OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ ΤΟΥΡΚΙΑ

Τουρκία: Αρνητικό ρεκόρ κατέγραψε το δημοσιονομικό έλλειμμα

16/05/2020 - 19:38
Τουρκία - λίρα
Share on FacebookShare on Twitter

Ένα από τα μεγαλύτερα δημοσιονομικά ελλείμματα στην ιστορία της κατέγραψε τον Απρίλιο η Τουρκία, σύμφωνα με το Bloomberg, καθώς τα μέτρα για τον περιορισμό της επιδημίας του κορονοϊού παρέλυσαν την οικονομική δραστηριότητα, ενώ οι δαπάνες αυξήθηκαν και οι φορολογικές αναβολές μείωσαν τα κρατικά έσοδα.

Σύμφωνα με το αμερικανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο, η κεντρική Κυβέρνηση της Τουρκίας παρουσίασε μηνιαίο δημοσιονομικό έλλειμμα ύψους 43,2 δισεκατομμυρίων τουρκικών λιρών (6,3 δισεκατομμύρια δολάρια) τον Απρίλιο, ελαφρώς πιο κάτω από το έλλειμμα ρεκόρ ύψους 43,7 δισεκατομμυρίων λιρών που κατέγραψε τον προηγούμενο μήνα.

Τον περσινό Απρίλιο, το δημοσιονομικό έλλειμμα είχε ανέλθει στα 18,3 δισ. τουρκικές λίρες, ενώ το έλλειμμα για ολόκληρο το 2019 είχε αγγίξει τα 123,7 δισ. λίρες.

Η Τουρκία, σύμφωνα με το Bloomberg, άρχισε σταδιακά να περιορίζει την διακίνηση των πολιτών της τον περασμένο Μάρτιο και ανακοίνωσε πακέτο στήριξης ύψους 240 δισεκατομμυρίων λιρών (34,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων) που αποτελείται κυρίως από αναβολές φόρου για να βοηθήσει τις επιχειρήσεις να αντιμετωπίσουν την οικονομική «καταιγίδα» που προκάλεσε η πανδημία.

Στο μεταξύ, οι δαπάνες χωρίς τις πληρωμές τόκων αυξήθηκαν τον Απρίλιο κατά 28,9%, σε ετήσια βάση, σε 91,4 δισεκατομμύρια τουρκικές λίρες.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg, για να καλύψει το διευρυμένο χάσμα στα δημόσια οικονομικά, το τουρκικό Υπουργείο Οικονομικών προχώρησε σε αύξηση του δανεισμού, αντλώντας 60 δισεκατομμύρια λίρες τον περασμένο μήνα, ποσό διπλάσιο από τον αρχικό του στόχο.

Αναφέρει επίσης ότι τα έσοδα από φορολογίες σημείωσαν ελαφρά διαφοροποίηση καθώς η Κυβέρνηση της Τουρκίας ανέβαλε την είσπραξη του εταιρικού φόρου και του φόρου εισοδήματος. Τα έσοδα ανήλθαν σε 49,1 δισεκατομμύρια τουρκικές λίρες τον Απρίλιο, σε σύγκριση με 48,8 δισ. λίρες ένα χρόνο νωρίτερα.

Τέλος, το αμερικανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο αναφέρει τα συνολικά έσοδα αυξήθηκαν κατά 13,1%, σε σύγκριση με τον περσινό Απρίλιο, δείχνοντας αύξηση σε πραγματικούς όρους μετά την προσαρμογή τους με βάση τον πληθωρισμό ύψους 10,9%.

Πηγή: economytoday.sigmalive

Tags: ΔΑΝΕΙΣΜΟΣΕΛΛΕΙΜΜΑΚΟΡΟΝΟΙΟΣΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Related Posts

Ερντογάν
ΤΟΥΡΚΙΑ

Έξαλλος ο Ερντογάν με τις επιθέσεις σε τουρκικά εμπορικά πλοία στη Μαύρη Θάλασσα – «Προειδοποιούμε και τις δύο πλευρές»

01/12/2025 - 20:07
Μαδούτο - Ερντογάν
ΤΟΥΡΚΙΑ

Washington Post: Γιατί η Τουρκία είναι ιδανικός τόπος «εξορίας» για τον Μαδούρο

28/11/2025 - 12:44
TF-2000
ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ

TF-2000: Η Τουρκία ξεκίνησε την κατασκευή του προηγμένου αντιτορπιλικού – Θα αποτελεί μέρος του «Steel Dome»

27/11/2025 - 15:10

Διαβάστε Επίσης

Οι ΗΠΑ πωλούν στον Καναδά πελώριες ποσότητες βομβών αξίας 2,68 δισ. δολαρίων

Ρωσία: Πυρκαγιά σε τερματικό σταθμό αερίου και λιμάνι μετά από ουκρανική επίθεση [vids]

Όπλα μακράς εμβέλειας: Ο πόλεμος αποστάσεως και το νέο δόγμα που προκαλεί ανησυχία στην Τουρκία

Καιρός σήμερα: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας – Πού προβλέπονται ισχυρές βροχές

Σαν σήμερα: Το 1831 αρχίζει η Ε’ Εθνοσυνέλευση στο Άργος για να ψηφίσει νέο Σύνταγμα

«Το NATO πρέπει να είναι έτοιμο να ανταποκριθεί σε υβριδικές απειλές», λέει ο ανώτατος στρατιωτικός διοικητής της συμμαχίας

Κονγκό και Ρουάντα υπέγραψαν ειρηνευτική συμφωνία παρουσία Τραμπ, αλλά οι μάχες συνεχίζονται

Βρετανία και Νορβηγία ενώνουν τις δυνάμεις τους για να «κυνηγούν» ρωσικά υποβρύχια και να προστατεύουν τις υποδομές στη Βόρεια Θάλασσα

Top News

Καιρός: Σφοδρές καταιγίδες από την κακοκαιρία Byron - Οι 10 περιοχές που βρίσκονται στο επίκεντρο

Η κακοκαιρία Byron «έπνιξε» Μάνδρα, Μέγαρα και Νέα Πέραμο - Βίντεο με τους ορμητικούς χειμάρρους

Συνεχίζεται το ράλι τιμών στα τρόφιμα: Πρωταθλητές με αυξήσεις έως 93%, ψάρια και θαλασσινά

Συνταγή για σούπα βελουτέ ψητής κολοκύθας με γαρίδες

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert