Κι άλλοι Patriot στην Τουρκία – Τι μεταδίδει τουρκικό πρακτορείο

Εξοπλισμοί του αεροπορικού αμυντικού συστήματος Patriot έφθασαν στο λιμάνι της Αλεξανδρέττας του Χατάι  με πλοίο υπό αμερικανική σημαία, αναφέρει  είδηση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του τουρκικού ειδησεογραφικού πρακτορείου Cihan. 
 
Όπως αναφέρει το πρακτορείο από το πλοίο, που μετέφερε και ένα νέο τάγμα πυραύλων, μεταφέρθηκαν στο λιμάνι της Αλεξανδρέττας 31 κοντέινερ, 44 ανοιχτά κοντέινερ και άλλο υλικό. Τα υλικά αυτά εστάλησαν ξεχωριστά στο Γκαζίαντέπ κατά τη διάρκεια της ημέρας, κάτω από δρακόντεια μέτρα ασφάλειας.

Ο απαιτούμενος εξοπλισμός και το προσωπικό αναφορικά με τα εν λόγω αεροπορικά αμυντικά συστήματα Ρatriot, που εγκαταστάθηκαν στο Γκαζίαντέπ από το ΝΑΤΟ έφθασαν στο λιμάνι της Αλεξανδρέττας με το υπό αμερικανική σημαία πλοίο «Un Roro». 
Προφανώς, για να κάνουμε μια υπόθεση ερμηνείας της κίνησης, θα πρόκειται ενδεχομένως για αντικατάσταση κάποιων από τα υλικά ή συστήματα των ΗΠΑ που ήταν εκεί από καιρό .

 Πάντως να σημειωθεί ότι άλλες αναφορές σε ναυτιλιακές πηγές με το όνομα  «Un Roro»  καταγράφουν  τουρκική ναυτιλιακή εταιρία. 

Διαβάστε ακόμη:

«Δεύτερη ευκαιρία» της Άγκυρας για το αντιαεροπορικό σύστημα

Τουρκία: Αρχίζει να κάνει …το «κινέζο» για τους κινεζικούς πυραύλους!