OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Τουρκία: Μπαράζ αεροπορικών επιδρομών εναντίον θέσεων του PKK σε Ιράκ και Συρία

27/12/2023 - 20:46
Συρία

(Φωτο Αρχείου: Reuters)

Share on FacebookShare on Twitter

Οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις εξαπέλυσαν αεροπορικές επιδρομές εναντίον 71 θέσεων κούρδων μαχητών σε Συρία και Ιράκ, με αποτέλεσμα «να εξουδετερωθούν συνολικά 59 τρομοκράτες», ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας Γιασάρ Γκιουλέρ. Οι τουρκικές αρχές χρησιμοποιούν τον όρο «εξουδετέρωση» για να υποδηλώσουν ότι «τρομοκράτες» σκοτώθηκαν ή αιχμαλωτίστηκαν κατά τη διάρκεια επιχείρησης.

Το Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, μη κυβερνητική οργάνωση που εδρεύει στη Βρετανία αλλά διαθέτει ευρύ δίκτυο πηγών στη Συρία, ανέφερε πως οι τουρκικές ένοπλες δυνάμεις έπληξαν 48 στόχους στη βορειοανατολική Συρία το τελευταίο διήμερο. Υπογράμμισε πως χρησιμοποιήθηκαν κυρίως μη επανδρωμένα αεροσκάφη (UAV) για να πλήξουν μη στρατιωτικούς στόχους – όπως νοσοκομεία, πρατήρια καυσίμων, σιταποθήκες, εργοστάσια επεξεργασίας σιτηρών, κατοικίες, κτλ. – προκαλώντας σημαντικές απώλειες. Ορισμένες από τις πληγείσες υποδομές καταστράφηκαν ολοσχερώς και τουλάχιστον 20 άμαχοι σκοτώθηκαν, αναφέρει.

Η Κουρδική Ερυθρά Ημισέληνος στη βορειοανατολική Συρία ανακοίνωσε ότι εξαιτίας των τουρκικών αεροπορικών επιδρομών καταστράφηκε μια κλινική για διαβητικούς στο Κομπάνι. «Οι πρόσφατες επιθέσεις εναντίον (μη στρατιωτικών) υποδομών θα επιτείνουν την ανθρωπιστική τραγωδία στη βορειοανατολική Συρία» επισημαίνει, αφού οι κάτοικοι της περιοχής βρίσκονται ήδη αντιμέτωποι με σοβαρή επισιτιστική κρίση και ελλείψεις καυσίμων.

Η Τουρκία εξαπέλυσε ευρείας κλίμακας στρατιωτικές επιχειρήσεις σε εδάφη του Ιράκ και της Συρίας σε αντίποινα για τις επιθέσεις που εξαπέλυσαν την Παρασκευή και το Σάββατο μαχητές του PKK εναντίον τουρκικών στρατιωτικών βάσεων στο βόρειο Ιράκ, σκοτώνοντας 12 τούρκους στρατιωτικούς. Οι επιχειρήσεις των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων έχουν ενταθεί τις τελευταίες 36 ώρες, ανέφερε σήμερα ο πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, δεσμευόμενος ότι θα εκδικηθεί για τους «μάρτυρες» που θυσιάστηκαν στον βωμό του καθήκοντος.

Το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), το οποίο εδώ και τρεις δεκαετίες διεξάγει ένοπλο αγώνα κατά του τουρκικού κράτους, έχει χαρακτηριστεί «τρομοκρατική οργάνωση» από αρκετά κράτη και διεθνείς οργανισμούς, όπως το ΝΑΤΟ και η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Η Τουρκία θεωρεί το PKK απειλή για την εθνική ασφάλεια. Η Άγκυρα ελέγχει περιοχές στη βόρεια Συρία και διατηρεί στρατιωτικές βάσεις στο βόρειο Ιράκ, με στόχο – όπως υποστηρίζει – να απωθήσει μακριά από τα σύνορά της μαχητές του PKK και ομάδων που συνδέονται με αυτό.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ / Φωτογραφία αρχείου Reuters

Tags: PKKΙΡΑΚΙΡΑΚΙΝΟ ΚΟΥΡΔΙΣΤΑΝΣΥΡΙΑΤΟΥΡΚΙΑΤΟΥΡΚΙΚΑ UAVΤΟΥΡΚΙΚΟΣ ΣΤΡΑΤΟΣ

Related Posts

Τραμπ
ΚΟΣΜΟΣ

Κονγκό και Ρουάντα υπέγραψαν ειρηνευτική συμφωνία παρουσία Τραμπ, αλλά οι μάχες συνεχίζονται

04/12/2025 - 21:34
Βρετανία - Νορβηγία
ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία και Νορβηγία ενώνουν τις δυνάμεις τους για να «κυνηγούν» ρωσικά υποβρύχια και να προστατεύουν τις υποδομές στη Βόρεια Θάλασσα

04/12/2025 - 21:10
Ισραήλ - Μοσάντ - Νετανιάχου
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Νέος επικεφαλής της Μοσάντ ο Ρόμαν Γκόφμαν, στρατιωτικός σύμβουλος του Νετανιάχου

04/12/2025 - 19:32

Διαβάστε Επίσης

Όπλα μακράς εμβέλειας: Ο πόλεμος αποστάσεως και το νέο δόγμα που προκαλεί ανησυχία στην Τουρκία

Καιρός σήμερα: Μικρή πτώση της θερμοκρασίας – Πού προβλέπονται ισχυρές βροχές

Σαν σήμερα: Το 1831 αρχίζει η Ε’ Εθνοσυνέλευση στο Άργος για να ψηφίσει νέο Σύνταγμα

«Το NATO πρέπει να είναι έτοιμο να ανταποκριθεί σε υβριδικές απειλές», λέει ο ανώτατος στρατιωτικός διοικητής της συμμαχίας

Κονγκό και Ρουάντα υπέγραψαν ειρηνευτική συμφωνία παρουσία Τραμπ, αλλά οι μάχες συνεχίζονται

Βρετανία και Νορβηγία ενώνουν τις δυνάμεις τους για να «κυνηγούν» ρωσικά υποβρύχια και να προστατεύουν τις υποδομές στη Βόρεια Θάλασσα

Eastern Sentry: Η Γερμανία ανέπτυξε πέντε Eurofighter και 150 στρατιώτες στην Πολωνία

«ΚΙΜΩΝ»: «Ερχόμαστε σύντομα», το μήνυμα του πληρώματος της πρώτης ελληνικής φρεγάτας FDI [vid]

Top News

Eurovision 2026: Παραμένει το Ισραήλ στον διαγωνισμό - Αποχωρούν Ολλανδία, Ισπανία, Ιρλανδία και Σλοβενία

Σκληρή σύγκρουση Κωνσταντοπούλου και Μαγειρία στην εξεταστική του ΟΠΕΚΕΠΕ: «Τρώτε με χρυσά κουτάλια» - «Είστε πλεύση λασπολογίας»

Σπύρος Μαρτίκας: Φίλος του τον διαψεύδει για την συμμορία των καζίνο - «Δεν γνωρίζω τα μέλη του κυκλώματος, του δάνεισα 200.000 ευρώ ως δάνειο»

Κακοκαιρία Byron: Νόμιμη η απουσία των δημοσίων υπαλλήλων που δεν θα μπορούν να προσέλθουν την Παρασκευή

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert