OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Η Ισπανία ζήτησε επίσημα στήριξη,ο Σόρος προειδοποιεί για άμεση διάλυση του ευρώ!

25/06/2012 - 14:21
Share on FacebookShare on Twitter

Επίσημο αίτημα στην Ευρωπαική Ένωση για στήριξη των τραπεζών της φέρεται να κατέθεσε η Ισπανία.


Την πληροφορία αυτή ουσιαστικά επιβεβαίωσε και η εκπρόσωπος του Ισπανικού υπουργείου Οικονομικών, η οποία όμως δεν αποκάλυψε το ποσό που ζήτησε η χώρα της.



Την είδηση αυτή μεταφέρουν τα μεγαλύτερα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία και είναι ο λόγος σύμφωνα με αναλυτές που πέφτει τόσο το ευρώ όσο και οι ευρωπαικές αγορές.

Το γεγονός αυτό έχει καταλυτική επίδραση και στην αγορά ομολόγων αφού, σύμφωνα με το Reuters, τα ισπανικά 10ετή ανέβηκαν στο 6,44%, συμπαρασύροντας και τα 10ετή ιταλικά ομόλογα στο 5,88%.

Δραματική προειδοποίηση Σόρος

Στο κόκκινο τα ευρωπαϊκά χρηματιστήρια μετά την προειδοποίηση του μεγάλου επενδυτή Τζορτζ Σόρος ότι ενδεχόμενη αποτυχία των Ευρωπαίων ηγετών να αποφασίσουν δραστικά μέτρα στη σύνοδο κορυφής την ερχόμενη Πέμπτη και Παρασκευή θα μπορούσε να σημάνει τη διάλυση του ευρώ.

«Το διακύβευμα είναι μεγάλο. Υπάρχουν πολύ μεγάλοι κίνδυνοι στο σύστημα, τα κόστη δανεισμού αυξάνονται, υπάρχουν πιέσεις σε κατηγορίες επενδύσεων και η ανάπτυξη μειώνεται πολύ γρήγορα. Πρέπει (οι Ευρωπαίοι ηγέτες) να αντιμετωπίσουν όλους αυτούς τους κινδύνους. Θα είναι πολύ δύσκολο», δήλωσε οικονομολόγος της βρετανικής τράπεζας Standard Chartered στο Λονδίνο, ενώ δημοσίευμα της ηλεκτρονικής έκδοσης της εφημερίδας Financial Times αναφέρει ότι οι επενδυτές δεν έχουν μεγάλες προσδοκίες από τη σύνοδο κορυφής.

Η Γερμανία θα αντιμετωπίσει στη σύνοδο κορυφής ένα όλο και περισσότερο ενιαίο μέτωπο άλλων χωρών της Ευρωζώνης, το οποίο ζητά πιο φιλόδοξες πολιτικές για να σωθεί η Ευρωζώνη αυτή την εβδομάδα.

Οι ηγέτες της Ευρωζώνης θα έχουν συναντήσεις πριν από τη σύνοδο κορυφής, καθώς επιδιώκουν να περιορίσουν τις διαφορές απόψεων τους.

Ο κ. Σόρος κάλεσε τους Ευρωπαίους ηγέτες – με άρθρο του στην εφημερίδα Financial Times – να συστήσουν μία Ευρωπαϊκή Δημοσιονομική Αρχή (European Fiscal Authority), η οποία θα δημιουργήσει ένα ταμείο μείωσης του χρέους (Debt Reduction Fund). Το ταμείο αυτό, σύμφωνα με τον Σόρος, θα αγοράζει τα ισπανικά και ιταλικά ομόλογα, με αντάλλαγμα την προώθηση συγκεκριμένων μεταρρυθμίσεων από τις δύο χώρες.

«Υπάρχει μία διαφωνία όσον αφορά τη δημοσιονομική πλευρά.

Αν δεν επιλυθεί στις επόμενες τρεις ημέρες, φοβάμαι ότι η σύνοδος κορυφής μπορεί να αποδειχθεί φιάσκο. Αυτό θα μπορούσε να είναι πράγματι μοιραίο», αναφέρει στο άρθρο ο κ. Σόρος.



Η Γαλλία και η Ιταλία ζητούν επίσης από τη Γερμανία να αναλάβει αποφασιστική δράση για να τελειώσει η κρίση χρέους που διαρκεί επί 2,5 χρόνια, καθώς η απόδοση των 10ετών ισπανικών ομολόγων αυξήθηκε πάνω από το 7% την περασμένη εβδομάδα, ένα επίπεδο που δεν θεωρείται διατηρήσιμο. Η απόδοση των 10ετών ισπανικών τίτλων, η οποία μειώθηκε τις τελευταίες ημέρες, αυξήθηκε σήμερα κατά 10 μονάδες βάσης και έφθασε στο 6,48%, ενώ άνοδο κατά 5 μ.β. στο 5,85% σημείωσε και η απόδοση των αντίστοιχων ιταλικών τίτλων.
 

Tags: ΕΥΡΩΕΥΡΩΖΩΝΗΙΣΠΑΝΙΑΣΟΡΟΣ

Related Posts

ΗΠΑ - CENTCOM
ΚΟΣΜΟΣ

CENTCOM: Πάνω από 300 Αμερικανοί στρατιωτικοί έχουν τραυματιστεί από την έναρξη του πολέμου με το Ιράν

27/03/2026 - 21:50
Κουβέιτ - Ιράν
ΚΟΣΜΟΣ

Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν ότι στοχοθέτησαν αμερικανοϊσραηλινές δυνάμεις στο Κουβέιτ

27/03/2026 - 21:00
ΗΠΑ - Ρούμπιο
ΚΟΣΜΟΣ

Ρούμπιο: «Ο πόλεμος στο Ιράν θα τελειώσει σε 2 με 4 εβδομάδες – Δεν θα χρειαστούν χερσαία στρατεύματα»

27/03/2026 - 19:27

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1939 ο αρχιστράτηγος Φράνκο κατακτά τη Μαδρίτη και θέτει τέλος στον εμφύλιο

CENTCOM: Πάνω από 300 Αμερικανοί στρατιωτικοί έχουν τραυματιστεί από την έναρξη του πολέμου με το Ιράν

Ιράν: Οι Φρουροί της Επανάστασης ανακοίνωσαν ότι στοχοθέτησαν αμερικανοϊσραηλινές δυνάμεις στο Κουβέιτ

Ρούμπιο: «Ο πόλεμος στο Ιράν θα τελειώσει σε 2 με 4 εβδομάδες – Δεν θα χρειαστούν χερσαία στρατεύματα»

Ναυτικό Νοσοκομείο Αθηνών: Εγκαίνια για το νέο αξονικό τομογράφο, παρουσία Δένδια [pics, vid]

Ιράν: Αμερικανοϊσραηλινές επιδρομές σε πυρηνικές εγκαταστάσεις και αντιδραστήρες σε Αράκ και Γιαζντ

ΓΕΕΘΑ: Ιδρύεται γραφείο διασύνδεσης και επαγγελματικής μετάβασης αφυπηρετούντων στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων

Στενά του Ορμούζ: Δεν κατάφεραν να περάσουν κινεζικά πλοία, παρά τις υποσχέσεις του Ιράν

Top News

Miss Grand Thailand 2026: Η στιγμή που πέφτουν τα ψεύτικα δόντια υποψήφιας ενώ βρισκόταν στη σκηνή - Δείτε βίντεο

Ιωάννης Παπαζήσης: Ένας φίλος μάγκας, κάποτε, μας πέταξε μέσα στο αμάξι να τρέξουμε μέχρι θανάτου

Μαρία Καρυστιανού: «Δε θα δεχτούμε να παρακολουθούμε τη δίκη στην κάτω αίθουσα, από την τηλεόραση»

Ελένη Ζιώγα: Παντρεύτηκα στα 17 μου, εκείνη την εποχή θεωρούνταν επανάσταση

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert