Tα παράπονα του Ερντογάν για το Νόμπελ!

 MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε ομιλία του στα γραφεία του AKP στην Kωνσταντινούπολη με την ευκαιρία του Μπαϊραμιού αναφέρθηκε στις τελευταίες εξελίξεις στην Αίγυπτο. Ο τούρκος πρωθυπουργός κατηγόρησε τον Ελ Μπαραντέϊ που έχει λάβει βραβείο Νόμπελ. Ο τούρκος πρωθυπουργός τόνισε πως ¨θέλω να απευθυνθώ στο Νόμπελ. Ε! Νόμπελ εσύ πως απονέμεις τα βραβεία σε ανθρώπους άνθρωποι που μετά που τα λαμβάνουν στέκονται δίπλα στους πραξικοπηματίες. Εσύ απονέμεις βραβεία όμως όταν ο Κέρμαν προσπάθησε να μπει στην Αίγυπτο δεν του το επέτρεψαν. Γιατί; Kι ο ένας έχει Νόμπελ και ο άλλος».

Τα Βραβεία Νόμπελ είναι ετήσια διεθνή βραβεία που δίνονται από το 1901 για επιτεύγματα στην Ιατρική, στην Χημεία, στην Φυσική, στην Λογοτεχνία και για την Ειρήνηη. Το 1968 η Σουηδική Τράπεζα καθιέρωσε την απονομή βραβείου στις Οικονομικές επιστήμες στη μνήμη του ιδρυτή τους, τον Σουηδό επιστήμονα Άλφρεντ Νόμπελ. Κάθε βραβείο απαρτίζεται από ένα μετάλλιο, ένα σημαντικό χρηματικό ποσό και ένα δίπλωμα.
Ο Νόμπελ πέθανε το 1896.

Ο τούρκος πρωθυπουργός αναφέρθηκε και στο θέμα των τριών παιδιών που ζητά από τους Τούρκους.
«Με κατηγορούν πως ζητώ απο τους Τούρκους να κάνουν τρία παιδιά. Αυτό είναι δικαίωμα μου. Δεν καταπιέζουμε κανέναν με το όπλο για να το κάνει. Επιτρέψτε μου να το ζητήσω κι αυτό. Οταν ο Πούτιν το λέει αυτό είναι όλα καλά όταν ο Ταγίπ Ερντογάν το λέει τότε ενοχλείστε. Σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες δίνουν ακόμη και οικονομική βοήθεια για κάθε παιδί. Εμείς ακόμη δεν το κάναμε» δήλωσε.