OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ

Όλοι βλέπουν Ερντογάν! Πούτιν στην Άγκυρα ακολουθεί ο Κάμερον

30/11/2014 - 22:55
Share on FacebookShare on Twitter

Επιμέλεια Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 

Την Τουρκία επισκέπτεται την Δευτέρα 1η Δεκεμβρίου ο Πρόεδρος της Ρωσίας, κ. Βλαντιμίρ Πούτιν, ενώ όπως δήλωσε ο Τούρκος Πρόεδρος κ..Ερντογάν, δήλωσε ότι στις 9 Δεκεμβρίου θα επισκεφθεί την Τουρκία ο Βρετανός Πρωθυπουργός κ. Ντέιβιντ Κάμερον.

Η επίσκεψη Κάμερον στην Τουρκία έρχεται σε μια κρίσιμη περίοδο για το Κυπριακό στο οποίο η σταση της Βρετανίας προκαλεί προβλήματα στη Λευκωσία.
Ειναι χαρακτηριστικός  ο τίτλος του κύριου θέματος του «Φιλελευθέρου» την  Κυριακή :«Πρέσινγκ από το Λονδίνο» γράφει  και σημειώνει ότι προβλήματα προκαλεί το Λονδίνο στη Λευκωσία σε μια συγκυρία ιδιαίτερα ευαίσθητη λόγω των συνεχιζόμενων τουρκικών προκλήσεων στην κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, με τις ασφυκτικές πιέσεις που ασκεί προκειμένου να πετύχει ξεπάγωμα δύο τουρκικών διαπραγματευτικών κεφαλαίων τα οποία η Κυπριακή Δημοκρατία έχει μπλοκάρει μονομερώς από το 2009.

Μεθοδεύσεις του Λονδίνου

 Οι αγγλικές μεθοδεύσεις, σημειώνει επί της ουσίας η εφημερίδα,  παραπέμπουν σε μετωπική σύγκρουση στο Συμβούλιο Γενικών Υποθέσεων της ΕΕ, στις 16 Δεκεμβρίου, προκειμένου να αρθεί το κυπριακό βέτο για τα κεφάλαια 23 Θεμελιώδη Δικαιώματα και 24 Δικαιοσύνη. 
Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, αρμόδιος για Ευρωπαϊκά Θέματα, κ. Ντέιβιντ Λίντινγκτον, που βρισκόταν στη Λευκωσία την περασμένη βδομάδα, βολιδοσκόπησε «πίσω από κλειστές πόρτες» τον υπουργό Εξωτερικών κ. Ιωάννη Κασουλίδη, αξιώνοντας από την κυπριακή Κυβέρνηση να άρει το βέτο της και να συναινέσει στην προώθηση των δύο τουρκικών κεφαλαίων. Ο Βρετανός υφυπουργός ζήτησε όπως η Λευκωσία προσυπογράψει συγκεκριμένη φόρμουλα-λεκτικό, την οποία όπως αποκάλυψε ο «Φ» υπέβαλε το Λονδίνο προς την ιταλική Προεδρία, προκειμένου «τα κριτήρια (benchmarks) ανοίγματος του κεφαλαίου 23 και του κεφαλαίου 24 να συμφωνηθούν και διαβιβασθούν προς την Τουρκία το συντομότερο δυνατόν». 
Ο Κύπριος υπουργός Εξωτερικών απέρριψε  κατηγορηματικά το βρετανικό αίτημα-βολιδοσκόπηση και ξεκαθάρισε ότι η Λευκωσία δεν προτίθεται να προσυπογράψει τη φόρμουλα του Λονδίνου, καθιστώντας σαφές ότι τα δύο τουρκικά διαπραγματευτικά κεφάλαια θα παραμείνουν στο ψυγείο. Ανάλογη στάση τήρησε και ο πρόεδρος Αναστασιάδης, ο οποίος επέλεξε να ανοίξει ο ίδιος το θέμα στη συνάντηση με τον κ. Ντέιβιντ Λίντινγκτον (David Lidington).Πα΄ντως όσον αφορά τα ενεργειακά ο κ. Ντέιβιντ Λίντινγκτον μετα την συνάντησή του με τον Κύπριο πρόεδρο κ. Νίκο Αναστασιάδη ειχε δηλώσει :
»Η πολιτική της Βρετανικής Κυβέρνησης είναι πολύ ξεκάθαρη: αναγνωρίζουμε την ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας και το δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας και μόνον αυτής να εκμεταλλευθεί οποιουσδήποτε υδρογονάνθρακες μπορεί να υπάρχουν εντός των υδάτων της. Έχουμε επίσης τη σταθερή πεποίθηση ότι τα αποθέματα υδρογονανθράκων θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν προς όφελος όλων των Κυπρίων, κάθε κοινότητας στην Κύπρο. Αυτό, εξάλλου, είναι ένα από τα μεγάλα βραβεία που θα κερδηθούν μέσω μιας λύσης του Κυπριακού». 

Για ενεργειακά ο Πούτιν

Οσον αφορά τον Ρωσο Πρόεδρο, που προχώρησε σε εγκώμια για τον κ Ερντογάν,(έγραψε σχετικά το OnAlert), σε είδηση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα του ειδησεογραφικού πρακτορείου Anadolu, αναφέρεται ότι ο σύμβουλος του Κρεμλίνου, κ. Γιούρι Ουσάκοφ, δήλωσε πως ο κ Πουτιν,στην συνάντηση που θα έχει με τον κ. Ερντογάν, παράλληλα με τις διμερείς σχέσεις, θα αξιολογηθούν θέματα όπως το φυσικό αέριο, η Συρία και το Ιράκ Ο κ. Πούτιν θα λάβει μέρος στο Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Τουρκίας – Ρωσίας.

Tags: ΕΡΤΝΟΓΑΝΚΑΜΕΡΟΝΚΥΠΡΟΣΠΟΥΤΙΝΡΩΣΙΑΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

Ιντσιρλίκ - NATO
ΝΑΤΟ

Τουρκικό υπουργείο Άμυνας: Η αεράμυνα του ΝΑΤΟ αναχαίτισε τον βαλλιστικό πύραυλο προς το Ιντσιρλίκ

13/03/2026 - 12:15
Τουρκία
ΤΟΥΡΚΙΑ

Συναγερμός στην Τουρκία: Αναφορές για αναχαίτηση πυραύλου με στόχο το Ιντσιρλίκ – Ήχησαν οι σειρήνες [vids]

13/03/2026 - 08:02
F-16
ΤΟΥΡΚΙΑ

Τουρκικά F-16 στα Κατεχόμενα: Αντιδρούν Αμερικανοί βουλευτές

12/03/2026 - 21:51

Διαβάστε Επίσης

Το Ιράν προειδοποεί: «Τα Στενά του Ορμούζ δεν θα επιστρέψουν στην κατάσταση που ήταν πριν τον πόλεμο» – Συγκεντρώσεις στην Τεχεράνη [vids]

Ισραήλ: «Θα κυνηγήσουμε και θα εξουδετερώσουμε τον Μοτζτάμπα Χαμενεΐ», δηλώνει ο στρατός

Ιράν: Βλήμα έπεσε κοντά στο πυρηνικό εργοστάσιο του Μπουσέρ – Νέες εκρήξεις στη Βαγδάτη

Reuters: Οι ΗΠΑ ενθαρρύνουν τη Συρία να στείλει στρατό στον Λίβανο για να βοηθήσει στον αφοπλισμό της Χεζμπολάχ

«Χειρουργικά πλήγματα» των IDF εναντίον μελών της δύναμης Basij σε σημεία ελέγχου στην Τεχεράνη [vids]

«ΑΡΙΑΔΝΗ 26»: Εντυπωσιακά πλάνα από την πολυεθνική άσκηση ναρκοπολέμου του Πολεμικού Ναυτικού

Ιράν: Οι αρχές καλούν τους πολίτες να διαδηλώσουν μαζικά κατά των ΗΠΑ και του Ισραήλ

Ο Τραμπ τα «χώνει» στο NATO: «Δεν χρειαζόμαστε τη βοήθεια κανενός στο Ιράν»

Top News

Ηλίας Μαμαλάκης για την περιπέτεια υγείας του: «Δυνάμωσα, πήρα κάποια κιλά που είχα χάσει, είχα γίνει ανορεκτικός»

ΔΥΠΑ: Βγήκαν τα αποτελέσματα για το voucher 750 ευρώ – Δείτε αν είστε δικαιούχος

Αλέκος Συσσοβίτης: «Από μικρός έπρεπε να αντέξω στα δύσκολα, 12 χρονών με πήρε ο πατέρας μου στην οικοδομή»

Ιωάννα Τούνη: Ο 3χρονος γιος της, Πάρης, ξεκίνησε μαθήματα ιππασίας - Δείτε βίντεο

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert