Ο αρχηγός της ΜΙΤ συνομιλεί με Οτσαλάν

Συνεχίζονται οι μυστικές συνομιλίες της Άγκυρας με τον Οτζαλάν, ενώ αποκαλύπτεται ότι και προσωπικά ο  - πολιτικός φίλος και έμπιστος του  Ερντογάν- Αρχηγός της ΜΙΤ  Χακάν Φιντάν επισκέφθηκε τον Οτζαλάν  στο Ιμραλί στις 16 Δεκεμβρίου. 
 
Η εφημερίδα Cumhuriyet – που κάνει την αποκάλυψη - υπενθυμίζει τις πρόσφατες δηλώσεις του συμβούλου του Τούρκου Πρωθυπουργού, ότι οι μυστικές συνομιλίες με τον Οτζαλάν συνεχίζονται. Την ίδια πληροφορία δημοσιεύει και η  Yeni Safak.Σύμφωνα με τον αρθρογράφο της κ. Αμπντουλκαντίρ Σελβί, οι μυστικές συνομιλίες με τον Οτζαλάν ξεκίνησαν τον Οκτώβριο όταν ήταν σε εξέλιξη οι μαζικές απεργίες πείνας των Κούρδων κρατουμένων στις τουρκικές φυλακές. Ο αρθρογράφος αναφέρει ότι στην πρώτη και στην  δεύτερη συνάντηση, που έλαβε χώρα τον Νοέμβριο συμμετείχαν υποδιευθυντές της ΜΙΤ , ενώ τον Δεκέμβριο ο ίδιος ο επικεφαλής της ΜΙΤ κ. Χακάν Φιντάν μετέβη προσωπικά στο Ιμραλί και συναντήθηκε με τον Οτζαλάν. Ο αρθρογράφος σημειώνει ότι η τουρκική κυβέρνηση φαίνεται πως έχει ξεπεράσει θέματα εμπιστοσύνης με τον Οτζαλάν . 

Από την πλευρά του ο  αρθρογράφος της Hurriyet Ταχα Ακυόλ υπογραμμίζει ότι στόχος των μυστικών συνομιλιών είναι ο αφοπλισμός του ΡΚΚ . Ο αρθρογράφος της Hurriyet Μεχμέτ Γιλμάζ εμφανίζεται απαισιόδοξος για το αποτέλεσμα των μυστικών συνομιλιών και σχολιάζει ότι η κυβέρνηση δεν έχει την απαιτούμενη πολιτική βούληση για την επίλυση του Κουρδικού και ότι ο κ. Ερντογάν, αρνούμενος να αναλάβει πολιτικές ευθύνες για τις μυστικές συνομιλίες, έχει εφεύρει το εξής  νέο σχήμα: « Τις μυστικές συνομιλίες με τον Οτζαλάν έχει αναλάβει το τουρκικό κράτος και όχι η κυβέρνηση».