OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ

Τα περίεργα παιχνίδια Ερντογάν στο Κομπάνι

25/10/2014 - 00:23
Share on FacebookShare on Twitter

Επιμέλεια : Λ.ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ 

Τετελεσμένα με ψεύδη προσπαθεί, απ΄ότι φαίνεται, να διαμορφώσει στο Κομπάνι της Συρίας ο Τούρκος Πρόεδρος κ. Ερντογάν. Με δηλώσεις του υποστήριξε από την Εσθονία   ότι οι Κούρδοι μαχητές στη Συρία συμφώνησαν να αποδεχθούν 1.300 μαχητές του »Ελεύθερου Συριακού Στρατού» στο Κομπάνι προκειμένου να συμβάλουν στην καταπολέμηση του Ισλαμικού Κράτους και ότι <<οι ομάδες μας διαπραγματεύονται αυτήν τη στιγμή για το ποιος θα είναι ο δρόμος που θα ακολουθήσουν».. Παρόλα αυτά, πρόσθεσε, οι Κούρδοι μαχητές στη Συρία (σ.σ. εννοεί το Κόμμα Δημοκρατικής Ένωσης -PYD) ενδέχεται να αλλάξουν γνώμη στο μέλλον. Και βεβαίως όχι στο …μέλλον, αλλά αμέσως οι Κουρδοι της Συρίας έσπευσαν  να τον διαψεύσουν τονίζοντας ότι ότι δεν υπάρχει συμφωνία για τη διέλευση εκατοντάδων μαχητών του Ελεύθερου Συριακού Στρατού στην πόλη Κομπάνι!

«Έχουμε ήδη καθιερώσει επικοινωνία με τον Ελεύθερο Συριακό Στρατό, αλλά δεν έχουμε καταλήξει ακόμα σε συμφωνία, όπως ανέφερε ο κ. Ερντογάν» δήλωσε ο συμπρόεδρος του Κόμματος Δημοκρατικής Ένωσης (PYD), κ.Σαλέχ Μούσλιμ, μιλώντας στο πρακτορείο Reuters.

Το PYD ζητά τη δημιουργία 2ου μετώπου στον πόλεμο κατά του »Ισλαμικού Κράτους» (ISIL)  και όχι – κατ ανάγκην – ενίσχυση των στρατευμάτων στο Κομπάνι.

Μειώθηκε η δύναμη  Πεσμεργκα

Επίσης ο Τούρκος πρόεδρος είχε πει ότι, τελικά, μόνον 150 μαχητές Πεσμεργκά (Κουρδοι του Β.Ιρακ) θα διασχίσουν τα τουρκικά σύνορα με προορισμό το Κομπάνι. Την Πέμπτη, ο πρόεδρος της Τουρκίας είχε ανακοινώσει ότι 200 πεσμεργκά θα περάσουν μέσω του τουρκικού εδάφους στο Κομπάνι, όπου θα ενισχύσουν τις τάξεις των σύρων κούρδων υπερασπιστών του.

«Μόλις πληροφορήθηκα ότι οι κούρδοι μαχητές θα είναι 150. Όπως γνωρίζετε, συμφωνήσαμε στις συνομιλίες μας με τον (πρόεδρο των ΗΠΑ Μπαράκ) Ομπάμα ότι ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός θα είναι η πρώτη μας επιλογή (για την ενίσχυση του Κομπάνι) και οι πεσμεργκά η δεύτερη» είπε ο Ερντογάν στη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου.

Η Τουρκία δηλώνει έτοιμη να χορηγήσει στρατιωτική βοήθεια και εκπαίδευση στους μαχητές του Ελεύθερου Συριακού Στρατού, προσκείμενου στην αντιπολίτευση κατά του καθεστώτος του Ασαντ. Αντίθετα με τις ΗΠΑ, η τουρκική κυβέρνηση είναι αντίθετη με οποιαδήποτε απευθείας βοήθεια προς τις Μονάδες Λαϊκής Προστασίας, την ένοπλη πτέρυγα του μεγαλύτερου κουρδικού κόμματος, αιχμή του δόρατος των επιχειρήσεων κατά των δυνάμεων του Ισλαμικού Κράτους.Μια ημέρα πριν ο κ.Ερντογάν, από την πρωτεύουσα της Λετονίας όπου πραγματοποίησε επίσημη επίσκεψη, δήλωσε ότι οι ΗΠΑ, παρά την αντίθεση της Τουρκίας, έστειλαν όπλα στο PYD που συνδέεται με το παράνομο ΡΚΚ, κάτι που σημαίνει ότι οι ΗΠΑ εξόπλισαν μια »τρομοκρατική οργάνωση». «Μερικά από αυτά τα όπλα ήρθαν στην κατοχή του Ισλαμικού Κράτους. Αλλά τα υπόλοιπα ήρθαν στα χέρια μιας άλλης τρομοκρατικής οργάνωσης του PYD. Η Τουρκία ουδέποτε στήριξε  μια τέτοια στρατιωτική βοήθεια και οι ΗΠΑ το έκαναν παρά (την αντίδραση) της Τουρκίας».

Ο τουρκικός στρατός σκότωσε 3 κούρδους 
Στο μεταξύ Τούρκοι στρατιώτες σκότωσαν τρεις Κούρδους αντάρτες που ανήκαν σε ομάδα που πραγματοποίησε επίθεση σε εργοστάσιο παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας στην ανατολική επαρχία Καρς, δήλωσαν τουρκικές πηγές.

Το Γενικό Επιτελείο Στρατού της Τουρκίας ανακοίνωσε στην ιστοσελίδα του ότι μαχητές του PKK πυρπόλησαν δύο οχήματα και μια καμπίνα στο εργοστάσιο στην περιοχή Καγκιζμάν, ενώ πυροβόλησαν εναντίον στρατιωτών οι οποίοι απάντησαν στα πυρά.
Κατά την ανταλλαγή πυροβολισμών σκοτώθηκαν τρεις κούρδοι αντάρτες, ενώ έχει ξεκινήσει έρευνα για τον εντοπισμό των υπόλοιπων, δήλωσαν πηγές των υπηρεσιών ασφαλείας.

Το επεισόδιο αυτό έρχεται μετά τις ταραχές που ξέσπασαν στην αν. Τουρκία- και όχι μόνο – , στις οποίες δεκάδες άνθρωποι σκοτώθηκαν, εξαιτίας της άρνησης της τουρκικής κυβέρνησης να βοηθήσει τους κούρδους μαχητές που υπερασπίζονται τοκουρδικό  Κομπάνι από τους τζιχαντιστές του ΙSIL.

Διαβάστε ακόμη:

«Αχμέτ πάρε τα δυο κράτη στην Κύπρο και βάλτα εκεί που ξέρεις»! Ποιος το γράφει στον Νταβούτογλου

«Η Τουρκία του Ερντογάν αναξιόπιστος σύμμαχος»! Άρθρο κόλαφος από ΗΠΑ

«Η Τουρκία μας κοροϊδεύει»! Οι υπουργοί Άμυνας ΗΠΑ – Ισραήλ «καρφώνουν» Άγκυρα

Tags: ΕΡΝΤΟΓΑΝΙΣΛΑΜΙΣΤΕΣΚΟΜΠΑΝΙΚΟΥΡΔΟΙΤΖΙΧΑΝΤΙΣΤΕΣ

Related Posts

Λιβύη
ΤΟΥΡΚΙΑ

Τουρκία: Με διάταγμα Ερντογάν παρατείνεται η στρατιωτική παρουσία στη Λιβύη για δύο χρόνια

23/12/2025 - 08:20
Τουρκία - ΜΙΤ - Ισλαμικό Κράτος
ΤΟΥΡΚΙΑ

Τουρκία: Η ΜΙΤ συνέλαβε ένα ηγετικό στέλεχος του Ισλαμικού Κράτους στην περιοχή του Αφγανιστάν-Πακιστάν που προετοίμαζε επιθέσεις στην Ευρώπη

22/12/2025 - 21:54
SDF - Συρία
ΤΟΥΡΚΙΑ

Τουρκία: Επίσκεψη Φιντάν και Γκιουλέρ στη Δαμασκό – Στο επίκεντρο οι SDF

22/12/2025 - 12:31

Διαβάστε Επίσης

Συρία: Αντιπροσωπεία έφτασε στη Μόσχα για συναντήσεις με Ρώσους αξιωματούχους – Στο επίκεντρο η συμφωνία με τους Κούρδους των SDF

Ντονέτσκ: Ο ουκρανικός στρατός αποσύρθηκε από την πόλη Σιβέρσκ – 13 στρατιώτες πιάστηκαν αιχμάλωτοι στη Σούμι

Πολεμικό Ναυτικό: Παρουσία του Αρχηγού ΓΕΝ ορκίστηκαν οι νέοι ΕΠΟΠ [pics]

CV90: Η Λιθουανία ενέκρινε την απόκτηση 100 οχημάτων μάχης πεζικού μαζί με άλλα πέντε κράτη-μέλη του NATO

ΓΕΕΘΑ: Υπεγράφη το Κοινό Σχέδιο Δράσης Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ και το Πρόγραμμα Αμυντικής Συνεργασίας

Skynex: H Ιταλία παρέλαβε το πρώτο σύστημα αεράμυνας από την Rheinmetall με κύρια αποστολή την αντιμετώπιση των drones

Πυρηνικός σταθμός Τσέρνομπιλ: Δεν θα αντέξει νέο χτύπημα με Iskander ή ρωσικό drone, προειδοποιεί ο διευθυντής του

Talon: To drone της Northrop Grumman μπαίνει και επίσημα στην «κούρσα» για το πρόγραμμα CCA της USAF

Top News

Καιρός: Βροχές και καταιγίδες την παραμονή των Χριστουγέννων - Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης

Η Κατερίνα Καινούργιου αποκάλυψε ότι θα ονομάσει την κόρη της Πολυξένη - Αλεξάνδρα

Η Αφροδίτη Λατινοπούλου στον Τάσο Ξιαρχό: «Ως γκέι βάζεις πολλούς άντρες κάτω»

Σμαράγδα Καρύδη: Οι μεγάλοι έρωτες που πέρασαν από τη ζωή της κι ο χωρισμός από τον Θοδωρή Αθερίδη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert