Το χρονικό ενός προαναγγελθέντος «εγκλήματος»: Όταν ο Ζελένσκι προειδοποιούσε για το φράγμα της Νόβα Κάχοβκα

Σοκ και δέος σε ολόκληρο τον κόσμο προκαλούν οι εικόνες μετά την κατάρρευση μέρους του φράγματος στη Νόβα Κάχοβκα.

Σπίτια πλημμυρίζουν, χωριά εκκενώνονται όπως – όπως, ζώα σε ζωολογικούς κήπους πνίγονται κι όσα καταφέρνουν να γλιτώσουν, τρέμουν από τον φόβο.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα ένα ελάφι που διασώθηκε σε ένα χωριό, κοντά στη Χερσώνα:

Η Ουκρανία κατηγορεί ευθέως τη Ρωσία ότι ανατίναξε το φράγμα στη Νόβα Κάχοβκα. Η Ρωσία το αρνείται και ρίχνει το φταίξιμο στην Ουκρανία.

Όμως η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί θυμίζει το «χρονικό ενός προαναγγελθέντος θανάτου» ή μάλλον ενός προαναγγελθέντος «εγκλήματος».

Την 21η Οκτωβρίου ο Ουκρανός πρόεδρος, Βολοντίμιρ Ζελένσκι προειδοποιούσε – και το OnAlert.gr μετέδιδε:

«Οι χειρότεροι φόβοι για την Χερσώνα φαίνεται πως παίρνουν σάρκα και οστά, εφόσον επαληθευτεί η ενημέρωση που έκανε ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο.

Ο Ζελένσκι ανέφερε στους Ευρωπαίους ηγέτες πως ο Ρωσικός στρατός έχει παγιδεύσει με εκρηκτικά το φράγμα και μέρη του υδροηλεκτρικού εργοστασίου της Κάχοβκα στην Χερσώνα!

Εφόσον οι Ρώσοι ανατινάξουν το φράγμα, περισσότερες από 80 πόλεις και χωριά, συμπεριλαμβανομένης της Χερσώνας, θα βρίσκονται στη ζώνη της πλημμύρας που θα προκληθεί…».

Τότε μέσα ενημέρωσης αναρτούσαν χάρτες και – σχεδόν προφητικά – γραφήματα με το τι θα συμβεί αν καταστραφεί ολόκληρο ή μέρος του φράγματος της Νόβα Κάχοβκα. Τα ίδια γραφήματα αναπαράγονται σήμερα ως εφιαλτική πραγματικότητα.

Προσέξτε την ημερομηνία: 20 Οκτωβρίου 2022.