Τουρκικά drones «σκεπάζουν» τη Συρία: Σε επιφυλακή οι δυνάμεις του Άσαντ

Ο στρατός του Άσαντ παραμένει σε αυξημένη ετοιμότητα στο Νότιο Ιμπλίντ, εν μέσω αυξημένης έντασης με την Άγκυρα.

O τουρκικός στρατός, από χθες, παρακολουθεί στενά τις δυνάμεις του Συριακού Αραβικού Στρατού (SAA), καθώς ο τελευταίος διενεργεί επιχειρήσεις στη νότια περιοχή του Ιμπλίντ.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το συγκεκριμένο θέατρο επιχειρήσεων της Συρίας, ο τουρκικό στρατός, στέλνει τακτικά πάνω από τις Συριακές δυνάμεις αναγνωριστικά «drones» με σκοπό να τις παρενοχλεί έτσι ώστε να τις κρατάει σε αυξημένη ετοιμότητα από το φόβο μίας ενδεχόμενης επίθεσης από τους «αντάρτες της Άγκυρας».

Οι φόβοι των συριακών δυνάμεων είναι δικαιολογημένοι, καθώς στο παρελθόν τουρκικά «drones» τους είχαν επιτεθεί στις περιοχές του Ιμπλίντ και του Χαλεπιού.

Πιο συγκεκριμένα, την προηγούμενη εβδομάδα, ο Συρικός και Τουρκικός στρατός, είχαν εμπλακεί σε σύντομες στρατιωτικές συμπλοκές στο νότιο Ιμπλίντ – ενέργειες οι οποίες αύξησαν σε σημαντικό επίπεδο τις εντάσεις μεταξύ τους.

Παρά την παρουσία Ρωσικών στρατιωτικών δυνάμεων στην περιοχή, ο Τουρκικός στρατός, συνεχίζει να εγκαθιδρύει τις λεγόμενες θέσεις παρατήρησης, και μάλιστα σε περιοχές τζιναντιστών, όπου ο Συριακός στρατός επιχειρεί ή σκοπεύει να επιχειρήσει.

Η προέλαση της Άγκυρας στη συγκεκριμένη περιοχή, φαίνεται να δυσκολεύει τον Συριακό στρατό, καθώς ανεπτερωμένες οι ακραίες στρατιωτικές οργανώσεις όπως η «Al-Deen» και «Turkestan Islamic Party» (TIP) επιχείρησαν πρόσφατα σημαντικό αριθμό επιθέσεων κατά του στρατού του Άσαντ.

Πηγή: AMN