«Στρατιώτης» ο Ουκρανός Πρόεδρος Ζελένσκι στην γραμμή του μετώπου [pics]

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι επισκέφθηκε σήμερα τη γραμμή του μετώπου με τους φιλορώσους αυτονομιστές, στην περιοχή του Ντονέτσκ, εν μέσω της κλιμακούμενης κρίσης με τη Ρωσία, την οποία κατηγορεί ότι σχεδιάζει εισβολή στη χώρα του.

«Με τιμά να βρίσκομαι εδώ μαζί σας σήμερα, σας ευχαριστώ που προστατεύετε την εθνική κυριαρχία και την εδαφική ακεραιότητα της Ουκρανίας», ανέφερε ο πρόεδρος Ζελένσκι στην περιοδεία του σε θέσεις των ουκρανικών δυνάμεων.

Εμψύχωσε τους στρατιώτες στο μέτωπο

Στα πλάνα που έδωσε στη δημοσιότητα η προεδρία, ο Ζελένσκι, με κράνος και αλεξίσφαιρο γιλέκο, βαδίζει μαζί με στρατιώτες στα χαρακώματα. «Με ανθρώπους σαν εσάς, δεν υπάρχει αμφιβολία ότι θα νικήσουμε», διαβεβαίωσε, απονέμοντας μετάλλια και δίνοντας δώρα στους στρατιώτες, με την ευκαιρία της συμπλήρωσης 30 ετών από την ίδρυση των ενόπλων δυνάμεων αυτής της πρώην σοβιετικής δημοκρατίας.

Η περιοδεία στο μέτωπο σημειώνεται σε μια περίοδο εντάσεων μεταξύ της Ρωσίας και της Δύσης, που κατηγορείται ότι σχεδιάζει μια επικείμενη εισβολή στην Ουκρανία. Ένας υψηλόβαθμος Αμερικανός αξιωματούχος είπε στην εφημερίδα Washington Post ότι η Ρωσία ετοιμάζεται να εξαπολύσει επίθεση, στις αρχές του 2022, με τη συμμετοχή 175.000 ανδρών.

Η Μόσχα από την πλευρά της διαψεύδει αυτούς τους ισχυρισμούς και με τη σειρά της κατηγορεί τις δυτικές χώρες ότι πολλαπλασιάζουν τις «προκλήσεις» τους. Το θέμα αυτό θα βρεθεί στο επίκεντρο της πολυαναμενόμενης βιντεοδιάσκεψης που θα έχουν αύριο οι πρόεδροι της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν.

Με πληροφορίες από: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφίες Reuters