομικά.

H «τρελή ιδέα» του Πούτιν να μεγαλώσει τη «ρωσική αυτοκρατορία»

Ο Όλαφ Σολτς αναφέρει ακόμη ότι κατά τη διάρκεια της τηλεφωνικής συνομιλίας που είχε την Παρασκευή με τον Βλαντίμιρ Πούτιν δεν διέκρινε αλλαγή στάσης εκ μέρους του. Τόνισε πάντως ότι και οι δύο μίλησαν απολύτως ξεκάθαρα και με ευθύτητα. Σχετικά με τον κίνδυνο να χρησιμοποιήσει πυρηνικά όπλα η Ρωσία, ο καγκελάριος επισημαίνει ότι δεν απορρίπτονται έτσι απλά οι ανησυχίες των πολιτών, αλλά δεν έχουν νόημα και οι εικασίες.

«Σε κάθε περίπτωση, δεν θα λάβουμε καμία απόφαση που θα μπορούσε να οδηγήσει σε άμεση αντιπαράθεση μεταξύ ΝΑΤΟ και Ρωσίας», διαβεβαιώνει, ενώ κάνει λόγο και για μια «τρελή ιδέα» του Βλαντίμιρ Πούτιν να επεκτείνει τη ρωσική αυτοκρατορία για την οποία ο κόσμος πληρώνει τώρα υψηλό τίμημα. «Πολλές χώρες υποφέρουν από το γεγονός ότι η Ουκρανία είναι ένας από τους βασικούς προμηθευτές σιτηρών. Πρόκειται για πραγματική πείνα – όχι μόνο για το αν υπάρχει αρκετό ηλιέλαιο στα ράφια των σούπερ-μάρκετ, όπως συμβαίνει σε εμάς», είπε χαρακτηριστικά.

Σε ό,τι αφορά το αίτημα της Ουκρανίας για ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ο κ. Σολτς αναφέρεται στα κριτήρια που θέτει γι’ αυτό η ΕΕ και τονίζει ότι είναι σημαντικό τα κριτήρια αυτά να μην υποβαθμίζονται.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με τον κίνδυνο η Γερμανία να «παγώσει» τον ερχόμενο χειμώνα λόγω του πολέμου και των συνεπειών του, ο καγκελάριος αναφέρεται στην προσπάθεια της κυβέρνησης να εξασφαλίσει εναλλακτικές πηγές προμήθειας ενέργειας, διευκρινίζει όμως ότι «αυτό δεν γίνεται από τη μία μέρα στην άλλη».

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Tags: NATOΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝΓΕΡΜΑΝΙΑΟΛΑΦ ΣΟΛΤΣΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑΡΩΣΙΑ

Related Posts

Τραμπ
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Ο Τραμπ επιβεβαιώνει ότι στέλνει δεύτερο αεροπλανοφόρο στον Κόλπο – Ο Παχλαβί καλεί τους Ιρανούς να διαδηλώσουν

13/02/2026 - 21:28
Τραμπ
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: «Ο Ζελένσκι πρέπει να κινηθεί γρήγορα, αλλιώς θα χάσει μια μεγάλη ευκαιρία – Η Ρωσία θέλει συμφωνία»

13/02/2026 - 19:54
Ουκρανία - Κίνα
ΚΟΣΜΟΣ

Ουκρανία: Ο ΥΠΕΞ κάλεσε τον Κινέζο ομόλογό του στο Κίεβο – Το Πεκίνο δηλώνει πρόθυμο να στείλει ανθρωπιστική βοήθεια

13/02/2026 - 19:20

Διαβάστε Επίσης

Στη Θράκη ο Νίκος Δένδιας: Τι είπε για το Στεγαστικό Πρόγραμμα των ΕΔ και τη μουσουλμανική μειονότητα [pics, vid]

Ιράν: Ο Τραμπ επιβεβαιώνει ότι στέλνει δεύτερο αεροπλανοφόρο στον Κόλπο – Ο Παχλαβί καλεί τους Ιρανούς να διαδηλώσουν

Τραμπ: «Ο Ζελένσκι πρέπει να κινηθεί γρήγορα, αλλιώς θα χάσει μια μεγάλη ευκαιρία – Η Ρωσία θέλει συμφωνία»

Ουκρανία: Ο ΥΠΕΞ κάλεσε τον Κινέζο ομόλογό του στο Κίεβο – Το Πεκίνο δηλώνει πρόθυμο να στείλει ανθρωπιστική βοήθεια

Πολεμικό Ναυτικό: Ενίσχυση της επιχειρησιακής ετοιμότητας με τις ασκήσεις «ΑΙΓΙΑΛΟΣ 1/26» και «ΓΡΙΠΟΣ 1/26» [pics]

WSJ: Μια μικρή ομάδα Ουκρανών «κατέστρεψε» τα στρατεύματα του NATO σε άσκηση με drones

Σχολή Πεζικού: Εντυπωσιακά πλάνα από τις βολές Ανθυπολοχαγών και Λοχιών Τάξης 2025

Linza 3.0: Ο Ζελένσκι παρέλαβε το πρώτο drone από την ουκρανο-γερμανική κοινοπραξία QFI – Θα παράγονται 10.000 ετησίως

Top News

Υδατάνθρακες και δίαιτα: Οι τροφές που «καίνε» λίπος αντί να προσθέτουν κιλά, και τι δείχνουν οι νέες έρευνες

Αγίου Βαλεντίνου: Για τη γιορτή των ερωτευμένων φτιάξτε τη συνταγή με τα περισσότερα «χτυπήματα» παγκοσμίως

Διπρόσωπος ο καιρός το Σαββατοκύριακο: Αφρικανική σκόνη, βροχές και υψηλές θερμοκρασίες

«Βόμβες» Θεοχάρη για Τσίπρα: Είχαν σχέδιο να μας πάνε στην δραχμή - Πριν το δημοψήφισμα έψαχναν εταιρείες για να τυπώσουν χαρτονομίσματα

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert