Συρία: Εικόνες εγκατάλειψης – Δείτε τα πρώτα πλάνα μέσα από το στρατόπεδο των ΗΠΑ [vid]

Ρώσοι δημοσιογράφοι μοιράζονται φωτογραφίες και βίντεο από την εγκαταλελειμμένη αμερικανική στρατιωτική βάση στη βορειοανατολική Συρία. Τα στρατεύματα, που συνοδεύουν Σύρους κυβερνητικούς στρατιώτες, εισήλθαν στην περιοχή την Τρίτη.

Τα βίντεο από την πρώην αμερικανική βάση, κοντά στην πόλη Μανμπίτζ, στη βορειανατολική Συρία, δημοσιεύθηκαν στο twitter από το Ρώσο ανταποκριτή πολέμου Oleg Blokhin, που συνοδεύει τη ρωσική μισθοφορική οργάνωση γνωστή ως Wagner Group.

Δείτε τα πλάνα που κατέγραψε:

Ένα άλλο ρωσικό κανάλι, που χρηματοδοτείται από το ρωσικό κράτος, το RT (Russia Today), έδειξε σε βίντεο εικόνες που δείχνουν ένα αμερικανικό κομβόι να διασταυρώνεται σε έναν δρόμο, που συνδέει το Μάνμπιτζ με το Κομπάνι, με συριακές κυβερνητικές δυνάμεις που κατευθύνονταν προς το Μάνμπιτζ.

Ένα από τα πιο λεπτομερή βίντεο δόθηκε στη δημοσιότητα από τη ρωσική στρατιωτική ιστοσελίδα ειδήσεων ANNA News , κινηματογραφημένη από έναν από τους ειδικούς ανταποκριτές της. Η περιγραφή που συνοδεύει το βίντεο αναφέρει: «Η Μάνμπιτζ μας ανήκει!».

Δείτε το βίντεο:

Μετά την αποχώρηση των αμερικανικών στρατευμάτων, τα συριακά και ρωσικά στρατεύματα κατέλαβαν θέσεις στην πόλη Μάνμπιτζ, μετά την συμφωνία που έκαναν με τους Κούρδους της περιοχής για να αναχαιτίσουν την διείσδυση των τουρκικών στρατευμάτων.