OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ

Η Τουρκία παρέλαβε και δεύτερο A400M – Εμείς περιμένουμε ακόμη τα C 27 να…πετάξουν

25/12/2014 - 22:35
Share on FacebookShare on Twitter

Επιμέλεια Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 

To 2ο εκ των 10 μεταγωγικών στρατιωτικών αεροσκαφών A400M που έχει παραγγείλει η Τουρκία στην ευρωπαϊκή κοινοπραξία Airbus,έφθασε ήδη στην γειτονική χώρα, ανακοίνωσε η Υπογραμματεία Αμυντικών Βιομηχανιών της Τουρκίας (SSM).
 Μετά την παράδοση, που επισημοποιήθηκε στην τελική γραμμή συναρμολόγησης της Airbus στη Σεβίλλη, το αεροσκάφος προσγειώθηκε στη Βάση Αερομεταφορών στην Erkilet στην κεντρική επαρχία της Ανατολίας Καϊσέρι στις 23 Δεκεμβρίου.

Η παράδοση του τετρακινητήριου turboprop αεροσκάφους τακτικών μεταφορών (MSN0013, με αριθμό ουράς 14-0013),έγινε αφού τελικά η Τουρκία αποδέχθηκε  το 1ο αεροσκάφος A400M της τον Απρίλιο, μετά από  μια πολύμηνη διαμάχη για το αν το αεροσκάφος πληρούσε τις  τεχνικές προδιαγραφές που προέβλεπε η σύμβαση. Το πρόγραμμα γενικά είχε  μια μακρά  δύσκολη και με πολλές αναταράξεις πορεία.

Η Τουρκία έχει το 5,5 % στο πρόγραμμα A400M, μέσω της τουρκικής Aerospace Industries Inc. (TUSAŞ) για παροχή μέρους της άτρακτο και των πτερύγων. Εκτός από την Τουρκία, το αεροσκάφος, ενώ έχει επίσης παραγγελθεί από τις αεροπορικές δυνάμεις του Βελγίου, της Γαλλίας, της Γερμανίας, του Λουξεμβούργου, τη Μαλαισία, την Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο- το τελευταίο έχει παραγγείλει 22 η παράδοση των οποίων θα ολοκληρωθεί το 2019.

Το πρόγραμμα ξεκίνησε ουσιαστικά το 2001 με πρώτη προγραμματισμένη πτήση το 2008, και  με τις παραδόσεις να ξεκινούν το επόμενο έτος.Το αεροσκάφος πέταξε για πρώτη φορά το 2009 και το πρώτο αεροσκάφος παραγωγής παραδόθηκε στη Γαλλία πέρσι, με την Τουρκία να ακολουθεί  τον Απρίλιο και το Ηνωμένο Βασίλειο να γίνει η τρίτη χώρα που το παρέλαβε.Τα προβλήματα πάντως της Airbus με το A400M δεν μπορούν ακόμη να τελειώσουν. Στην πιο πρόσφατη τριμηνιαία έκθεση της εταιρείας, στις 14 Νοεμβρίου, προειδοποίησε ότι οι καθυστερήσεις θα συνεχιστούν μέσα στο πρόγραμμα με δεδομένες τις μεταβολές  στο σχεδιασμό για κάθε πελάτη.

Συνολικά η Airbus έχει παραγγελίες για 174 A400M, με τη Γερμανία να αγοράζει 53, τη Γαλλία 50,την Ισπανία 27, τη Βρετανία 22, την Τουρκία 10,το Βέλγιο 7, την  Μαλαισία 4 και το Λουξεμβούργο ένα.

Η Ελλάδα είχε παραγγείλει  12 κι έχει παραλάβει οκτώ αεροσκάφη C 27. Τα οποία όμως …δεν πετάνε. Σχετικά πρόσφατα αποφασίστηκε να μην παραληφθούν τα υπόλοιπα τέσσερα με…αντάλλαγμα να πετάξουν …κάποια από τα οκτώ αεροσκάφη! Το μαύρο μας το χάλι το οποίο όμως σύντομα θα μας απασχολήσει σοβαρά.

Tags: C 27ΜΕΤΑΓΩΓΙΚΑ ΑΕΡΟΣΚΑΦΗΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

Τουρκία
ΤΟΥΡΚΙΑ

Τουρκία: Συνελήφθησαν 115 ύποπτοι για επιθέσεις κατά μη μουσουλμάνων – Έχουν σχέσεις με το ISIS

25/12/2025 - 11:20
Falcon-50
ΤΟΥΡΚΙΑ

Τουρκία: Ο πιλότος του Falcon-50 είχε εκπέμψει πολλαπλά σήματα κινδύνου πριν από τη συντριβή

24/12/2025 - 19:53
Φιντάν
ΤΟΥΡΚΙΑ

Τουρκία: Ο Φιντάν συναντήθηκε με την πολιτική ηγεσία της Χαμάς για την δεύτερη φάση της εκεχειρίας στη Γάζα

24/12/2025 - 15:12

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1991 το Ανώτατο Σοβιέτ, με ψήφισμα, ορίζει το τέλος της ΕΣΣΔ

Προκλητική δήλωση από το τουρκικό Υπουργείο Άμυνας: «Για τις παραβιάσεις στο Αιγαίο φταίει η προσέγγιση της Ελλάδας»

Ρωσία: Ο ρωσικός στρατός στρατολόγησε 417.000 συμβασιούχους στρατιώτες το 2025

THAAD: O Στρατός των ΗΠΑ σχεδιάζει να αποκτήσει 25 νέα συστήματα αεράμυνας και να εκσυγχρονίσει τα υπάρχοντα

Ζελένσκι: Μίλησε με Γουίτκοφ και Κούσνερ για τις «λεπτομέρειες» του ειρηνευτικού σχεδίου

Η Ρωσία στηρίζει τη Βενεζουέλα και κατηγορεί τις ΗΠΑ για «πειρατεία» στην Καραϊβική Θάλασσα

Λίβανος: Ο ισραηλινός στρατός σκότωσε μαχητή της ελίτ ιρανικής Δύναμης Κουντς [vid]

Taurus Neo: Ο νέος γερμανικός πύραυλος cruise προετοιμάζεται για σειριακή παραγωγή – Έτοιμος από το 2030

Top News

Άρης Μουγκοπέτρος: Το επεισόδιο που οδήγησε στη σύλληψή του για ενδοοικογενειακή απειλή - Η γυναίκα του «έχει panic button στο κινητό της»

Χριστούγεννα στην Αθήνα της δεκαετίας του 1960: Το δέντρο στο Σύνταγμα και οι στολισμένες βιτρίνες σε ένα ταξίδι στον χρόνο

Πτώση αεροσκάφους στην Τουρκία: «Μου είπε σ' αγαπώ, θα μιλήσουμε όταν φτάσω» λέει ο σύντροφος της αεροσυνοδού Μαρίας Παππά

Ο Γρηγόρης Αρναούτογλου και η Νάνσυ Αντωνίου γιορτάζουν τα Χριστούγεννα στο Λονδίνο: Το άλμπουμ του ταξιδιού τους

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert