Η Τουρκία σπεύδει να «μαλακώσει» ΗΠΑ με Patriot

Καθόλου τυχαία δεν είναι,όπως εκτιμούν αμυντικοί και διπλωματικοί αναλυτές, η επισήμανση του Τούρκου Υπουργού Εθνικής Άμυνας,κ. Ισμέτ Γιλμάζ,  ότι συνεχίζονται ακόμα οι συνομιλίες αναφορικά με το αντιαεροπορικό σύστημα  μακρού βεληνεκούς. 

Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται στην ιστοσελίδα του NTV, ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας της Τουρκίας   σε δηλώσεις του είπε για  το σύστημα αεροπορικής άμυνας μακρού βεληνεκούς οι συνομιλίες συνεχίζονται, ότι δεν έχουν υπογράψει ακόμα με την Κίνα και ότι είναι «ανοιχτοί σε νέες προτάσεις». 

Οι επισημάνσεις των  αμυντικών και διπλωματικών αναλυτών ότι η αναφορά του Τούρκου Υπουργού δεν είναι καθόλου τυχαία,σχετίζονται,όπως είναι φανερό,με τις τελευταίες εξελίξεις στη Τουρκία. Καθώς ορισμένοι – και ο κ Ερντογάν – θεωρούν ότι πίσω τους βρίσκονται και οι ΗΠΑ, είναι πιθανό ότι κάποια άλλα κυβερνητικά κέντρα να επιχειρούν να εξευμενίσουν την Ουάσιγκτον επαναλαμβάνοντας ότι οι υπογραφές με την Κίνα »δεν έχουν πέσει»και ότι είναι σε αναμονή νέων προτάσεων,εννοώντας βέβαια πρόταση από την Ουάσιγκτον  για τα Patriot …