OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

YPG: «Προασπίζουμε την δημοκρατία σταματώντας τον Ερντογάν»

09/10/2019 - 13:41
Κούρδοι YPG
Share on FacebookShare on Twitter

Τα λόγια αυτά προέρχονται από μία μαχήτρια των Κούρδων πολεμιστών του YPG στη Συρία: τη Ντάμπρ Γιόμα Ίσα.

«Από την ιταλική κυβέρνηση και τη διεθνή κοινότητα ζητάμε να αφήσει ν’ ακουστεί η φωνή μας, για ανάληψη δράση στους διεθνείς φορείς, ώστε η Τουρκία να μην εισβάλει στη Βόρειο Συρία.

Αυτό που διακυβεύεται δεν είναι μόνον η ζωή του κουρδικού πληθυσμού, αλλά και οι αξίες της ελευθερίας και της δημοκρατίας, που βρίσκονται στα θεμέλια ενός ελεύθερου κόσμου».

Τα λόγια αυτά προέρχονται από μία πραγματική μαχήτρια, μία από τις πολλές που πυκνώνουν τις γραμμές των Κούρδων πολεμιστών στη Συρία: τη Ντάμπρ Γιόμα Ίσα, διοικητή μονάδων των Μονάδων Λαϊκής Προστασίας (YPG) και της κουρδο-αραβικής συμμαχίας των Δημοκρατικών Δυνάμεων της Συρίας (FDS), που συμμετείχαν στις επιχειρήσεις κατά του Isis στο μέτωπο του Κομπάνε και της Ράκα, η οποία πρόσφατα επισκέφθηκε τη Ρώμη.

Το ταξίδι στην Ιταλία και τη Βουλή

Η Ίσα βρέθηκε τις μέρες αυτές στη Ρώμη για να μιλήσει στην ιταλική Βουλή, ενώ συμμετείχε και σε διεθνή συνάντηση για τη Μέση Ανατολή.

‘Όπως τόνισε «εμείς τασσόμεθα υπέρ μίας ειρηνικής και διπλωματικής λύσης, βασισμένης στη διεθνή νομιμότητα. Εμείς πολεμήσαμε τις δυνάμεις του Ισλαμικού Κράτους για να υπερασπισθούμε αφ’ ενός τον λαό μας, αλλά και την ιδέα για μία δημοκρατία που μπορεί να εγκαθιδρυθεί σε όλη τη Μέση Ανατολή.

Σε δηλώσεις της στον ενημερωτικό ιστότοπο huffingtonpost.it, η Ίσα δηλώνει πως η διεθνής κοινότητα «θα πρέπει να σταματήσει την εισβολή της Τουρκίας και να την αναγκάσει να καθίσει στην τράπεζα των διαπραγματεύσεων, να πάρει μέρος σε μία σύνοδο ειρήνης που θα καθορίσει μία πολιτική κι ειρηνική λύση».

Παράλληλα, τόνισε πως οι Κούρδοι «θα ασκήσουμε το δικαίωμα να υπερασπιστούμε την ελευθερία μας», τονίζοντας πως η συμμαχία FDS ιδρύθηκε πάνω στην ιδέα μίας συμμαχίας δυνάμεων πέρα από τα στενά όρια των Κούρδων, επί τη βάσει μίας κοινής ιδέας μίας συνομοσπονδίας στη Συρία.

Ο πόλεμος με το ΙΚ

Η Ίσα τόνισε στο ίδιο μέσο πως όταν οι Κούρδοι πολεμούσαν το ΙΚ «η Τουρκία δεν κούνησε ούτε ένα δακτυλάκι, ενώ διευκόλυνε και τη διείσδυση ξένων μαχητών, που πύκνωσαν τις τάξεις του ΙΚ».

Υπογράμμισε πως « ο πόλεμος με το ΙΚ δεν έχει τελειώσει και μία αποδυνάμωση του δικού μας ελέγχου στην περιοχή, θα κατέληγε στο να επανακάμψουν οι τζιχαντιστές. Η Αμερική το γνωρίζει καλά, το ίδιο κι η Ευρώπη. Η τουρκική εισβολή θα παίξει το παιχνίδι του (αρχηγού του ΙΚ) αλ Μπαγκντάτι».

Αναφορικά με την ερώτηση του ιστότοπου, για την «προδοσία των ΗΠΑ» απέναντι στους Κούρδους, η διοικητής απάντησε πως «παίρνουμε υπ’ όψη τις αμερικανικές δηλώσεις ότι είναι αντίθετες σε μία τουρκική εισβολή, τονίζοντας όμως πως αυτές θα πρέπει να συνοδεύονται και από πράξεις.

Όπως υποστήριξε η προδοσία δεν θα στρεφόταν μόνο ενάντια στον κουρδικό λαό, αλλά και στις ίδιες αρχές, εάν όχι και στα συμφέροντα, που οδήγησαν τις ΗΠΑ να στηρίξουν τις επιχειρήσεις μας κατά του ΙΚ.

Η διεθνής Σύνοδος ειρήνης

Η ίδια πρόσθεσε πως κάλεσε την ιταλική κυβέρνηση να στηρίξει μία διεθνή σύνοδο ειρήνης με τη συμμετοχή των τοπικών παραγόντων, καθώς η ανοχή «στις τουρκικές απειλές δεν σταθεροποιεί τη Συρία, δεν θέτει τέλος σε οκτώ χρόνια πολέμου, αλλά θα προκαλέσει αποσταθεροποίηση και θύματα».

«Δεν μπορεί να υπάρξει μία κοινή λύση όπως την επιβάλλει η Τουρκία με τη δημιουργία μίας ζώνης ασφαλείας, που σημαίνει κατοχή ενός τμήματος της Συρίας και εθνοκάθαρση του κουρδικού πληθυσμού στα εδάφη αυτά.

Υπάρχει η τρομοκρατία του ISIS, αλλά υπάρχει και η κρατική τρομοκρατία. Για εμάς η προοπτική που περισσότερο προσεγγίζει τον σεβασμό αυτών των αρχών και των αξιών είναι αυτή της δημοκρατικής συνομοσπονδίας», πρόσθεσε.

«Το μέλλον που εμείς επιζητούμε είναι η ειρήνη κι η ελευθερία. Γι’ αυτές τις αρχές πολεμήσαμε. Γι’ αυτές θα συνεχίσουμε να πολεμούμε εάν δεχθούμε εισβολή», διεμήνυσε η Ίσα.

Πηγή: Newsit / Φωτογραφία Reuters

Tags: YPGΕΠΙΘΕΣΗΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΙΣΕΡΝΤΟΓΑΝΣΥΡΙΑΤΟΥΡΚΙΑ

Related Posts

Patriot - Τραμπ
ΚΟΣΜΟΣ

Patriot: Σε ετοιμότητα τα αμερικανικά συστήματα αεράμυνας στο Κατάρ – Ο Τραμπ σκέφτεται να στείλει δεύτερο αεροπλανοφόρο στη Μέση Ανατολή

10/02/2026 - 20:58
Δυτική Όχθη - Ισραήλ
ΚΟΣΜΟΣ

Ισραήλ: Η Ουάσινγκτον αντιτίθεται σε οποιαδήποτε προσάρτηση της Δυτικής Όχθης

10/02/2026 - 19:54
Ουκρανία
ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τουλάχιστον τέσσερις άμαχοι νεκροί σε ρωσικά και ουκρανικά πλήγματα

10/02/2026 - 18:47

Διαβάστε Επίσης

Σαν σήμερα: Το 1959 Ελλάδα και Τουρκία συμφωνούν για την επίλυση του Κυπριακού

Patriot: Σε ετοιμότητα τα αμερικανικά συστήματα αεράμυνας στο Κατάρ – Ο Τραμπ σκέφτεται να στείλει δεύτερο αεροπλανοφόρο στη Μέση Ανατολή

«Trolley de Prévaux»: Καθελκύστηκε το πρώτο από τα 7 περιπολικά πλοία (OPV) του γαλλικού Πολεμικού Ναυτικού

Ισραήλ: Η Ουάσινγκτον αντιτίθεται σε οποιαδήποτε προσάρτηση της Δυτικής Όχθης

Προφυλακίστηκε ο Σμήναρχος που κατηγορείται για κατασκοπεία υπέρ της Κίνας – Τι ισχυρίστηκε στην απολογία του

Πόλεμος στην Ουκρανία: Τουλάχιστον τέσσερις άμαχοι νεκροί σε ρωσικά και ουκρανικά πλήγματα

A-10C Thunderbolt: Επίδειξη δύναμης στη Μέση Ανατολή, λίγο πριν την απόσυρσή του από την USAF

Άγνωστος Στρατιώτης: Συγκροτείται Μικτή Συμβουλευτική Επιτροπή για τη συντήρηση του μνημείου

Top News

Akylas: Δε φανταζόμουν ποτέ πως τα 27 μου θα έμοιαζαν έτσι, το "Ferto" έχει αλλάξει ήδη τη ζωή μου

Τρεις υπόπτους κατονόμασε o σμήναρχος για την υπόθεση κατασκοπείας υπέρ της Κίνας: Από το LinkedIn στην προφυλάκιση - Οι απειλές και ο «Στίβεν Γουέιν»

Άρτα: Εντερική απόφραξη οδήγησε στον θάνατο την 35χρονη μητέρα δύο εβδομάδες αφού γέννησε

Κίμπερλι Γκιλφόιλ για τις 100 ημέρες ως πρέσβης: Ανεβάσαμε τη στρατηγική συμμαχία ΗΠΑ - Ελλάδας σε ιστορικά νέα ύψη

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2023 OnAlert