Συρία: Επίθεση αυτοκτονίας στο κέντρο της Δαμασκού

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων ανακοίνωσε ότι ανώτερος αξιωματικός του στρατού τραυματίστηκε σε βομβιστική επίθεση που σημειώθηκε νωρίτερα σήμερα στη κεντρική Δαμασκό, παρότι ο στρατός διέψευσε την πληροφορία.

«Ένας υποστράτηγος, επικεφαλής της διεύθυνσης πυρομαχικών και προμηθειών του συριακού στρατού, τραυματίστηκε, ένας από τους συνεργάτες του σκοτώθηκε και δύο ακόμη τραυματίστηκαν στην επίθεση των ανταρτών», δήλωσε ο Ράμι Αμπντουλ Ραχμάν, διευθυντής του Παρατηρητηρίου που έχει την έδρα του στο Λονδίνο.

Πηγή του συριακού στρατού διέψευσε την πληροφορία ότι υψηλόβαθμος αξιωματικός τραυματίστηκε και δήλωσε ότι πέντε άνθρωποι που ενεπλάκησαν σε επίθεση αυτοκτονίας στην πολυσύχναστη κεντρική συνοικία Ρουκν αλ Ντιν της συριακής πρωτεύουσας σκοτώθηκαν ή συνελήφθησαν.

Φωτογραφία Reuters – Ένας άνδρας κρατά έναν τραυματισμένο αγόρι μετά – Σύμφωνα με ακτιβιστές η βόμβα ερρίφθη από δυνάμεις πιστές στον πρόεδρο Μπασάρ αλ-Άσαντ και χτύπησε ένα σχολείο και κατοικίες στη γειτονιά Seif al-Dawla του Χαλεπίου, χθες.