OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ

Λεονταρισμοί από τον Ερντογάν: Θα πλήττουμε τους Σύρους όπου τους βρούμε!

12/02/2020 - 12:08
Ερντογάν
Share on FacebookShare on Twitter

Η Τουρκία θα πλήττει τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις όπου τις συναντά στη βόρεια Συρία, αν πληγεί και άλλος Τούρκος στρατιώτης, και μπορεί να κάνει και χρήση αεροπορικής ισχύος, δήλωσε σήμερα ο τούρκος πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος κατηγόρησε εξάλλου τη Ρωσία ότι συμμετέχει στη «σφαγή» αμάχων στη βορειοδυτική Συρία.

Σε ομιλία του στην Άγκυρα, ο Ερντογάν δήλωσε πως η Τουρκία είναι αποφασισμένη να απωθήσει τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις μέχρι το τέλος Φεβρουαρίου πέραν των τουρκικών θέσεων παρατήρησης στη βορειοδυτική επαρχία Ιντλίμπ.

«Αν υπάρξει ο παραμικρός τραυματισμός στρατιώτη μας σε θέση παρατήρησης ή αλλού, δηλώνω από εδώ ότι θα πλήττουμε τις δυνάμεις του καθεστώτος παντού από σήμερα, ανεξάρτητα από τα σύνορα της Ιντλίμπ ή τις προβλέψεις της συμφωνίας του Σότσι», δήλωσε ο Ερντογάν αναφερόμενος στη συμφωνία κατάπαυσης του πυρός του 2018.

«Θα το πράξουμε χρησιμοποιώντας οποιαδήποτε απαραίτητα μέσα, στον αέρα ή στο έδαφος, χωρίς να διστάσουμε, χωρίς να επιτρέψουμε οποιαδήποτε χρονοτριβή», δήλωσε ο Ερντογάν απευθυνόμενος σε μέλη του κόμματός του, του AKP, στην Άγκυρα. Η Ρωσία, η οποία διαθέτει μια αεροπορική βάση στη Συρία, ελέγχει εδώ και χρόνια τον εναέριο χώρο της Ιντλίμπ.

«Το καθεστώς και οι ρωσικές δυνάμεις (…) που το υποστηρίζουν επιτίθενται αδιάκοπα σε αμάχους, διαπράττουν σφαγές και αιματοχυσίες», πρόσθεσε ο Τούρκος πρόεδρος σε μια σπάνια φραστική επίθεσή του εναντίον της Μόσχας, σημαντικής συμμάχου του συριακού καθεστώτος, αλλά και συναναδόχου με την Άγκυρα της διαδικασίας της Αστάνα για την κατάπαυση του πυρός στη Συρία.

Δεκατέσσερις Τούρκοι στρατιώτες έχουν σκοτωθεί και 45 τραυματισθεί από τις αρχές Φεβρουαρίου σε επιθέσεις του καθεστώτος στην επαρχία Ιντλίμπ, οι οποίες επέτρεψαν στη Δαμασκό να ανακτήσει πολλούς τομείς στην επαρχία, προς μεγάλη απογοήτευση της Άγκυρας.

«Τα αεροπλάνα που πλήττουν τους άμαχους πληθυσμούς στην Ιντλίμπ δεν θα μπορούν πλέον να επιχειρούν με ησυχία όπως πριν», δήλωσε σήμερα ο Ερντογάν, χωρίς να διευκρινίσει τα μέσα που θα χρησιμοποιηθούν για τον σκοπό αυτό ούτε αν τα ρωσικά αεροπλάνα θα αποτελούν επίσης στόχους.

Στη Μόσχα, το Κρεμλίνο ανακοίνωσε, σύμφωνα με το πρακτορείο TASS, πως ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν και ο Ερντογάν είχαν τηλεφωνική συνομιλία και συμφώνησαν πως οι δύο πλευρές θα συνεχίσουν τις επαφές τους σχετικά με τη Συρία.

Ο Ερντογάν δήλωσε πως οι υποστηριζόμενοι από την Τουρκία αντάρτες έχουν κινητοποιηθεί για να απωθήσουν τις συριακές κυβερνητικές δυνάμεις από την Ιντλίμπ, όμως πρόσθεσε πως οι αντάρτες αυτοί πρέπει να παραμείνουν πειθαρχημένοι.

«Δώσαμε το μήνυμα ότι θα δράσουμε χωρίς συμβιβασμούς εναντίον αυτών από τις αντιπολιτευόμενες οργανώσεις που ενεργούν με απειθάρχητο τρόπο και δίνουν στο καθεστώς δικαιολογία για να επιτεθεί», δήλωσε ο Τούρκος πρόεδρος.

Υπενθυμίζεται ότι χθες ο Τούρκος Πρόεδρος είχε υποσχεθεί πως σήμερα θα αποκαλύψει τον τρόπο που θα εκδικηθεί για τον θάνατο των Τούρκων στρατιωτών, μετά την επίθεση των Συριακών δυνάμεων στην Ιντλίμπ.

Επιπλέον ο συγκυβερνήτης του Μπαχτσελί -σε ένα κρεσέντο τόνωσης του πατριωτικού αισθήματος- είχε ζητήσει ακόμη και εισβολή στην Δαμασκό (!) για να βγει από τη μέση ο «δολοφόνος Άσαντ».

Κάτι τέτοιο προς το παρόν δεν διεφάνη από την ομιλία Ερντογάν. Ίσως γιατί γνωρίζει πως θα βρεθεί αντιμέτωπος με τη Ρωσία. Κι όπως αναφέρει σήμερα η Süddeutsche Zeitung, «Δεν αποκλείεται ο πρόεδρος Ερντογάν να κληθεί να καταβάλει ένα υψηλό τίμημα για το κυνικό παιχνίδι, το οποίο επέλεξε να παίξει».

 

 

 

Tags: ΑΝΤΙΠΟΙΝΑΑΠΕΙΛΕΣ ΕΡΝΤΟΓΑΝΕΡΝΤΟΓΑΝΙΝΤΛΙΜΠΡΩΣΙΑΣΥΡΙΑΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

Τουρκία
ΤΟΥΡΚΙΑ

Τουρκία: Σε ρινγκ μετατράπηκε η Εθνοσυνέλευση στην ορκωμοσία του νέου υπουργού Δικαιοσύνης [vids]

11/02/2026 - 19:43
Altay
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

Altay: «Παίρνει φωτιά» η γραμμή παραγωγής των τουρκικών αρμάτων μάχης νέας γενιάς – Το 2028 θα έχουν παραδοθεί 85

11/02/2026 - 12:42
Φιντάν - Τουρκία - ΕΕ
ΤΟΥΡΚΙΑ

Τουρκία: Συνάντηση Φιντάν με την Ευρωπαία Επίτροπο Διεύρυνσης – Στο επίκεντρο το Κυπριακό

06/02/2026 - 17:45

Διαβάστε Επίσης

J-35: «Αδύναμος» ο κινητήρας του κινεζικού stealth μαχητικού – «Μπορεί να επιχειρεί μόνο 7 λεπτά από το αεροπλανοφόρο Fujian»

ER GMLRS: Διπλάσια εμβέλεια για τα συστήματα πυροβολικού του αμερικανικού στρατού – Επιτυχημένη νέα δοκιμή

Μάχιμη θητεία: Βολές και χρήση FPV για τους οπλίτες – Το νέο μοντέλο εκπαίδευσης

Καιρός σήμερα: Αυξημένες νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες σχεδόν σε όλη τη χώρα

Σαν σήμερα: To 1960 η Γαλλία γίνεται η τέταρτη χώρα που κατέχει πυρηνικά όπλα

Τραμπ: Αναμένει εντός ενός μήνα να καταλήξει σε συμφωνία με το Ιράν, «αλλιώς οι συνέπειες θα είναι τραυματικές»

Ουκρανία: Η Γερμανία θα στείλει πυραύλους για Patriot, αν στείλουν και οι άλλοι σύμμαχοι – Η Βρετανία παραδίδει πυραύλους LMM

Επιφυλακτικός ο Νετανιάχου για μια συμφωνία με το Ιράν: «Ο πρόεδρος Τραμπ δημιουργεί τις συνθήκες»

Top News

Ο Γεωργιάδης απαντά στην Κωνσταντοπούλου: «Πήγε με robe de chambre στο ΑΤ για να μου κάνει μήνυση και έγινε ρεζίλι»

Eurovision 2026: Όλες οι λεπτομέρειες για τον β’ ημιτελικό του «Sing for Greece» που θα ξεκινήσει απόψε στις 21:00

Λάμπρος Κωνσταντάρας: Ήταν μία πολύ ωραία Eurovision βραδιά σε πείσμα πολλών μίζερων

Το πρώτο Ψυχοσάββατο του χρόνου και τα κόλλυβα που μπορούμε να φτιάξουμε

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert