OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Ο κορονοϊός έπληξε τους δισεκατομμυριούχους που ζήτησαν βοήθεια από το… κράτος!

17/05/2020 - 10:42
Βρετανία - δισεκατομμυριούχοι
Share on FacebookShare on Twitter

Οι κάτοχοι των μεγαλύτερων περιουσιών στη Βρετανία κατέγραψαν, για πρώτη φορά τα τελευταία δέκα και πλέον χρόνια, ζημίες το 2020 εξαιτίας της πανδημίας του κορονοϊού, καταγράφει στο φύλλο της που κυκλοφορεί σήμερα η εφημερίδα The Sunday Times.

Ο κατάλογος με τους κατόχους των 1.000 μεγαλύτερων περιουσιών στη χώρα, που δημοσιεύει η εφημερίδα κάθε χρόνο από το 1989, υποδεικνύει ότι οι πιο πλούσιοι επιχειρηματίες και οι πιο πλούσιες οικογένειες έχασαν αθροιστικά 54 δισεκατομμύρια λίρες (60 δισεκ. ευρώ) μέσα σε περίπου δύο μήνες.

Αυτή είναι η πρώτη φορά από το 2009 που το άθροισμα του πλούτου των χιλίων πιο ευκατάστατων κατοίκων στη Βρετανία μειώνεται. Οι μισοί και πλέον από αυτούς έχασαν χρήματα.

Με περιουσία που εκτιμάται ότι ανέρχεται σε 16,2 δισεκ. λίρες, ο εφευρέτης και βιομήχανος Τζέιμς Ντάισον έκανε εντυπωσιακό άλμα: από την πέμπτη, καταλαμβάνει πλέον την πρώτη θέση της κατάταξης. Ο μεγιστάνας των οικιακών ηλεκτρικών ειδών εκμεταλλεύθηκε τόσο τις καλές επιδόσεις των επιχειρήσεών του, όσο και τις ζημίες των άλλων δισεκατομμυριούχων.

Οι αδελφοί Σρι και Γκόπι Χιντούτζα, στην κορυφή της κατάταξης το 2019, πέρασαν στη δεύτερη θέση. Οι ιδιοκτήτες του πολυπλόκαμου ινδικού ομίλου που φέρει το οικογενειακό τους επώνυμο είδαν την περιουσία τους να μειώνεται κατά σχεδόν 6 δισεκ. λίρες — πρόκειται για τη μεγαλύτερη πτώση στον πίνακα.

Η περιουσία τους εκτιμάται ότι ανέρχεται σε 16 δισεκ. λίρες, είναι δηλαδή πλέον ίση με αυτήν δύο άλλων αδελφών και επιχειρηματιών, των Ντέιβιντ και Σάιμον Ρούμπεν.

Ανάμεσα σε άλλους διάσημους δισεκατομμυριούχους, ο μεγιστάνας του χάλυβα Λάξμι Μίταλ έχασε 4 δισεκατομμύρια δολάρια και πλέον κατατάσσεται 19ος στη λίστα.

Το 2020, η Βρετανία μετράει 147 δισεκατομμυριούχους, δηλαδή τέσσερις λιγότερους από ό,τι την περασμένη χρονιά.

Το Λονδίνο πάντως παραμένει η παγκόσμια πρωτεύουσα των δισεκατομμυριούχων, καθώς 89 διατηρούν εκεί τη βάση τους.

«Η πρώτη λεπτομερειακή ανάλυση για τα οικονομικά των πολύ πλούσιων από την έναρξη της επιδημίας (…) οξύνει τις ανησυχίες για μια μακρά και βαθιά ύφεση» στη Βρετανία, σχολιάζει η κυριακάτικη έκδοση των Τάιμς του Λονδίνου.

Εξάλλου, η εφημερίδα υπογραμμίζει ότι τουλάχιστον 63 πρόσωπα που συμπεριλαμβάνονται στον κατάλογο, ανάμεσά τους 20 δισεκατομμυριούχοι, ζήτησαν για τους υπαλλήλους τους στήριξη από τα δημόσια ταμεία κατά τη διάρκεια της κρίσης, ώστε να λαμβάνουν από το κράτος το 80% των μισθών τους έως του ποσού των 2.500 λιρών μηνιαίως.

Η Κάρις Ρόμπερτς, διευθύντρια του Ινστιτούτου Έρευνας για τη Δημόσια Πολιτική, δεν έκρυψε την αγανάκτησή της. «Γιατί δεν μπορούσαν να βάλουν τα χέρια στις δικές τους τσέπες αντί να ζητήσουν από τις απλές οικογένειες να το κάνουν αντί γι’ αυτούς;» διερωτήθηκε μιλώντας στη Σάντεϊ Τάιμς.

Πηγή: AFP/ΑΠΕ-ΜΠΕ

Tags: ΒΡΕΤΑΝΙΑΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟΥΧΟΙΚΟΡΟΝΟΙΟΣΚΡΙΣΗ

Related Posts

IDF - Ιράν
ΚΟΣΜΟΣ

IDF: 230 αεροπορικές επιδρομές κατά του Ιράν – Στο στόχαστρο συστήματα αεράμυνας στην Τεχεράνη [vid]

31/03/2026 - 17:10
Ιράν
ΚΟΣΜΟΣ

Το Ιράν αρνείται ξανά ότι εκτόξευσε πύραυλο κατά της Τουρκίας – Επικοινωνία Αραγτσί και Φιντάν

31/03/2026 - 16:42
Ιράν
ΚΟΣΜΟΣ

Χέγκσεθ: «Καθοριστικές» οι επόμενες ημέρες – «Τα B-52 ξεκίνησαν τις αποστολές πάνω από το Ιράν»

31/03/2026 - 15:54

Διαβάστε Επίσης

IDF: 230 αεροπορικές επιδρομές κατά του Ιράν – Στο στόχαστρο συστήματα αεράμυνας στην Τεχεράνη [vid]

Το Ιράν αρνείται ξανά ότι εκτόξευσε πύραυλο κατά της Τουρκίας – Επικοινωνία Αραγτσί και Φιντάν

Ελληνικά F-16 σε χαμηλές πτήσεις δίπλα από το ιταλικό αεροπλανοφόρο Cavour – Συμμετοχή στην άσκηση «Neptune Strike» [vid]

Χέγκσεθ: «Καθοριστικές» οι επόμενες ημέρες – «Τα B-52 ξεκίνησαν τις αποστολές πάνω από το Ιράν»

MQ-28: Η Γερμανία εξετάζει το αυστραλιανό GhostBat για «loyal wingman» στα μαχητικά της

Τραμπ κατά των συμμάχων του: «Πηγαίνετε εσείς να πάρετε το πετρέλαιο από τα Στενά του Ορμούζ»

Ισραήλ: «Θα δημιουργήσουμε ζώνη ασφαλείας στον νότιο Λίβανο και θα εξαλείψουμε την Χεζμπολάχ»

Ρωσία: Επιδρομή ουκρανικών drones στο λιμάνι Ουστ-Λούγκα, χτυπήθηκαν πετρελαϊκές υποδομές

Top News

Ανοιχτά σχολεία την Τετάρτη στην Αττική αποφάσισε η Περιφέρεια - Κλειστά τα νυχτερινά

Η χλιδάτη ζωή του influencer εγγονού του Φιντέλ Κάστρο, Σάντρο, που θέλει συμφωνία με τον Τραμπ για την Κούβα

Η κακοκαιρία Erminio φέρνει καταιγίδες σε 13 περιοχές - Τι είναι το φαινόμενο της σύγκλισης ανέμων που θα χτυπήσει την Αττική

Η Χάρις Αλεξίου συγκίνησε στον επικήδειο για τη Μαρινέλλα: Στην πρώτη μου ακρόαση πέρασα με δικό σου τραγούδι

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert