Οι Τούρκοι «συνέλαβαν» γεράκι από το Ισραήλ ως «κατάσκοπο» – Απίστευτη αλλά αληθινή ιστορία

Μετα απο λεπτομερή έρευνα, την περασμένη εβδομάδα, οι Τουρκικές αρχές απελευθέρωσαν ενα γεράκι καθώς τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν οτι το γεράκι τελικά δεν ηταν κατάσκοπος του Ισραήλ! Βέβαια πολυ καλά έκαναν που περίμεναν μεχρι να ειναι 100% σίγουροι οτι το γεράκι δεν ηταν κατάσκοπος γιατι ως γνωστό – παγκοσμίως και κυρίως στην Μέση Ανατολή – η Μοσαντ χρησιμοποιεί πουλιά πολυ συχνά για κατασκοπευτικούς σκοπους (ελπίζω οτι μπορείτε να διακρίνεται την ειρωνεία στο άρθρο). Το 2011 ενα «πουλί κατάσκοπος» του Ισραήλ «συνελήφθη» στην Σαουδική Αραβία και αλλο ενα στο Σουδάν το 2012. Οι Τούρκοι πέρσι ειχαν την εντύπωση οτι έπεσαν πάλι θύμα του Ισραήλ οταν εντώπισαν αλλο εναν «ιπτάμενο κατάσκοπο» του Ισραήλ  (κάντε κλικ εδώ για να διαβάσετε το άρθρο για τον Ισραηλινό Μελισσοφάγο Τζέιμς Μπόντ).

Όπως λοιπον και το γεράκι της συγκεκριμένης υπόθεσης ετσι και τα άλλα πουλια ηταν μαρκαρισμένα, κατι που έδειχνε οτι ανήκουν σε κάποιο ερευνητικό πρόγραμμμα όπως για παράδειγμα ειναι διαφορες μελέτες για τις συνήθειες μεταναστευσης των πουλιών. Ωστόσο αντι τα σημάδια να θεωρηθούν ως απόδειξη της υπάρξης μιας επιστημονικής μελέτης θεωρήθηκε οτι τα πουλιά ηταν υπο την επίροια κάποιου Ισραηλινού μαγικού ξορκιού κατασκοπείας!

Τα πουλιά της Μόσαντ δεν ειναι οι μόνοι υποτιθέμενοι κατάσκοποι του Ισραήλ. Το 2010 ενας καρχαρίας επιτέθηκε σ’ενα Γερμανό τουρίστα, στα ανοικτά της ακτής του Σινάι. Ακούστηκαν διάφορα γύρω απο αυτο το περιστατικό κυρίως οτι η ‘Ισραηλινή επίθεση’ ήθελε να βλάψει την τουριστική βιομηχανία της Αιγύπτου – κάτι που τελευταια η Αίγυπτος εχει καταφέρει χωρίς καμία βοήθεια απο κάποιο μέλος του ζωικού βασιλείου!

Εάν αυτές οι ιστορίες συνωμοσίας οτι οι Εβραίοι ειναι οι χειριστές του φυσικού κόσμου σας κάνουν να γελάτε αυτη ειναι η ίδια παρανοϊκή και απειλητική αφηγηματική δομή που δημιούργησε την «Συκοφαντία του Αίματος» (που κατατρέχει τους Εβραίους, τουλάχιστον από την εποχή των πρώτων Σταυροφοριών και μέχρι τις απαρχές του 20ου αιώνα – και που δυστυχώς βλέπουμε σήμερα και στην Ελλάδα… )

Αλλα, ας δουμε την υπόθεση της Τουρκίας. Μια φορά κι ενα καιρό η Τουρκία και το Ισραήλ ειχαν μια καλή στρατηγική σχέση.

Ανάμεσα στα άλλα οφέλη που προήλθαν από αυτή τη συμμαχία, η Τουρκία αγόρασε όπλα από το Ισραήλ, όπως για παράδειγμα μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV) – το Ισραήλ είναι ο μεγαλύτερος εξαγωγέας UAV στον κόσμο.
Η Άγκυρα ήθελε τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη, μεταξύ άλλων, για τη συγκέντρωση πληροφοριών και στη συνέχεια για να επιτεθούν στο Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν.
Αφου λοιπόν ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τερμάτισε την συμμαχια και τις αμυντικές συμβάσεις με το Ισραήλ οι Τούρκοι στράφηκαν προς την εγχώρια βιομηχανία τους, για μη επανδρωμένα αεροσκάφη. Το πρόβλημα, όμως, ήταν ότι τα τουρκικά UAV ειχαν μια κακή συνήθεια: να πέφτουν!

Το να πούμε ότι η Άγκυρα έχει αποτύχει να κυριαρχήσει τον τομέα της «πτήσης»είναι μάλλον συγκρατημένο απο μέρους μας.
Το γεγονός ότι οι τουρκικές αρχές πίστευαν οτι το πουλί την περασμένη εβδομάδα ήταν ουσιαστικά ένα νέο είδους ισραηλινού UAV το οποίο άφησαν πίσω στο φυσικό του περιβάλλον μετά από μια ακτινογραφία που έδειξε ότι δεν «μετέφερε» εξοπλισμό επιτήρησης, δείχνει απο μόνο του ότι κάποιοι στην Τουρκία δεν είναι σε θέση να διακρίνουν την επιστήμη από τη μαγεία!

(Το άρθρο δημοσιεύτηκε στο TabletMag – Μετάφραση/Επιμέλεια OnAlert)