OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ

Οι απώλειες του τουρκικού στρατού στη Συρία στοιχειώνουν τον Ερντογάν και καθορίζουν τις επόμενες κινήσεις του

18/04/2020 - 07:12
Ιράκ
Share on FacebookShare on Twitter

Ο αυξημένος αριθμός θανάτων που υπέστη ο τουρκικός στρατός τους τελευταίους μήνες θα μπορούσε να οδηγήσει στη μεγαλύτερη, μέχρι στιγμής, εγχώρια αμφισβήτηση σχετικά με τις στρατιωτικές εκστρατείες της Τουρκίας πέρα ​​από τα σύνορά της, δήλωσε ένας στρατιωτικός αναλυτής στον ιστότοπο Rudaw την περασμένη εβδομάδα.

Από τις αρχές του τρέχοντος έτους, η Τουρκία έχει σημειώσει αξιοσημείωτη αύξηση του αριθμού των «μαρτύρων» της που σκοτώθηκαν στη Συρία, τη Λιβύη και το Ιρακινό Κουρδιστάν όπου αναπτύσσονται οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας, δήλωσε ο Paul Iddon.

«Ο αριθμός των θανάτων θα μπορούσε να οδηγήσει σε μεγαλύτερη αντιπαράθεση, στις όλο και πιο επικίνδυνες επιδρομές της Άγκυρας πέρα ​​από τα σύνορά της. Ο τουρκικό λαός ήταν πάντα «ασπίδα» στα όνειρα του Ερντογάν για επέκταση, πλέον αυτό αλλάζει», δήλωσε ο Iddon.

Κατά τη διάρκεια μερικών εβδομάδων, η Τουρκία έχασε περισσότερους από 60 στρατιώτες στη Συρία με το μεγαλύτερο πλήγμα να έρχεται από αεροπορική επίθεση στις 27 Φεβρουαρίου.

Σε απάντηση, ο τουρκικός στρατός ξεκίνησε την επιχείρηση Spring Shield εναντίον των συριακών κυβερνητικών δυνάμεων, προκαλώντας σοβαρές ζημιές. Στις 5 Μαρτίου, και με τον Ερντογάν σε πραγματικά δυσχερή θέση, υπογράφηκε η εκεχειρία μεταξύ της Τουρκίας και της Ρωσίας, εκεχειρία η οποία επανέφερε το καθεστώς των κοινών περιπολιών στην ευρύτερη περιοχή.

Ωστόσο, η αεροπορική επίθεση της 27ης Φεβρουαρίου δεν μπορεί να ξεχαστεί ή να παραγραφεί, όσο και αν η τουρκική κυβέρνηση προσπάθησε, «Ήταν ένα χτύπημα στην ηθική ενός έθνους, για πρώτη φορά ο τουρκικός λαός ένιωσε πως χάνει τα παιδιά του για κάτι το τελείως άσκοπο», τόνισε ο Iddon.

Συρία

Δείχνει να μην μαθαίνει από τα λάθη του ο σουλτάνος. Με το βάρος της Συρίας στην πλάτη του ο Ερντογάν έδωσε εντολή και για δέυτερο ανοιχτό μέτωπο: Η στρατιωτική συμμετοχή της Τουρκίας στη Λιβύη αυξήθηκε στις αρχές του 2020. Η Άγκυρα ανέπτυξε στρατεύματα για να βοηθήσει τον σύμμαχό της, την Κυβέρνηση της Εθνικής Συμφωνίας (GNA), στον αγώνα της ενάντια στον Εθνικό Στρατό της Λιβύης (LNA) του Στρατηγού Khalifa Haftar, ο οποίος ξεκίνησε μια σειρά επιθέσεων εναντίον της Τρίπολης τον Απρίλιο του 2019.

Αν και τα τουρκικά στρατεύματα στη Λιβύη δεν φαίνεται να εμπλέκονται άμεσα στις μάχες, η Τουρκία υπέστη τις πρώτες απώλειες στα τέλη Φεβρουαρίου. Ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν επιβεβαίωσε ότι η Τουρκία έχασε «δύο μάρτυρες στη Λιβύη».

Εν τω μεταξύ, το LNA ισχυρίστηκε πως σκότωσε 16 Τούρκους εκείνη την ημέρα…

Εάν οι μάχες ξεσπάσουν για άλλη μια φορά, η Τουρκία ίσως χρειαστεί να αναπτύξει επιπλέον στρατεύματα στη Λιβύη, «Μια τέτοια εξέλιξη θα είχε ως αποτέλεσμα η Άγκυρα να μπαίνει βαθύτερα στο λιβυκό τέλμα και να θέσει τα στρατεύματά της σε περαιτέρω κίνδυνο».

«Κατά συνέπεια, η Άγκυρα μπορεί να δυσκολευτεί να εξασφαλίσει τη συνεχή υποστήριξη του τουρκικού λαού σε αυτές τις μακρινές εκστρατείες», μιας και το μόνο που έχει να επιδείξει ο Ερντογάν για τις επιλογές του είναι φέρετρα με τουρκικές σημαίες.

Πηγή: Ahval

Tags: ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣΕΡΝΤΟΓΑΝΛΙΒΥΗΠΟΛΕΜΟΣΣΥΡΙΑΤΟΥΡΚΙΑΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ

Related Posts

KAAN
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

KAAN: Παραδόθηκαν 10 κινητήρες F110 για τα τουρκικά μαχητικά – Σε εξέλιξη συνομιλίες για ακόμη 80

26/12/2025 - 18:25
Τουρκία
ΤΟΥΡΚΙΑ

Τουρκία: Συνελήφθησαν 115 ύποπτοι για επιθέσεις κατά μη μουσουλμάνων – Έχουν σχέσεις με το ISIS

25/12/2025 - 11:20
Falcon-50
ΤΟΥΡΚΙΑ

Τουρκία: Ο πιλότος του Falcon-50 είχε εκπέμψει πολλαπλά σήματα κινδύνου πριν από τη συντριβή

24/12/2025 - 19:53

Διαβάστε Επίσης

Κίεβο: Μπαράζ ρωσικών βομβαρδισμών με πυραύλους και drones πριν το τετ α τετ Ζελένσκι με Τραμπ

Ζελένσκι: «Επικίνδυνο παιχνίδι παίζει η Λευκορωσία – Από εκεί εκτοξεύονται ρωσικές επιθέσεις εναντίον μας»

Ταϊλάνδη και Καμπότζη υπέγραψαν συμφωνία για άμεση κατάπαυση του πυρός – Τι προβλέπει

Πολωνία: Αεροδρόμια έκλεισαν προσωρινά και απογειώθηκαν μαχητικά λόγω ρωσικών πληγμάτων στην Ουκρανία

Υεμένη: Στα πρόθυρα νέας εμφύλιας σύρραξης μεταξύ κυβέρνησης και αυτονομιστών του STC – «Αυτοσυγκράτηση» ζήτησαν οι ΗΠΑ

Κιμ Γιονγκ Ουν σε Πούτιν: Οι σχέσεις Ρωσίας – Βόρειας Κορέας σφυρηλατήθηκαν στον πόλεμο της Ουκρανίας

MQ-9 Reaper: Με 19 πυραύλους χτυπήθηκαν οι τζιχαντιστές στη Νιγηρία – «Τους αποδεκατίσαμε με χριστουγεννιάτικο δώρο»

Τραμπ: «Ο Ζελένσκι δεν έχει τίποτα μέχρι να το εγκρίνω εγώ» – Το εδαφικό θα τεθεί στη συνάντησή τους

Top News

Ελένη Παπαδοπούλου: Η παρατηρητικότητα ενός πυροσβέστη, η απουσία του γιου από την κηδεία και το σπίτι στο Κολωνάκι

To Cinobo φέρει 8 feelgood ταινίες και μια σειρά για να περάσουμε τις γιορτές στο σπίτι

Σε ισχύ το χριστουγεννιάτικο ωράριο: Ανοιχτά καταστήματα και σούπερ μάρκετ την Κυριακή 28/12

Η Ιουλία Καλλιμάνη έδωσε εξηγήσεις για το νέο περιστατικό με τα «γαλλικά»: Θα ήθελα να εκφράσω την ενόχλησή μου

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert