Ζελένσκι: Ξανά στην πρώτη γραμμή του μετώπου ο Ουκρανός πρόεδρος – Επισκέφθηκε τα στρατεύματα στη Ζαπορίζια [pics,vid]

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Βολοντίμιρ Ζελένσκι συναντήθηκε σήμερα με τα ουκρανικά στρατεύματα στην πρώτη γραμμή του μετώπου της Ζαπορίζια, στην ανατολική Ουκρανία. 

Ο Ουκρανός πρόεδρος πραγματοποιεί περιοδεία σε περιοχές της πρώτης γραμμής, για να τονώσει το ηθικό των στρατευμάτων ενόψει της αντεπίθεσης που ετοιμάζει ο ουκρανικός στρατός κατά των ρωσικών δυνάμεων.

«Είναι τιμή μου που βρίσκομαι σήμερα εδώ, δίπλα στον στρατό μας», έγραψε ο Ζελένσκι σε μια ανάρτηση στην εφαρμογή ανταλλαγής μηνυμάτων Telegram που συνοδευόταν από πλάνα που δείχνει να μοιράζει μετάλλια σε στρατιώτες στην περιοχή της Ζαπορίζια.

Ο πρόεδρος ενημερώθηκε για την επιχειρησιακή κατάσταση στα διάφορα σημεία της πρώτης γραμμής και την τρέχουσα προμήθεια πυρομαχικών και εξοπλισμού.

Την περασμένη εβδομάδα, ο Ζελένσκι συνάντησε στρατιώτες στην ανατολική Ουκρανία κοντά στη Μπαχμούτ, όπου οι μάχες είναι έντονες, και μίλησε με αξιωματούχους και κατοίκους στη νότια περιοχή της Χερσώνας.

Ο διοικητής των χερσαίων δυνάμεων της Ουκρανίας δήλωσε σήμερα ότι το Κίεβο σχεδιάζει την επόμενη κίνησή του αφού η Μόσχα μετατόπισε το επίκεντρο της επίθεσής της από τη Μπαχμούτ, στη νοτιότερη πόλη Αβντίιβκα.

Συνάντηση με τον γενικό διευθυντή του ΔΟΑΕ

«Είμαι ευγνώμων σε κάθε πολεμιστή μας που υπερασπίστηκε την Ουκρανία, την κυριαρχία μας, τις πόλεις μας και τα παιδιά μας», έγραψε ο Ζελένσκι στο Telegram. «Σίγουρα θα κερδίσουμε».

Επίσης, ο Ουκρανός πρόεδρος συναντήθηκε με τον Ραφαέλ Γκρόσι, τον γενικό διευθυντή του Διεθνούς Οργανισμού Ατομικής Ενέργειας (ΔΟΑΕ). Οι δύο άνδρες συζήτησαν τις ζημιές που έχουν προκληθεί στο πυρηνικό εργοστάσιο της Ζαπορίζια και για το πώς μπορεί να αποφευχθεί μια πυρηνική καταστροφή.

«Είχα με τον Ζελένσκι μια πλούσια ανταλλαγή απόψεων για την προστασία» του χώρου «και των εργαζομένων του», έγραψε στο Twitter συνοδεύοντας το μήνυμά του με μια φωτογραφία των δύο ανδρών. Οι δυο τους μετέβησαν επίσης στον χώρο ενός υδροηλεκτρικού εργοστασίου στον Δνείπερο, υπεύθυνο να τροφοδοτεί τον πυρηνικό σταθμό, που έχει καταληφθεί από τον ρωσικό στρατό και τακτικά υφίσταται διακοπές ρεύματος.

Με πληροφορίες από: Reuters / Φωτογραφίε Reuters