Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι κάλεσε σήμερα 13.8.2025 τους συμμάχους του να ασκήσουν πιέσεις στη Μόσχα και να αποτρέψουν οποιαδήποτε εξαπάτηση από την πλευρά της Ρωσίας, πριν διεξαγάγει συνομιλίες μέσω τηλεδιάσκεψης με Ευρωπαίους ηγέτες, μεταξύ των οποίων ο Γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς, ο Βρετανός πρωθυπουργός Κιρ Στάρμερ και ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν, και τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ.
«Θα πρέπει να ασκήσουμε πίεση στη Ρωσία για να εξασφαλίσουμε μια δίκαιη ειρήνη. Οφείλουμε να χρησιμοποιήσουμε την εμπειρία της Ουκρανίας και των εταίρων μας για να αποτρέψουμε οποιαδήποτε εξαπάτηση από την πλευρά της Ρωσίας», σημείωσε ο Ζελένσκι σε ανάρτησή του στο μέσο κοινωνικής δικτύωσης Telegram.
«Επί του παρόντος δεν υπάρχει καμία ένδειξη ότι οι Ρώσοι ετοιμάζονται να δώσουν τέλος στον πόλεμο», πρόσθεσε.
Ο Ζελένσκι έφτασε σήμερα στο Βερολίνο για να μετάσχει σε συνομιλίες μέσω τηλεδιάσκεψης με Ευρωπαίους ηγέτες και τον Ντόναλντ Τραμπ ενόψει της συνάντησης του Αμερικανού προέδρου με τον Ρώσο ομόλογό του Βλαντίμιρ Πούτιν την Παρασκευή στην Αλάσκα, δήλωσε στο AFP πηγή στους κόλπους της ουκρανικής αντιπροσωπείας.
President Zelensky has arrived in Berlin — he will meet with Chancellor Merz and take part in videoconferences with Trump, J.D. Vance, European leaders, and NATO Secretary General Rutte. pic.twitter.com/pNyPZHYZds
— NEXTA (@nexta_tv) August 13, 2025
Πηγές: Με πληροφορίες από AFP, ΑΠΕ-ΜΠΕ




