Ζελένσκι για την κατάπαυση του πυρός για μία εβδομάδα: «Περιμένουμε από τη Ρωσία να τηρήσει όσα συμφώνησε»

«Τα βήματα αποκλιμάκωσης συμβάλλουν στην πραγματική πρόοδο για τον τερματισμό του πολέμου», σημείωσε ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Onalert Newsroom
Ζελένσκι

Προσθήκη του onalert.gr ως προτεινόμενη πηγή στην Google

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε το βράδυ της Πέμπτης (29/01/2026) ότι αναμένει την εφαρμογή της συμφωνίας, εκ μέρους της Ρωσίας, να μην πλήττει το Κίεβο και άλλες πόλεις επί μία εβδομάδα, λόγω της βαρυχειμωνιάς, όπως ανακοίνωσε νωρίτερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

«Οι ομάδες μας το συζήτησαν αυτό στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα (σ.σ. το περασμένο Σαββατοκύριακο). Αναμένουμε να εφαρμοστούν τα συμφωνηθέντα», έγραψε ο Ζελένσκι στα αγγλικά, στο Χ.

«Τα βήματα αποκλιμάκωσης συμβάλλουν στην πραγματική πρόοδο για τον τερματισμό του πολέμου», πρόσθεσε.

«Προσωπικά ζήτησα από τον Πούτιν να μην επιτεθεί στο Κίεβο και διάφορες πόλεις στην Ουκρανία για μια εβδομάδα. Συμφώνησε να το κάνει αυτό», δήλωσε νωρίτερα σήμερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.

Η συμφωνία για κατάπαυση του πυρός για μία εβδομάδα έρχεται καθώς η Ουκρανία βρίσκεται αντιμέτωπη με ακραία χαμηλές θερμοκρασίες και οι ρωσικές επιθέσεις στις ενεργειακές της υποδομές έχει αφήσει εκατομμύρια ανθρώπους χωρίς ρεύμα, θέρμανση ή νερό.

Ακολουθήστε το onalert.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις για την άμυνα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Η Μελάνια Τραμπ με τον Ρώσο απεσταλμένο Κιρίλ Ντμιτρίεφ στον Λευκό Οίκο
ΚΟΣΜΟΣ

Η Μελάνια Τραμπ ζητά «διαρκή» κατάπαυση του πυρός στην Ουκρανία – Συνάντηση με Ρώσους και Ουκρανούς αξιωματούχους στον Λευκό Οίκο

Η Αμερικανίδα Πρώτη Κυρία τιμήθηκε με το παράσημο του Τάγματος της Πριγκίπισσας Όλγας από τον Ουκρανό βουλευτή Νταβίντ Αραχαμία για την ανθρωπιστική της δράση

Αρμενία - ΕΕ
ΚΟΣΜΟΣ

Η Αρμενία θα υποβάλει υποψηφιότητα ένταξης στην ΕΕ έως το 2028, ανακοίνωσε ο Πασινιάν

Ο Αρμένιος πρωθυπουργός διευκρίνισε ότι η Αρμενία δεν προτίθεται επί του παρόντος να αποχωρήσει από την Ευρασιατική Οικονομική Ένωση, μια εμπορική ένωση που απαρτίζουν σύμμαχοι της Ρωσίας

Σαουδική Αραβία - Χούθι
ΚΟΣΜΟΣ

Σαουδική Αραβία: Αναχαιτίστηκε πύραυλος στην περιοχή της Μεδίνας – Διαψεύδουν οι Χούθι

Η σαουδαραβική Πολιτική Άμυνα εξέδωσε προειδοποίηση για πιθανό κίνδυνο στην περιοχή του Γιανμπού όπου βρίσκεται ο κύριος πετρελαϊκός τερματικός σταθμός του βασιλείου