OnAlert
No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
OnAlert
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ
No Result
View All Result
OnAlert
No Result
View All Result
Home ΚΟΣΜΟΣ

Ζελένσκι: «Τρολάρει» τον Πούτιν για την «επιχείρηση» που πάει «σύμφωνα με το σχέδιο»

13/04/2022 - 08:54
Ζελένσκι
Share on FacebookShare on Twitter

Ο ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι χλεύασε σήμερα τη δήλωση του Ρώσου ομολόγου του Βλαντιμίρ Πούτιν πως ο πόλεμος που εξαπέλυσε πάει όπως προέβλεπε το «σχέδιο» των επιτελών του, διερωτώμενος για ποιο σχέδιο μιλάει όταν η Ρωσία υφίσταται τόσο βαριές απώλειες στην Ουκρανία.

Ο κ. Πούτιν διαβεβαίωσε χθες Τρίτη ότι η Μόσχα θα επιτύχει όλους τους «ευγενείς» σκοπούς της καθώς συνεχίζει «ρυθμικά και ήρεμα» αυτήν που το Κρεμλίνο αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση» στην επικράτεια της Ουκρανίας.

«Στη Ρωσία ειπώθηκε ξανά ότι αυτή που αποκαλείται ‘ειδική επιχείρηση’ πάει, υποτίθεται, όπως προέβλεπε το σχέδιο. Αλλά για να είμαστε ειλικρινείς, κανένας στον κόσμο όλο δεν καταλαβαίνει πώς τους κατέβηκε αυτό το σχέδιο», είπε ο κ. Ζελένσκι κατά τη διάρκεια βραδινού διαγγέλματός του που μεταφορτώθηκε σήμερα στην πλατφόρμα Telegram.

«Πώς ακριβώς συνελήφθη σχέδιο που προβλέπει τον θάνατο δεκάδων χιλιάδων στρατιωτών τους μέσα σε κάτι περισσότερο από έναν μήνα; Ποιος ακριβώς το ενέκρινε;» συνέχισε ειρωνικά ο Ουκρανός πρόεδρος.

Διερωτήθηκε πόσους θανάτους Ρώσων στρατιωτικών θα θεωρούσε αποδεκτές απώλειες ο κ. Πούτιν, περιγράφοντας ένα φάσμα από δεκάδες ως εκατοντάδες χιλιάδες. Η Μόσχα, είπε, έχασε σε 48 ημέρες πάνω από όσους άνδρες θρήνησε κατά τη διάρκεια του δεκαετούς πολέμου στο Αφγανιστάν (1979-1989).

Η κυβέρνηση του κ. Ζελένσκι διατείνεται ότι η Ρωσία έχει υποστεί κάπου 20.000 απώλειες στον πόλεμο.

Η πιο πρόσφατη επίσημη ανακοίνωση από τη Μόσχα έγινε την 25η Μαρτίου. Έκανε λόγο για 1.351 νεκρούς από την 24η Φεβρουαρίου.

Ο κ. Ζελένσκι αναγνώρισε πως παρότι ειρωνεύτηκε τον Ρώσο πρόεδρο και τους στρατηγούς του, τις αποτυχίες του ρωσικού στρατού και την υποδεέστερη τεχνολογία του, ο αντίπαλος της χώρας του δεν είναι ευκαταφρόνητος. «Πρέπει να καταλάβουμε πως δεν έχουν κολλήσει όλα τα ρωσικά άρματα μάχης στα χωράφια, δεν το σκάνε όλοι οι στρατιώτες από τα μέτωπα, δεν είναι όλοι οι στρατιώτες κληρωτοί που δεν ξέρουν ούτε πώς να κρατήσουν το όπλο τους», είπε.

«Αυτό δεν σημαίνει πως πρέπει να τους φοβόμαστε, σημαίνει πως δεν πρέπει να υποβαθμίζουμε τα κατορθώματα των μαχητών μας, του στρατού μας», έσπευσε να συμπληρώσει.

Παράλληλα, ο κ. Ζελένσκι παραδέχθηκε ότι δεν μπορεί να πει με 100% βεβαιότητα ότι η Ρωσία έκανε χρήση χημικών όπλων στη Μαριούπολη, διότι δεν μπορεί να διενεργηθεί έρευνα στο στρατηγικής σημασίας λιμάνι της νότιας Ουκρανίας καθώς μαίνονται εχθροπραξίες. Μολαταύτα, υποστήριξε πως οι επανειλημμένες απειλές από κάποιους στη Ρωσία ότι θα χρησιμοποιηθούν τέτοια όπλα σημαίνει ότι η Δύση πρέπει να αναλάβει δράση τώρα για να αποτρέψει το ενδεχόμενο. Δεν έγινε πιο συγκεκριμένος.

Μαριούπολη: «Σφαγή» στη μαρτυρική πόλη

Στη Μαριούπολη, υποστήριξε χθες ο περιφερειάρχης του Ντανιέτσκ Πάβλο Κιριλένκο μιλώντας στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο CNN, «μπορούμε να πούμε πως σκοτώθηκαν από 20 ως 22.000 άνθρωποι».

Νωρίτερα, είχε κάνει λόγο για 10.000 νεκρούς στην πόλη, που είναι αποκομμένη από την υπόλοιπη χώρα και βομβαρδίζεται επί 40 και πλέον ημέρες. Παραδέχθηκε πως είναι «δύσκολο να εκτιμήσουμε τον ακριβή αριθμό των θυμάτων» στην πολιορκούμενη πόλη.

Μέσω Telegram, ο περιφερειάρχης Κιριλένκο ανέφερε ότι στη Μαριούπολη μαίνονται «μέρα και νύχτα» πλέον «οδομαχίες» και ότι δεν έχει πλέον παρά «ελάχιστες» επαφές στην πόλη.

Ο σύμβουλος της ουκρανικής προεδρίας Μιχάιλο Ποντόλιακ υπογράμμισε μέσω Twitter ότι «οι Ουκρανοί στρατιώτες είναι περικυκλωμένοι και αποκλεισμένοι» στη πόλη, όπου «το 90% των σπιτιών» έχει καταστραφεί.

Η κατάληψη της Μαριούπολης θα επέτρεπε στον ρωσικό στρατό να εδραιώσει τα εδαφικά κέρδη του στην παράλια ζώνη της Αζοφικής Θάλασσας και να συνδέσει το Ντονμπάς με τη χερσόνησο της Κριμαίας, την οποία προσάρτησε η Μόσχα το 2014.

Ο ρωσικός στρατός ανέφερε εξάλλου ότι απέτρεψε προχθές Δευτέρα προσπάθεια περίπου εκατό ουκρανών στρατιωτικών με τεθωρακισμένα να σπάσουν τον κλοιό σε εργοστάσιο στο βόρειο τμήμα της πόλης.

«Στοίχημα» για τον Πούτιν η νίκη του στο Ντονμπάς

Στην ανατολική Ουκρανία, η πλήρης κατάκτηση της οποίας είναι πλέον στόχος προτεραιότητας για τη Μόσχα, το Κίεβο ανακοίνωσε πως αναμένει πλέον άμεσα έφοδο ευρείας κλίμακας. «Κατά τις πληροφορίες μας, ο εχθρός έχει σχεδόν ολοκληρώσει την προετοιμασία του για την επίθεση» στο Ντονμπάς κι αυτή αναμένεται να αρχίσει «πολύ σύντομα», ανέφερε ο εκπρόσωπος του ουκρανικού υπουργείου Άμυνας Ολεξάντρ Μοτούζιανικ. Οι άμαχοι συνεχίζουν την έξοδο από το Λουγκάνσκ και το Ντονέτσκ, ιδίως με έξι τρένα που επρόκειτο να αναχωρήσουν χθες.

Αναλυτές εκτιμούν ότι ο Βλαντιμίρ Πούτιν θέλει να έχει επιτευχθεί οπωσδήποτε νίκη στο Ντονμπάς ως την 9η Μαΐου, την ημέρα της στρατιωτικής παρέλασης στην Κόκκινη Πλατεία για την επέτειο της νίκης των σοβιετικών επί της ναζιστικής Γερμανίας το 1945.

ΑΠΕ-ΜΠΕ-Reuters-AFP

Tags: ΒΛΑΝΤΙΜΙΡ ΠΟΥΤΙΝΒΟΛΟΝΤΙΜΙΡ ΖΕΛΕΝΣΚΙΜΑΡΙΟΥΠΟΛΗΝΤΟΝΜΠΑΣΠΟΛΕΜΟΣ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ

Related Posts

ΗΠΑ
ΚΟΣΜΟΣ

«Αδειάζει» τον Τραμπ η υπηρεσία πληροφοριών των ΗΠΑ: «Το Ιράν δεν ξεκίνησε εκ νέου πυρηνικό εμπλουτισμό»

18/03/2026 - 18:29
Μερτς
ΚΟΣΜΟΣ

Μερτς: Η Γερμανία δεν θα εμπλακεί στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή – Δεν υπάρχει ούτε σχέδιο ούτε εντολή

18/03/2026 - 17:54
Μαρκ Ρούτε - NATO
ΚΟΣΜΟΣ

Ρούτε: Οι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ συζητούν συλλογικά τρόπους για να ανοίξουν τα στενά του Ορμούζ

18/03/2026 - 17:05

Διαβάστε Επίσης

«Αδειάζει» τον Τραμπ η υπηρεσία πληροφοριών των ΗΠΑ: «Το Ιράν δεν ξεκίνησε εκ νέου πυρηνικό εμπλουτισμό»

Μερτς: Η Γερμανία δεν θα εμπλακεί στον πόλεμο στη Μέση Ανατολή – Δεν υπάρχει ούτε σχέδιο ούτε εντολή

Ρούτε: Οι σύμμαχοι στο ΝΑΤΟ συζητούν συλλογικά τρόπους για να ανοίξουν τα στενά του Ορμούζ

Εκρήξεις στο Τελ Αβίβ από πυραυλική επίθεση του Ιράν – Η Τεχεράνη έκοψε τη ροή φυσικού αερίου στο Ιράκ

Ιράν: Ο πρόεδρος Πεζεσκιάν επιβεβαιώνει επίσημα τον θάνατο του υπουργού Πληροφοριών Ισμαήλ Χατίμπ

Βρετανία: «Εκνευριστική» η έλλειψη σχεδίου ΗΠΑ και Ισραήλ για την αντιμετώπιση του μερικού κλεισίματος των Στενών του Ορμούζ

Ιράν: Το Ισραήλ χτύπησε τη μεγαλύτερη εγκατάσταση φυσικού αερίου του κόσμου – Η Τεχεράνη προειδοποιεί με αντίποινα σε Σ. Αραβία, Κατάρ και ΗΑΕ

Η Μοσάντ στρατολογεί άτομα στο Ιράν ενάντια στο καθεστώς: «Ήρθε η ώρα για δράση, επικοινωνήστε μαζί μας»

Top News

Η Αγγελική Ηλιάδη για τη στιγμή της δολοφονίας του Μπάμπη Λαζαρίδη: Όταν έπεφταν οι σφαίρες ο Θεός με έσωσε

Βάσω Λασκαράκη: Όταν χώρισα με τον Γιάννη Τσιμιτσέλη ήταν μια χρονιά πάρα πολύ περίεργη, πάρα πολύ δύσκολη

Κατερίνα Καινούργιου: Συζητάω με τον άντρα μου ότι δε θα ήθελα ποτέ να βάλω το παιδάκι μου στα social

Η Κιμ Καρντάσιαν αυτοτρολάρεται, δημοσιεύοντας μία παρ' ολίγον τούμπα της σε πάρτι μετά τα Όσκαρ

OnAlert

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert

  • Όροι χρήσης
  • Πολιτική απορρήτου
  • Ταυτότητα
  • Επικοινωνία

No Result
View All Result
  • ΑΡΧΙΚΗ
  • ΕΛΛΗΝΟΤΟΥΡΚΙΚΑ
  • ΕΛΛΑΔΑ
  • ΚΟΣΜΟΣ
    • ΚΥΠΡΟΣ
    • ΤΟΥΡΚΙΑ
  • ΝΑΤΟ
    • ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΙΣ
  • ΜΙΣΘΟΙ – ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ
  • ΕΝΟΠΛΕΣ ΔΥΝΑΜΕΙΣ
    • ΥΕΘΑ
    • ΓΕΕΘΑ
    • ΓΕΣ
    • ΓΕΝ
    • ΓΕΑ
  • ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΙ
  • ΑΠΟΨΗ
  • ΣΑΝ ΣΗΜΕΡΑ

ΜΗΤ
Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.242057

© 2026 OnAlert